Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Jelppikerho goes Kitarakamat uudelleen
Aika:06.04.2024 14:25   (muokattu 06.04.2024 14:29)
Nanopoli: Kummasta hyötyisin enemmän, uudesta kitarasta vai uudesta vahvistimesta?
Budjetti 1500-2000€. Otan myös vastaan ehdotuksia vahvistimen/kitaran osalta :)
Nykyinen kalusto: Kitara: Ibanez AZ42P1-BK and vahvistin: Katana 100-mk2.
 
Soitan pääasiassa: Metallica, Ozzy Osbourne, queens of the stone age, muse, maroon 5, greenday etc. Paljon myös kotimaista pop/rock musiikkia.
 
BOSS-OS-2 pedaali löytyy ja aikeissa ostaa läjä pedaaleita erilaisten äänien saamiseksi.
Nyt vain pohdinnassa että ostanko uuden kitaran vai vahvistimen. Toiveissa joskus tulevaisuudessa nauhoittaa omaa soittoa (haave kotistudiosta) ja mahdollisesti jotain bändihommia.

 
Säästä rahaa ja käytä tota Katana 100-MK2:sta.
Mä just ostin Katana-Artist MK2 Head ja tutkailin Youtubesta ja manuskasta muutaman tunnin ennen kuin aloin väsätä ensimmäistä kunnollista presettiä (A-CH1).
 
Tuloksena aivan loistavat soundit niin sähkökitaralle kuin akustisen simulaatiolle höystettynä mm. delay, reverb, chorus, octave, tremolo, harmonize (Unison) soundeilla ja sähkispuolella vielä 3:lla eri rosolla puhumattakaan, että Delay ja Reverbistä 3 eri vaihtoehdolla. Ja mikä parasta noi kaikki toimii keskenään ihan älyttömän hyvin.
 
Ennen presetin tekoa valitsin Vintagen CAB resonance osasta, Contour 1:lla ja tein myös 3 erillaista Clobal EQ asetusta, josta keskialueen korostus, kaksi ylä-äänien korostus ja kolmas ala- ja ylä-ääninen korostuksella. (ekassa presetissa korostus keskialueella).
 
Lisäksi tuo Katana toimii äänikorttina ja kaiken lisäksi siitä löytyy Loopback toimintokin, joten sen avulla voi soitella omat skitat vaikka backing trackin kanssa ja ottaa hommasta soittovideota ja homma toimii loistavasti.
 
Jos vaan saa tosta Katanasta siis hyvä soundit niin kerää lisää rahaa kassaan ja pärjäile tolla siihen asti kun ostat jonkun kalliin unelma vehkeen. Kuitenkin hyvä aina muistaa, että olipa se vehje mikä hyvänsä niin säätäjästä on kiinni tuo soundien ruuvaaminen eli lyhyesti useastakin vehkeestä irtoaa hyvät soundit kun vaan säätää, eri asia on sitten löytyyko se unelmasoundi helposti vaiko vaikeasti. Tuosta Katanasta irtoaa suhte helposti hyvät soundit ja tehot sopii niin kotisoittoon kuin live-esiintymisiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=137956