Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kontiak
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tarinasi Mesa/Boogien kanssa
Aika:04.04.2024 16:49
LesPaul70: Munakana.
 
...
 
Mesa oli jo alkujaan rajallisemman käyttäjäkunnan vahvarivalinta kuin Fender ja Marshall, osin johtuen historiallisista syistä (monet rock-historian kulmakivet ja perustukset oli jo valettu Marsuilla ja Fenkuilla ennenkuin Mesa edes tuli markkinoille), osin siksi, että leimautui high gain -pioneerina ensisijaisesti hevivahvarien valmistajaksi (oikeasti kaikki Mesan vahvistimet ovat paljon tuota monipuolisempia). Ostajakunnan ja bisneksen supistuessa - osin omien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolisista syistä - täytyy takoa katteet sieltä, mistä ne lähtevät. Ei kaikkea kaikille, vaan laatua niille, joille on varaa maksaa. Ja hintalappu sen mukaan.

 
Mesan on sanottu olevan monipuolinen, mutta toisaalta taas on sanottu siinä olevan se hyvin selkeä (middlekäs) ominaissaundi. Silti se usein jyräytyy foorumeilla yhden soundin marshalleilla tai sen johdannaisilla. Miksi Markit eivät jää pitopeliksi? Mikä on sellaisen tuotteen jälleenmyyntiarvo?
 
Doug West kertoo, että halusivat Mesaan ihmismäisen saundin, James Hetfieldkin on käyttänyt Mesaa ja akustinen kitara ja grand piano, tiedä sitten liittyykö mihinkään vai ei:

"Mesa/Boogie Are Back! | The Relaunch, Gibson & The Secret Mark VI!"
 
https://www.youtube.com/watch?v=BqgLM8OZdv0
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206660