Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Solex
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Instrumenttipiuhojen ainesosat 2024 - mitä kannattaa ostaa?
Aika:03.04.2024 18:01
s151669: Liekö Cordial + Neutrik edelleen toimiva valinta ?
 
On, erittäin toimiva. Kitaraplugi on liittimenä varmaan kohta sata vuotta wanha joten sen tuotekehitys alkaa olla aika tappiin saakka viety.
 
Takavuosinakin sai jo valmiin noista kasatun kaapelin samalla hinnalla kuin osatkin jos ei ostanut jotain 100m kelaa ja tukkupakkausta liittimiä.
 
Tein äsken vertailun Tompan sivuilta: 2kpl Neutrik NP 2 plugia ja 5m Cordial CIK 122 -letkua - 11e oli osien hinta ja Cordialin valmiskaapeli samoilla komponenteilla oli 15.30e - on vähän makuasia luottaako omaan kolvailuun enemmän vai maksaako mielellään vajaan vitosen päälle ettei tarvi vaivautua.
 
Mutta asiaan: Hyviä liitinvalmistajia on markkinoilla montakin mutta Neutrik on edelleen standardi - sen rakenne on erinomainen ja hinta kohtuullinen. En ole löytänyt mitään syytä siirtyä siitä kalliimpiin eksoottisempiin.
https://www.thomann.de/fi/neutrik_np_2_x.htm
Siis tämä, tai mustana sama mutta nimenomaan Neutrik, ei heidän REAN halpiksiaan joissa laatu alkaakin vaihdella aika kovasti.
 
Mä tekisin niin että valitsisin letkuksi perus treenailuun, sohvasoitteluun, ständisoittimille kuten kiipparit tms. ohuemman taipuisamman letkun ja treenikämpälle ja keikalle järeän letkun ihan siitä syystä että sitä piuhaa tallotaan eniten.
https://www.thomann.de/fi/cordial_cgk_road_75.htm
Tässä Cordialin näkemys järeästä piuhasta - hinta onkin jo moninkertainen perusmalleihin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=249645