Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:discominister
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:BOSS GE-7 efektipedaalin vika
Aika:16.03.2024 11:51
Solex: Okei - olemme paikallistaneet vian ja voimme unohtaa kaiken muun tässä vaiheessa kuten inputin piuhat. IC5 on etuvahvistin joka vahvistaa sisääntulevaa signaalia myös siinä tilanteessa että bypass on päällä. Tämä on Bossille, Ibanezille tyypillinen tapa jolla aikoinaan kun true bypass kytkimiä ei oikein ollut estää että pedaalit tai pedaalijono ei syö saundia. Saundi ei siis nyt mene oikein läpi tuosta piiristä.
 
Voi olla että piiri on sökö. Mutta..minua hämää että saat tuosta 8 volttia - se on nimittäin selkeästi matalampi kuin kaikkialta muualta josta tulee virtavedoista 9.3v. Mittaa vielä jännite: Pinni 8 ja joku muu maataso. Sitten pinni 8 ja pinni 4. Jos saat muualta 9.4v ja jälkimmäisellä tavalla 8v niin se on kyllä ihan selkeä alijännitteisyys joka vaikuttaa toimintaan. Toisinsanoen - pinni 4 ei maadoitu oikein...esim huonon juotoksen takia, kuparivedolla on jossain pikkuruinen hyppylanka tms. Sun pitäisi tässä tilateessa käydä läpi sitä kuparivetoa piirilevyllä mihin pinni 4 johtaa.
 
EDIT: Jos tosiaan pinni 8-4 välillä on vain 8v eli alijännite ja silloin epäilemme pinni 4:n yhteyttä maatasoon - voit juottaa pienen johdonpätkän pinni 4:n kylkeen ja juottaa toisen pään varmasti toimivaan maatasoon kuten esim juotospiste 3:n kiinni toisen johdon kanssa. Jos tämä hyppylanka ratkaisee asian niin homma on sitten selvä.

 
IC5 pinni 8 ja maataso: 9.3V
IC5 pinni 8 ja 4: 9.3V
 
Huomaan tehneeni aiemmin virheen: jännite 8 ja 5 välillä oli tuon 8.0V
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=249503