Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Vasenkätiseksi opettelu
Aika:10.03.2024 16:59
stratomaster:
Alkuperäiseen kysymykseen liittyen, totta kai vasenkätisesti voi oppia soittamaan. Vaatii ehkä jonkin verran töitä ja kärsivällisyyttä, mutta parempi niin kuin totaalinen soiton lopettaminen. Toisaalta ehkä helpottaa, että kitara on jo tuttu soitin ja tietää kuinka asiat tulee tehdä. Tekniikka ja käsien koordinaatio haltuun, niin siitä se lähtee.

 
Omalta kohdalta juna on jo aikaa sitten mennyt JOS pitäsi opetella oikeakätisesti soittamaan eli olen umpivasuri joka on soittanut kitaraa yli 50 vuotta, enemmän ja vähemmän aktiivisesti ja jopa ammatikseni, soitan myös lapuista ja musiikin teoria on aika ok hallussa joten tiedän mistä minkäkin äänen löydän otelaudalta.
 
Kokeilin tyttären oikeakätisellä kitaralla millaiset lähtökohdat olisivat jos joutuisin nivelrikkoni takia luopumaan vasurina soittamisesta, vaikeaa oli löytää jopa helpoin Em molli sointu saati että pystyisin jotain helppoa riffia soittamaan.
Tällä hetkellä nivelrikko on hallinnassa enkä tarvi lääkkeitä ja sormissa ei ole kipuja mutta tietynlainen jäykkyys ja motorinen kömpelyys hieman vaivaa joissain arkisissakin asioissa kuin myös soitossa.
 
Varmaankin homma toimii JOS lähdetään nollasta mutta kun kaikki jutut ovat ns selkärangassa/lihasmuistissa tietyllä tapaa opittuna ja järjestyksessä niin aika epätoivoiselta homma tuntuu. Voi olla toki kovin yksilöllisistä mutta tuo sinuun kommenttisi " vaatii jonkin verran töitä ja kärsivällisyyttä" on aika yltiöpositiivinen ajatelma.
 
Rick Beatolta pohdintaa aiheesta.
https://www.youtube.com/watch?v=o1mcgV_3O0c
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=249499