Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Miten menee kama torilla kaupaksi? Käyttäjäkokemuksia
Aika:09.03.2024 10:01
Moi.
 
Karhukoira74: Ja näköjään maaginen hinnoittelu Thomann x 0,7 ei enää päde, todellisuus taitaa olla x 0,5-0,6.
 
Vai että maaginen :).
 
Vaikka mnetissä tuota T-Kaupan hinta*0.70 mantraa on tiettyjen tahojen toimesta jo iät ja ajat toitotettu, eipä se koskaan todellisuutta ole vastannut kuin korkeintaan mielikuvissa.
Niiden tuotteiden kohdalla joita itse olen ostanut tai joiden kaupankäyntiä seurannut, 0,5 on lähempänä totuutta jos/kun tavara oikeasti vaihtaa omistajaa.
 
Nyt kun inflaatio ja maailmanlaajuiset epävarmuustekijät ovat nostaneet hintoja ja yleinen pelottelu taantumasta laskenut ostovoimaa -tai ainakin tehnyt ihmisistä vähemmän impulsiivisia ostajia- tuo pitää vielä heikommin paikkansa.
 
Se että em. seikat ovat halvempien laitteiden hintoja nostaneet ~10~30% muutamassa vuodessa ei tee laitteista yhtään sen parempia, eikä monikaan ole valmiita maksamaan liki samaa tai jopa yli mitä tuote on ostettaessa maksanut ellei ole ihan just heti pakko saada juuri tuota tuotetta.
Etenkin kun kalliimmissa laitteissa ei hinnat ole samalla tapaa nousseet ja niitä saakin liki samaan rahaan mitä halvempia.
 
Totuus on kuitenkin kaikessa vapaassa kaupankäynnissä se että ostaja määrittelee lopullisen hinnan, myyjä sen suostuuko myymään.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219273