Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pelimonni
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tarinasi Mesa/Boogien kanssa
Aika:25.02.2024 02:37
VIPMetal: Toisen merkin vastaavasta ketjusta innostuneena, mutta sinne kirjoittamasta estyneenä (enhän ole Kettusta omistanut..) kiinnostuin muiden tarinoista Mesa/Boogien ihmeellisessä maailmassa. Mesa -huoneessa nyt on juttua eri laitteista, mutta ajattelin, että ehkä näistä tarinoista jokunen muukin foorumilainen hyötyy.
 

 
1. Mitä firman tuotteita olet omistanut/omistat (mieluusti lyhyt arvio myös)?
 
2. Minkä tuotteen perään haikailet?
 

 
Aloitanpa tarinan omista kamoista:
 
MESA 2:50 pääte
 
Tämä tuli ensimmäisenä räkkiin. Syrjäytti aikasemmin (hyvin) palvelleen Marshall 8008 -päätteen, kuitenkin tuomalla aivan eri maailman soundiin. Rinta rinnan ENGL 50/50 päätteen kanssa oli jotenkin lämpimämpi soundi. EL34- putkia olen halunnut päästä testaamaan studio-oloissa, mutta tähän asti budjetissa ollut muitakin pahempia menoeriä, joten se on jäänyt. Ehkä tänä keväänä vihdoin..
 
MESA Rectifier preamp
 
Tämän tullessa räkkiin kaikki muuttui: asunto, asuinpaikka, vaimo.. no ei ihan se, mutta Marshallin JMP-1:n jälkeen Mesan tullessa oli kaikki toisin ja tiesin, että paluuta ei ole. Kuukausien ihmettelyn Mesan EQ:n toimintaan alkoi vihdoin löytyä soundit kuntoon ja korvakin tottui erilaiseen menoon kuin vuosia sitä ennen. Varsinkin clean -osastolla tapahtui merkittävä parannus, tää Preamphan perustuu Roadkingin etuseen (I) ja dynamiikka kasvoi todella paljon. Puhumattakaan sitten Recto -ärjynnästä. Rocktronin loopperin kanssa sain vihdoin käytettävyydenkin JMP:n tasolle ja Recton eteen työnnettyä tarpeen mukaan noita speduja: boosteri, BB Preamp ja OCD. Ja toki efektejä. Varmaan kevään studiosessioissa tulee tehtyä vielä uusia löytöjä soundien suhteen.
 
2. Haikailen satunnaisesti vielä Mesan Rectifier kaapin perään, rahallisesti satsaus tuntuu hieman kovalta verrattuna tuohon Randalliin, joka ajaa ylisuurena skobena samoilla kaiuttimilla melkein samaa asiaa, mutta torilla näitä tavatessa tekee aina mieli tehdä jotain hulluja rahoitusjärjestelyjä. Vaimon pelko on viisauden alku.
 
E: No nyt sitten Gäässi otti ylivallan ja vaimokin vielä antoi suostumuksen ja nyt löytyy Rectifier 4x12 kaappikin! Ääh, nyt joutuu jo opetella uudestaan soittamaan, kun ei voi laitteita syyttää....
 
Välillä myös käväisee mielessä, että miltähän se Roadking tai Roadster tuntuisi?
 
Kerro omat kokemuksesi!

Studiopreamp, Ah. Monia putkisydeemikokeiluja tein, Vaihdoin kaikki konkat, Kaikki, LDR kytkimet siis tämä on ihan sama mihin syöttää pääjehu. Otin kaikuputken pois kun en käytä. Ihan tautinen särö ja puhdas on jees, loopissa Alesis quadraverb ja lopuksi bbe maxie. On hyvä aika sam mitä putkia pitää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206660