Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kefiiri
Alue:Roots
Aihe:Parasta vanhaa bluesia
Aika:29.01.2024 23:09   (muokattu 29.01.2024 23:33)
Lueskelin vanhaa Blues Newsia. Silmälasit ovat koetuksella kun sitä pientä haaleaa pränttiä tavailee, mutta jutuhan ovat asiaa. Oli juttu Tommy McClennanista jonka nimi ei sanonut kaltaiselleni sunnuntaibluesharrastajalle mitään. Jutussa kaveria kuvailtiin perus deltajehua räyhäkkäämmäksi laulajaksi. Sain kuvan primitiivisestä karjuja-mökeltäjästä, joka löytää epävireisestä kitarastaan korkeintaan pari-kolme sointua. Pakkohan sitten oli kokeilla löytyykö Spotifystä mitään mieheen liittyvää.
 
Oitis tärppäsi, ja olihan lauluäänessä kieltämättä särmää, mutta ollenkaan yksiulotteista ei ulosanti ollut. Meno oli kuin Robert Johnsonin rennommalla kaupunkilaisserkulla. Ilmeikästä laulua ja letkeää soittoa. Mainiota meininkiä!
 
Clennanin Deep Blue Sea Bluesia lienee Lindholmin Davekin kuunnellut omaa Catfish Blues -versiotaan treenaillessa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=mTv9tPIsW70&t=1s
 
Nyt vasta katsoin tuon ylempänä mainitun Howlin' Wolfin esityksen. Mestarit asialla. Upean kepeää soittoa. Missä se mikki mahtaa olla mikä poimii Wolfin laulun sun muut huokailut? Mietin ensin että onko jokin playback kyseessä mutta ei tuo oikein semmoinenkaan voi olla. Sujuvaa touhua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=248511