Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Livetoiminta
Aihe:Esiintymislavan rakentaminen
Aika:19.01.2024 08:33
Moi.
 
McLeach: Tarkoitus olisi rakentaa pieni koroke ravintolan nurkkaan trubaduuria/duoa/standuppia varten. Tila on pieni ja matala, joten korkeus varmaan max 20cm. Onko jotain mitä kannattaisi ottaa huomioon materiaaleissa/demppaamisessa?
 
Omakohtaiseen kokemukseen nojaten:
Muissa kuin podestoihin/lavaelementteihin perustuvissa rakenteessa ei juuri järkeä ole tuontyyppistä lavaa askarrellessa.
Eikä välttämättä isommissakaan, lupa-, paloturvallisuus- ymv. haasteet teettävät yhtälöön kuitenkin kaikissa kiinteissä rakenteissa tarpeetonta lisäkiusaa.
 
Mikään ei tietenkään estä tekemästä elementtejä itse jos uusien/käytettyjen ostaminen ei syystä tai toisesta istu pirtaan tai lavan haluttu muoto on sellainen että on taloudellisestikin järkevämpää tehdä itse.
Tehdastekoistenkin askeläänivaimennusta pitää etenkin edukkaammissa entrata, eikä tuo hukkaanheitettyä vaivaa laadukkaammissakaan ole.
 
Jos kuitenkin tekee umpinaisen rakenteen pitkästä tavarasta, on käytännössä pakko täyttää kivivillalla niin paloteknisistä-, kuin kuminanvaimennussyistäkin.
Ja jos/kun ei ensalkuun syystä tai toisesta tunne tarvetta moiselle, tekee ainakin rakenteen helposti avattavaksi jotta villan voi näppärästi lisätä kun kumina alkaa korpeamaan ;).
 
Palosuojattuihin kangaspusseihin käärittyjen villalevyjen ujuttaminen pala-lavankaan alle ei sisätiloissa ole myöskään mitenkään pöllömpi ajatus.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=249243