Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Livetoiminta
Aihe:Driverin koko
Aika:19.11.2023 11:34
Moi.
 
juso: Juurikin livenä haluaisin testata omilla korvilla eroavuuksia. Tää tahtoo olla sitte helpommin sanottu kuin tehty.
 
Totta, vaatisi melkein sen että sidosryhmäläisiltä löytyisi mahdollisimman monipuolista PA kalustoa ja kaikki suostuisivat roudaamaan omansa testattavaksi johonkin riittävän kokoiseen tilaan.
Aikalailla tuhoontuomittu jo pelkän ideankin asteella tosin tuollainen, kaikkien omat laitteet kun ovat ne kaikkein parhaat eikä vastaväitteiden syntymiselle haluta antaa edes mahdollisuutta ;).
 

 
juso: Nykyset kamat ostin testattuani jbl:n settiä ja Rcf:n settiä vierekkäin. JBL oli äänekkäämpi ja omaan korvaan jenkkimäisempi midlepainotteinen saundi. RCF taas miellytti enemmän omaa korvaa sandin ollessa enemmän balanssissa.
 
Tuohan se ideaalitilanne aina on, mutta aika harvinaista herkkuahan tuollanen omankin kokemuksen perusteella on.
 

 
juso: Vielä mietityttää että jos suht hyvät 18 alapäät nii miten rokkihommissa 10 tuuman yläpäät tai jopa 2x 8 ? Laulu raikaa varmasti mutta jääkö kitaroista rouheus?.
 
Tuosta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta veikkaan että ainakin kohtuukokoisissa sisätiloissa riittää kyllä.
 

 
juso: Mulla olis 2 hk linear 5 kaappia passiivina 12 tuuman bassoilla ja qsc plx 3402 päättäri niille. Onko mitään ongelmia naittaa passiivi yläpäitä aktiivi subien jatkoksi?
 
En pikaisella vilkaisulla löytänyt Linear 5 passiiviversion manuskaa, mutta kunhan subista löytyy HPF lähtö (tai yläpäästä HPF), ei passiivi-aktiivi yhdistelmälle mitään perustavaa laatua olevaa estettä löydy ellei roudauksen ja kaapeloinnin todennäköistä hankaloitumista sellaiseksi laske.
Yksi vaihtoehto on tietysti ajaa kumpaistakin kaiutinprosessorin tai hätätilassa aktiivijakarin kautta.
 
Eipä kokeileminen paljoa ota jos ei välttämättä annakaan.
Jotenkin perstuntumalta ilman sen kummempaa kokemusta ko. kaiuttimista veikkaan kyllä etteivät HK:t ole merkittävä parannus 721:iin verrattuna.
Mutta mistäpä sitä kokeilematta tietää :).
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=248604