Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Livetoiminta
Aihe:Driverin koko
Aika:14.11.2023 08:23
Moi.
 
juso: Kiitos samulille vastauksesta.
 
Ole hyvä.
 

 
juso: Tällaista rcf:n kaappia oon hippaillu ja onko tuo ny tosiaanki 3 tuuman driveri vai joku vippaskonstilla ilmoitettu luku. https://www.thomann.de/fi/rcf_nx_32a.htm
 
:)
 
Tuosta tai jostain vastaavasta RCF:stä taisi joku vuoden sisään kysellä ihmetellen diskanttidriverin mainostettua halkaisijaa.
Kokolailla satavarmaksi voi sanoa ettei tuossa hintaluokassa 3" drivereitä löydy (ja tokkopa 2" drivereitäkään), ja kuten Pauli Lappalainen tuossa yllä totesi, ainoa äänenlaatuun käytännössä suoraan vaikuttava mitta on 1,4".
 
Kuten tuolloinkin taisin todeta, sääli että RCF:kin on hypännyt kyseenalaisen mainonnan kelkkaan.
Tiedä sitten mikä moiseen on syynä, tarkemmista spekseistä kuitenkin selviää driverin tehollinen halkaisija ja henkilöt jotka tekevät pohjahaarukoinnin speksien perusteella tuon kyllä nopeasti huomaavat.
 
Se on vielä uudelleen todettava että jos/kun tuo mainitsemani äänilähteiden halkaisijoiden vaikuttaminen jakotaajuuteen ja jakotaajuuden ympäristöön jätetään pois laskuista, pelkkä diskanttidriverin halkaisija kertoo kaiuttimen äänenlaadusta yhtä vähän kuin alapääelementinkin halkaisija.
 
Kaiuttimet -etenkin aktiivikaiuttimet- ovat kuitenkin aina monen osasen summa ja kaikki vaikuttaa lopputulokseen tavalla tai toisella.
Aktiivikaiuttimissa aktiivijakosuotimin ja DSP:n voimin voidaan haluttaessa kikkailla rankastikin, perinteisen passiivikaiuttimen passiivijakosuodin on puolestaan varsin kankea ja kompromissejä täynnä.
 
Jos olisin hankkimassa tuon koko-/hintaluokan uudempaa tai kalliimpaa kalustoa, yrittäisin melkoisella varmuudella päästä kuulemaan vaihtoehtoina olevia kaappeja livenä tai jossain demotilassa.
Etänä en kaiuttimien ostamista oikein pidä hyvänä ratkaisuna.
 
Poikkeuksena ehkä klassikkostatuksen omaavat vuosia/vuosikymmeniä markkinoilla olleet RCF:t, dB:t, Yamahat, JBL:t ymv. noista löytyy niin paljon käyttäjäkokemuksia että valinnan voi tarvittaessa tehdä etänäkin.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=248604