Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jannu
Alue:Livetoiminta
Aihe:Festivaali opasta.
Aika:28.09.2023 18:50   (muokattu 30.10.2023 20:05)
Jokunen juttu tuohon Jassen ansiokkaan tekstin jatkeeksi, täysin tajunnanvirtausjärjestyksessä ja ehkä vähän näkökulmaa kallistaen:
 
1. Juoksuaskeleet vievät yleensä nopeasti ainoastaan lavalta päivystykseen.
 
2. Jos olet osa tiimiä, pidä huoli kavereista ja pidä samalla huoli ettei sinusta tarvitse kantaa ylenmäärin huolta.
 
3. Vaikka lavakäden tehtäviin ei varsinaisesti kuulu ajatteleminen, on ihan fiksua sisäistää lavaympäristön ja objektien kolmiulotteinen hahmottaminen, siis lähinnä kiinteiden ja liikuteltavien asioiden silmämääräiset mitat ja etäisyydet toisistaan. Eli katsele ympärillesi mieluiten ihan koko ajan ja reagoi asioihin akuuteissa tilanteissa.
 
4. Vaikka lavakäden tehtäviin kuuluu ensisijaisesti palvella asiakasta, eli artistin tuotantokoneistoa, oikeasti typeriin ja vaarallisiin toiveisiin ei pidä suostua. Esim. jos joku pyytää saati vaatii työntämään neljä käsiparia vaativan objektin yksin koska aikataulut tms, ilmaise että tarvitset apuvoimia. Vastaus on osaltasi riittävä.
 
5. Jos lava-alueella sijaitsevassa objektissa on pyörät alla, se ei tarkoita että tätä ominaisuutta käytettäisi missään tilanteessa mihinkään muuhun kuin objektin siirtämiseen pyydettyihin positioihin pyydetyssä aikataulussa. Skeittaa, leiki ja ämpyile siis omalla ajallasi ja muualla kuin tapahtuma-alueella.
 
6. Liittyy ihan kaikkeen... Duunit ovat duuneja, keikat keikkoja, tilanteet nopeita ja asiat asioita; ÄLÄ anna tilanteiden tai asioiden mennä ihon alle, äläkä jää murehtimaan.
 
6.1. Jos on oikeasti murehdittavaa tai vaikka olis vain iloittavaa, niin muista jälkihoito omalla porukalla.
 
Terveisin
"Kesälavakäsi 4 Life"
 
EDIT. 6.1. lisätty
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=248398