Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Parasta Youtubesta part II
Aika:12.06.2023 20:37
Kyllikki: No joo, Matteo on kyllä lahjakas ja teknisesti taitava, mutta en osaisi kuvitella häntä Purpleen (jonka kitaristeja tässä vertailin) kitarankannattelijaksi, kuten ei mielestäni Morsekaan ollut kotonaan tuolla tontilla, jonka uskallan Morsen omaan tuotantoon jo 80-luvun alkupuolelta tutustuneena sanoa.
Mun Purplet jää tosiaan tuonne "Machine gun" ajoille ja en oikeen koskaan tykännyt Blackmoren soitosta aivan kympillä, ehkä se oli hänen kammen käyttönsä mikä jotekin ärsytti välillä. Morsea kuuntelin paljonkin Dixie Dregsin tiimoilta silloin kun ne olivat kovinta hottia, tykkäsin kovasti hänen soitostaan mutta se(kin) jäi sitten siihen, sen jälkeisistä tekosistaan ei mitään hajua. Mulla kävi myös niin että liiallinen kippolasoitto vei musankuunteluhalut kuin myös soittohalut himassa lähes tyystin moneksi vuodeksi.
 
Nuoria, lahjakkaita ja tyylitajuisia kitaranomistajia löytyy varmaan maailmalta useitakin, kuten Tom Quayle tai Martin Miller, joista jälkimmäinen on tehnyt sessiobändinsä kanssa potpurin Purplen klassikoista:
https://www.youtube.com/watch?v=zHnXxt-4nPI&ab_channel=MartinMiller

Juu, noita olen katsellut moniakin, nykysoittajien taso on kyllä aivan eri planeetalta kuin mitä se oli sillon kun itse oli vielä jotenkin maailman menossa mukana, tai no seuraan kyllä aktiivisesti alaa ja eritoten henkilökuvia on kiva katsella, kuin myös joidenkin kamaesittelyjä vaikka en ole mikään kamafriikki itse. Kitaristeista Tom Quayle on aikamoinen tekniikkataituri, vähän Guthrie Govanin tyyppinen mutta ei noitakaan jaksa määräänsä enempää. Nuori Max Ostro on kanssa aivan eri maailmoista,veikkaan että hänellä on joku autismin kirjoon kuuluva oireyhtymä kuten asperger, ei kai nornaali alle parikymppinen venäläinen mies voi kuulostaa englantilaiselta herrasmieheltä https://www.youtube.com/watch?v=0xIXuW0yVmk
 
Martin ei kavahda käyttää pentatonista asteikkoa silloin kun se tyyliin kuuluu, vaikka rahkeita varmastikin olisi sovittaa soitanta tässäkin syvälle fuusiojatsin syövereihin.
Joo, soittaahan hän noissa omissa jutuissaan varsin monipuolisesti myös pentatonisen ulkopuolella.
 
Edit: Se on kyllä juuri näin, ettei sillä ole väliä mitä siinä kitaran lavassa lukee, vaan sillä, miten sitä työkalua käyttää.
Jännä juttu muuten se että nuoremman polven kitaristeista suuri osa soittaa muilla kuin G tai F kitaroilla, mistä lie johtuu. Ostrokin vetää Ibanezilla useimmiten https://www.youtube.com/watch?v=Kx3LnKmvGZU On se aikamoinen sälli, ilmeetöttömästi vetelee hurjia juttuja, katseleeko jotain sointulappuja tms kuitenkin välillä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=186885