Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nightbird
Alue:Laulaminen
Aihe:Demon tekeminen
Aika:18.01.2023 21:16   (muokattu 19.01.2023 09:15)
Jos live kelpaa niin sen mahdollisen mikserin ulostuloihin ( kannattaa käyttää esim control room lähtöä eikä tape out litäntää) jokin digitaalitallennin line input liitännällä.
Esim. zoom merkkinen, meillä on vanhempi Zoom H2 käytössä, sille voi äänittää sen miksauksen joko ensin Wav tiedostona ja muuttaa sen myöhemmin MP tiedostoksi tai sitten nauhoittaa suoraan MP3 muodossa. Nämä tallentaa yleensä SD muistikortille.
Tuon MP3 tallenteen voi sitten siirtää vaikka läppärille. Jos läppärissä on CD asema niin esim. lataamalla Custom Burn ohjelman voi suoraan polttaa sen audio-cd muotoon levylle.
Ainoa miinus tässä on että se tavallinen karaokemiksaus kaiuttimeen tuottaa aivan liian kovaa tulevan lauluosuuden eli joutuu äänittäessä laittamaan kuulokkeet sen tallentimen perään ja kuunnella sitä kautta miksausta.
Jos käyttää tietokonepohjaista äänitysoftaa niin siinä voi jälkeenpäin miksata ja muuttaa tallennetta. Eli antaa paremmat mahdollisuudet myöhemmin. Audacity tai jokin muu esim. Reaper.
Mutta se vaatisi taas toisen koneen jolle reaaliajassa äänittää jos haluaa samaan aikaan nähdä ne lyriikat ruudulta.
Muvika ja Singa ovat vain pilvipalvelimia jotka toimivat niinkuin soittimet eikä niistä voi tiedostoja siirtää, käsittääkseni.Eli ainoa ulos saatava asia on audio joko kuulokelähdöstä tai koneen HDMI lähdöstä.
Tietty jos riittää pelkät sanat ja taustakomppi niin sitten selvinnee sillä yhdellä läppärillä. Olemme tuolla live meiningillä tehneet muutaman kerran karaoketaustoilla esim. joulutervehdyksiä CD levylle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=244734