Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Digital Beat
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:DAWless - onko tuttu termi kenellekkään ?
Aika:30.12.2022 21:52   (muokattu 30.12.2022 21:57)
slowdive: Hetkellisesti kokeilin paluuta digiraituriin kanssa. Mukava puoli oli tietenkin se, että sai jättää tietokoneen avaamatta, mutta loppujenlopuksi se säästynyt aika ja vaiva kostautui siinä, että se raiturin kanssa puljaaminenkin vaatii joka tapauksessa muutakin kuin REC -nappulan painamista. Hankalaksi meni kun käyttö ei tule selkäytimestä, niin sai manuaalin kanssa yrittää joka kerta selvitellä että miksi ääni ei kuulu vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa :D
 
Toisekseen se raitojen synkkaaminen niin midi-hommissa kuin raitojen siirtämisessä koneelle ei ainakaan itsellä sujunut kovinkaan kätevästi, se tietenkin osittain omakin vika. Jos ei osaa kunnolla käyttää, niin ei osaa ja raitureitakn on monenlaisia, mutta ainakin oma kokeilu tyssäsi loppujen lopuksi siihen, että siitä tuli vaan yksi vaivalloinen välivaihe joka vei vaan enemmän aikaa ja energiaa, vaikka tavoite oli juuri päinvastainen.
 
Halvallahan niitä kyllä saa, että kokeileminen ei mikään iso satsaus ole.

Menin hommaamaan Polyend trackerin. Jotenkin sopii omaan tyyliin parhaiten. Mod file tuki on vähän niin ja näin mutta standalone tracker tyylinen biisinteko toimii. Eikä ole vst plugareita vaan sampleja.
Tiedä sitten voiko sanoa dawless tyyliseksi mutta ei varsinaisesti ole tietokone vaan rauta jossa oma tracker käyttöliittymä.
Se vaan että ei ihan oldskool hexadesimaaleja voi käyttää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=242336