Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Äänitys koppi
Aika:01.12.2022 14:01
Kokeile ensin ilman mitään koppeja ja komeroita, mikki ihan vaan riittävän lähelle lärviä ja vastaavasti kauemmas heijastavista pinnoista. Jos kaikuu kovasti, niin mikin suuntakuviosta riippuen jotain vaimentavaa matskua missä tahansa roikottaen (esim. mikkiteline T-mallisesti asetettuna). Vaikka peitto, matto jne. Yleensä aika kevyt ratkaisu riittää, toki näitä joutuu sit virittämään joka kerta erikseen.
 
Mitä tulee johonkin vaneriseinään, niin se on huono idea. Seinän kannattaa olla melko läpäisevää mallia, koska pienessä kuutiossa äänittäminen kuulostaa siltä, että se on äänitetty pienessä kuutiossa. Sit myös noi vaimentavatkin materiaalit aiheuttavat kaikenlaisia heijasteita yms, jotka voivat tehdä äänestä oudon kuuloisen. Siksi ihan mikä tahansa ratkaisu ei ole samanarvoinen jonkun muun kanssa. Kopilla vaimennetun taajuusvasteen olisi suotavaa pysyä melko terveen oloisena, eikä vain kapeaa aluetta vaimentavana sekä muita heijastavana.
 
Mä äänittäisin ehdottomasti pelatessa, mutta voi sen jälkeenpäinkin tehdä. Kauhea vaiva lätistä jälkeenpäin jotain muka hauskaa pelivideon päälle, kun koko roskan voi tehdä kerrallakin. Jos näppiksen äänet häiritsevät, niin sit kaupan kautta hiljaisempi näppäimistö tilalle. Myös tiukasti suuntaava ja oikein sijoiteltu mikrofoni sekä mahdollisimman voimakas puheääni auttavat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=246996