Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:"Vanhan ajan" musaliikkeet
Aika:31.12.2021 15:24
faq1: Laitan tähän Tampereen musiikkiliikkeistä, minkä muistan:
 
70-luvulla Oli Näsilinnankadulla (Hallituskadun ja Hämeenkadun välillä) musiikkiliike joka myöhemmin tunnettiin Hallituskadulla Tampereen Soitinkeskuksena. Muistan ainakin sen nimisen myyjän kuin Hölli..

Joo, tuolta hommasin pari bassoa joista Yamaha BB 1200 vasuri on vieläkin käytössä, eli kohta 40 vuotta aikaa. Tein yhden tanssikeikan ko liikkessä myyjinä olleiden kaverien kaa, toinen oli rumpali, toinen laulaja, rumpali oli Hangaslammi nimeltään, soitti jossain legedaarisessa 60-70 luvun rokkibandissä aikoinaan, jos oikeen muistan.
 
DLX-Musiikki Näsilinnankadulla.
Taisi ainakin pari Soitinkeskuksen kaveria jatkaa tuolla kunnes koko systeemi vaihtui, nythän ko liike on Musacorner.
 
Ahosen Musiikki oli 80-luvulla Satakunnankadun ja Hämeenpuiston kulmassa. Muutti myöhemmin Hämeenpuiston entisen viinakaupan lähistölle. Nykyään on Ilmarinakadulla. Omistaja: Pauli..
Ahosen omaosari oli hyvä systeemi, kerran kuussa käytiin henk.koht. maksamassa ja Helvi kirjasi isoon kirjaansa tilitapahtumat. Tämä loppui omaan mahdottomuuteensa, soittajissa oli tunnetusti liikaa kaikenmoisia ketkuja jotka jättivät maksut hoitamatta.
 
Tammer-Piano oli aikanaan 70-lla Tammelanpuistokadulla, josta muutti sitten Tammelantorin laidalle. Omistaja muistaakseni Lasse Lahtinen
Malliesimerkki liikkeestä jossa vanhan liiton kauppias olisi voinut vetäytyä sivummalle myyntihommista aikaisemmin, sama tietty Ahosessa kun vanha Ahonen oli vielä puikoissa.
 
Musikeri -niminen puoti Tampereella jonkin aikaa 80-luvun puolivälissä Pirkankadulla. Omistaja: Seppo Tammilehto tai Tamminen.
Aiemmin kerroinkin että yhden vanhan bandikaverin isä veti ko liikettä jonkin aikaa, en muista oliko ennen Sepiä vai jälkeen.
 
Tampereen Musiikki tainnut olla 60-luvulta saakka Kuninkaankadulla siinä kävelykadun kohdalla. Markku Aartio lienee ollut pitkäaikainen omistaja. Sieltä tuli Technichsejä ostettua.. ja muutakin.
Oli ensin Hämeenkadulla, oliko sitten vielä Koskipuistossa vai toisinpäin ja oliko tuo Koskipuisossa ollut liike joku muu tai muulla nimellä, en muista.
 
Piano-Laurila oli 90-luvulla jonkin aikaa Rongankadulla.
Yhden Ibanezin hevikepin olen tuolta ostanut ja jos oikein muistan niin ko liikkeen omistaja oli myös pianonvirittäjä.Ko pulju oli sittemmin vähän aikaa Amurissa.
 
Mikä oli sen liikkeen nimi, joka oli Hämeenpuistossa (Hämeenkadun ja Hallituskadun välissä) ainakin 90-luvun alussa? Muutti vähäksi aikaa Kalevantielle lähelle yliopistoa.
Sassin Make niminen kitaristi piti sitä, likkeen nimeä en muista.
 
Jossakin Otavalankadulla oli 90-luvulla Hellaspiano.
Joku liike oli hetken aikaa Tuomiokirkonkadun alkupäässä, kiippareita myi sama kaveri joka on nyt Treen Musiikin kauppias, Virtasen Kimmo.
 
F-Musiikki oli vähän aikaa Puutarhakadulla, nykyään Pirkkalan Verkkokaupan vieressä.
Lähikauppa, miinuksena se mikä lähes kaikissa Treen putiikeissa, vasureita kitaroita ei ole haitaksi asti, jos on niin joku perus stratokopio.
 
Citykäytävässä oli 80-luvulla Linnoston Soitin (?)
Sieltä eka sähkäkitara, vuosi oli 1972.
 
Veneskosken kauppa siellä Koskikadulla?? Mulla ei tietoa..
Erikoista oli se että ko kaupassa oli seinällä VASURI 12-kielinen Eko! Pitihän se saada,
nyt se on jo romuna autotallissa, ei kannata korjata. Tais Veneskoski olla Verkatehtaankadulla kivijalassa, oliko tuo Koskikadun pulju se minkä kuvittelin olleen Treen Musiikkin joku alkumuoto vai oliko Veneskoski ensin siinä, viisaammat kertokoot. Se Weneskoski mistä hommasin Ekon oli Verkatehtaankadulla.
 
Verkatehtaankadulla oli vähän aikaa myös toinen pieni musaliike, en muista nimeä, varmaan 90-luvulla tämä.
 
Lähellä Pirkkahallia oli vähän aikaa Rock-Center joka oli myös osa Tammer-Pianoa, siirtyi myöhemmin Tammelantorille.
 
Kauppakadulla lähellä Hämeenpuistoa oli myös musakauppa, kitaristi Teponoja puikoissa.
 
Kaikkien tuntema Kankku Kankaanpää piti kahessakin eri paikasassa kauppaa, ensin Satakunnankadulla sitten Näsilinnankadulla, nämäkin varmaan 90-luvulla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=160463