Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Sormien nivelrikko kitaristilla
Aika:07.11.2021 18:51   (muokattu 07.11.2021 18:59)
stratomaster: Jep, parissa kitarassa onkin jo ysit ja loppuihinkin vaihtuu kunhan kerkiän. Jos joku naureskelee, niin siitä vaan. Gibbons veteli ennen kasisetillä ja nykyään kuulemma seiskoilla. Eipä ole juuri herran soundeille naurettu.
 
Mitä käytelly sekä 010 settiä että 009 settiä niin soundit on ihan jeesh, eli ohkaisempi kielisetti toimii ihan yhtä hyvin soundillisesti ja vähän helpommat sormille, toki riippuu millä virityksellä tykkää soittaa.
 
Esimerkki virityksen vaikutuksesta itsellä vaikka strato tyyppisissä kitaroissa jossa 009 setti on vireessä E ja 010 setti on vireessä Eb tai vaikkapa D kun sen paksumman laittaa "löysempään" vireeseen on tuntuma melkoisen sama ja itseasiassa on ehkä kivakin kun kitaroissa löytyy suoraan eri vireessä olevia.
 
Eli jos musiikilliset asiat antavat periksi niin voihan sitä pudottaa virettä E:stä vaikka Eb tai D vireisiin.
 
Sähkiksissä ei tuo vissiin ole niin prikulleen kuin akustisissa teräskielisisissä, akustisessa kun ohkainen kielisetti ei välttämättä tärisytä sitä kitaran kantta "tarpeeksi", jotta siihen tulee sitä oikeanlaista dynamiikkaa ja elämistä ;D, kenties sähkiksissä puoliakkareissa myös voi paksumpi toimia paremmin, vähän varmaan riippuu siitä rakenteesta ja kuinka se väräjää soittaessa.
 
Mutta tämä on vaan mun fiilis asiasta ;D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=245178