Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:uusikaveri
Alue:Jazz
Aihe:Jazz on stydiä kamaa
Aika:17.10.2020 14:43
Näin totesi Viivin Wagner istuessaan iltaa jazz-klubilla.
Mutta eipä ole kaikkien mielestä. Esimerkiksi vauva.fi-saitilla todetaan jatsin kuuntelemisesta: 'Minusta jazzin kuuntelu antaa vihiä psykoottisuudesta.' ..'Kyllä jazz on kauttaaltaan sairasta. Jazz sairastuttaa ihmiset.' sekä 'kaikki siihen pysty. Jotn kyllä aivorakenteen pitää olla vähän omituisempi kuin muiden.' Kirotusvirheet ap-tekstissä.
Aikoinaan myös jatkoajan kendojanarit ovat ottaneet kantaa aiheeseen erään kuvatessa jatsin sopivan parhaiten hukuttautumiseen ja että jazz on paskaa kaikkialla muualla paitsi Levyraadissa.

Luulisinpa, että kyseisissä tapauksissa asiakkaille on tarjoiltu aivan vääränlaista materiaalia, esimerkiksi puhallinsoittimilla maustettua tekotaiteellista performanssia, joka torvien - siis soittimien, ei välttämättä esiintyjien - myötä vaikuttaa jazzilta.
Sattumoisin kohdalle on osunut helppo jazzkipale, jonka kotoinen suomalaisslaavilainen vire hivelee varmaan itse kunkin pakahdusta.
 
https://www.youtube.com/watch?v=l6MWfVEnB2w
 
Vireestä mieleeni tuli mnetin mainio panos musiikkisivistyksen levittäjänä. Esimerkiksi tämä osuvasti nimetty Deftones, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Hieman hämmentyneenä lueskelin asiantuntijoiden keskustelua kitaristin 7-, 8-, ja 9-kielisen kitaran vireistä verrattuna basistin vireisiin ja olin ymmärtäväni, että tässä genressä kingi on se, joka pystyy soittamaan kaikkein löysimmillä kielillä. Videolinkki paljasti, että juuri näinhän se on.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=243209