Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Järkkärillä musavideo?
Aika:31.08.2020 15:20   (muokattu 31.08.2020 15:23)
Järkkäri on terminä vaarallinen vaan, jos puhutaan noin yleisluontoisesti. Järkkärit tuottavat videon teknisen laadun osalta ihan jäätävää paskaa tai parhaimmillaan elokuvatasoista materiaalia, enkä tarkoita nyt edes mitään valaistukseen, osaamiseen tms. liittyvää näkökulmaa. Ne erilliset objektiivit, rungot ja ties mitkä kilkkeet eivät ole tae hyvästä kuvanlaadusta, koska suuri osa niistäkin on aika huonoja ja halvalla ei useinkaan saa hyvää. Pääsääntöisesti sanoisin, että vanhaa ei kannata ostaa, koska viimeisen muutaman vuoden aikana ollaan tultu valovuosia eteenpäin.
 
Jos nyt ajatellaan laadukasta järjestelmäkameraa, jossa on videon osalta specsit kunnossa, niin kuvanlaatu voi olla todella hyväkin. Parempaa hakiessa mennään äkkiä kertaheitolla viisi- tai kuusinumeroisiin summiin ja se on vasta pelkkä kameran runko tarpeellisine varusteineen. Objektiivit, vakaimet, (langaton) monitorointi, skarppauskalusto, koko videokylän kalusto, kaikki hardis ja äkkiä lähestytään pahimmillaan miljoonaluokkaa. Tuollaista kameraa hankkiessa kyseessä on tuolloin tosin paljon muut seikat kuin kuvanlaatu, eikä ne liity sinänsä tähän keskusteluun mitenkään.
 
Nykyään suosittelen vahvasti kokeilemaan niitä laitteita ensin, jotka jo ennestään löytyvät. Jos laatu on täysin käyttökelvotonta, niin sitten jokin kohtuuhintainen kamerahimmeli voi olla yksi ratkaisu. Selvästi hyvää kännykkää parempaa laatua hakiessa vaan ollaan äkkiä nelinumeroisissa summissa ja hinta ei välttämättä ala ykkösellä. Joissain tapauksissa käytettävyys voi tulla ongelmaksi, koska järkkärit eivät varsinaisesti ole videokameroita, ja sit taas hintalappu nousee. Loputon suo.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=242892