Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:askomiko
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Kaitafilmille kuvaaminen
Aika:06.08.2020 11:55   (muokattu 06.08.2020 12:06)
Joo tuhannen watin kevyt lisävalaistus kameraan pultattuna tuo sitä oikeaa tunnnelmaa. Yritin feikkiretroilla digikameralla hiki hatussa Resolvella värien kanssa, sitten isän sisko näytti kaitafilmin pätkän vuodelta 76 ja lannistuin. Juurikin kilowatti päin naamaa, super8 mahtava look, ja ennenkaikkea aivan mahtavat 70-luvun vaatteet. Mummolla ihana kirkkaanpunainen paita jossa valkeita palloja ja sininen takki, ja filmi vielä mahtavasti korostaa värit elämää hienommiksi. Ei tähän vaan pysty nykyaikana... Toisaalta, ensi viikolla kaupungilta lähtee aito lättähattujuna naapurikylään, siellä kuvaaminenhan näyttää välittömästi siltä kuin olisi miljoonan budjetti historiallisessa elokuvassa. Sain feikkiretroiluni kuitenkin omasta mielestä siihen pisteeseen että kyllä se musiikkivideossa myy ajatuksen, että tämä on nyt vanhaa, ainakin olevinaan, ja saadaan raju kontrasti sitten kun täräytetään ruutuun veitsenterävä 6K kuva orange/teal -käsittelyn läpi.
 
Ihan jo pelkkä oikea filmi kyllä hävittää aika tehokkaasti ajantajua, tässä ihan vaan moderneja asioita parin viikon takaa vähän sököllä 16mm Krasnogorsk3-kameralla:
https://www.youtube.com/watch?v=H-teRkQhMsQ&feature=youtu.be
 
Erityisesti toisiksi viimeinen kuva, juuri ennnen sorsaa voisi olla ihan miltä tahansa ajalta, jotenkin tulee mieleen että ukkini soutaa joella ja kiskoo paljain käsin tukkeja ylös vedestä ruudullisessa paidassaan vuonna 73.
 
Samaten kerta toisensa jälkeen pettyy miltä kuva näyttää youtubessa, kaikki yksityiskohdat katoaa ja filmin melkein käsinkosketeltava rakeisuus muuttuu vaan pelkäksi puuroksi. Eilen kuvasin dronella kun juna menee ali, sen tupruttama savu on tubessa aivan hirveää, näyttää joltain kolmen pennin tietokone-efektiltä:
https://www.youtube.com/watch?v=Y8VQSSfosl0&feature=youtu.be
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=242767