Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkivahvistimen tehoista ja impedansseista
Aika:25.11.2019 20:16
yannee: Moro
 
Oon tuota Peaveyn 6505MH nupin ostoa tässä miettinyt. Ongelma on että erillistä kaappia ei talosta löydy, niin voiko tuon em. nupin kytkeä nykyisen vahvistimeni Engl Screamer 50w combon kaiuttimeen? Eli Englistä saisi koko vahvistin-osion ohittaa ja pitää vaikka koko vehkeen virratta niin ei vahingossakaan pääse hajoamaan kun ei olekaan kaiutinkuormaa.
 
Itse liitäntä suoraan vaan kaiutinkaapelilla kun kerta tuola Screamerin takana kaiutinliitännät on suoraan näkyvissä, ei kai tähän mitään sen kummempaa tarvisi?
 
Impedanssit tottakai pitää varmistaa, mutta tuon 6505:n kaiutinlähdön saa näköjään kytkeä 8 tai 16 ohmille niin sopinee kyllä tuohon Screamerin ämyriin, en nyt vaan yhtäkkiä muista kumman ohminen elementti sielä oli mutta jompikumpi kuitenkin.
 
Vai onko tässä jotain muuta mitä pitäisi huomioida? Näin maalaisjärjellä ajateltuna ei pitäisi olla probleemaa mutta on jotenkin niin erikoisen kuuloinen setti että pistää vaan epäilyttämään :D
 
Ehkä tuo nyt olisi joku hätävara ratkaisu siihen asti että saa erillisen kaapinkin hankittua, mutta eipä tarvisi ostaa kaikkea kerralla, eikä tarvisi tuota 6505:aa makuuttaa tyhjän panttina kun ei ole kaappia :D

 
Joo, kyllä toimii. Virrat pitää aina pois siitä combosta ja varmistaa, että elementti on kytketty kokonaan irti niin, että se on elementti on kytketty vain siihen nuppiin. Kun ohmit täsmää ja kytkennässä on käytetty oikeaoppisesti kaiutinpiuhaa, niin homma toimii, kunhan ei ylitä elementin tehonkestoa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=37290