Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Epämuusikko
Alue:Jazz
Aihe:Miksi jazzissa tilutellaan niin paljon?
Aika:12.04.2019 11:21   (muokattu 12.04.2019 11:24)
Kefiiri: Varmaan Epis viittaa sarkastisesti esimerkiksi tähän kommenttiin, joka on itse asiassa ihan faktaa vaikka jatsin harrastajat kenties näkevät asian hieman eri kulmasta :)
 
Noinhan se juuri menee: otetaan muutama jatsarien suosima teema jotka kaikki jo ennestään osaavat, improvisoidaan sointukulkujen päälle kekseliäisyydeltään vaihtelevia sooloja ja kas: levy alkaa valmistua ;)

 
Ei ollut tarkoitus tuohon viitata, mutta
 
-cutting session -tyyppiset levytyssessiot eivät välttämättä ole tiluorientoituneita, vaikkakin voihan siellä double time -fraaseja välillä livahtaakin.
-jazz on, tai ainakin oli, jonkinasteinen kilpailulaji, niin miksipä ei välillä soittaa nopeasti. Varsinkin jamisessiot, alkujaan.
-tiluttaminen on tyhmä sana vailla sisältöä, aivan kuten tiluttamiseksi luokiteltavat fraasit, joita onneksi jazzissa harvemmin kuulee
-Standardit ovat standardeja monesta syystä. Ja kyllä, niitä kun aikansa jauhaa niin pystyy soittamaan nopeampia asioita niiden päälle. Millään näillä osatekijöillä kuitenkaan tuskin on suoraa asiayhteyttä.
 
Lukekaa vaikka Swing to Bop - tai Birth of Bebop -kirjat, tai kuunnelkaa levyjä tarkemmin, cd:n kansivihko kädessä.
 
MarkusB: Kerrotko minullekin että mitkä ne muutamat jazzarien suosimat teemat on?
 
:D

 
no vaikka http://webcache.googleusercontent.c … rganized/+&cd=2&hl=fi&ct=clnk&gl=fi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=238285