Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Loijaa
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Musiikkivideoista palautetta
Aika:05.05.2017 15:33   (muokattu 05.05.2017 15:34)
Linkin takaa löytyvä coveräänite on syntynyt siltä pohjalta, kun kitaristi tykkää Van Halenista, ja laulaja punkista. Ja eihän vanhasta Metallicasta kukaan voi olla pitämättä. Kyseessä on rokkibändiversio 60-luvun vanhasta pophitistä.
 
Taustatarinaa biisille, videolle ja sen esittäjille:
 
Eli kitaristikaverini Walther PPK ja minä aloitimme musisoimaan akustisesti duo Tribute to Charlie Sheenina vuonna 2011. Muutaman vuoden teimme baari- ym. keikkoja suhtkoht aktiivisesti, ennen kuin muutin toiseen kaupunkiin, ja touhu hyytyi. Kului jälleen pari vuotta muissa kokoonpanoissa musisoiden, kunnes Walther muutti päämajakaupunki Mikkeliin, ja heräsi ajatus tehdä jotain yhdessä. Idea oli: Käydäänpä äänittämässä joitain vanhoja covereitamme studiossa ainaisten heikkolaatuisten puhelimilla kuvattujen livevideoiden sijaan, ja laitetaan ne nettiin.
 
Tämä pian kuulemanne kappale on kuulunut alusta lähtien duon ohjelmistoon. Coverin alkuperäisestä poikkeava rakenne päätettiin jo varhaisilla akkarikeikoilla, ja sellaisena se päätyi myös tähän videoon. Kuriositeettina halusimme tehdä biisistä sähköisen bändiversion akustisen kantrimeiningin sijaan, jolta tuo biisi meidän akkarikeikoilla kuulostaa.
 
Van Halenista intoileva Walther sovitti biisin, ja yritti iskostaa minuun, että "koitas saada itsestäsi sellaista davidleerothmaista swägää". No, haaveensa kullakin, mutta sellaista ei kyllä nyt kuultu.
 
Sen sijaan tulin studioon reissusta, kun ukot olivat tehneet jo pohjat biisiin, ja rykäisin omanlaisen lauluesitykseni. Kaikki äänitykset tehtiin muutamassa tunnissa, ajassa, jossa olisi ehtinyt äänittää parikin Peitsamon julkaisua.
 
Aikataulu oli äänityspäivänä tiukka, ja musiikkivideon kuvaamiselle jäi aikaa pari tuntia. Meillä ei ollut videolle mitään juonta tai punaista lankaa, kun piti alkaa kuvaamaan. Erittäin läheltä löytyi kuitenkin davidlynchmainen valaistus ja tila, ja sitä on tässä roimasti hyödynnetty. Keep it simple -linjalla mennään siis.
 
Mutta jaarittelut loppukoot, tässä biisi, olkaa hyvät.
 
https://youtu.be/xhBSVXM_hjg
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=167338