Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arello
Alue:Koskettimet
Aihe:Kosketinsoittimen ostajille!
Aika:02.01.2017 00:02   (muokattu 02.01.2017 00:04)
Fukker: 15v tyttöni haluasi aloitella soittamaan koskettimia.
 
Suosituksia ensimmäiseksi laitteeksi. Mielellään 100e-200e korkeintaan jos uusista puhutaan tai sitten mikä olisi hyvä laite käytettynä?

 
Yamahan PSR:t varmaan aika tasavarmoja valintoja. Itsekin soitin joskus sellaisella, kunnes kasvoin niistä ulos ajat sitten. Eri asia sitten, jos suunnitelmissa olisi ensisijaisesti pianoa opittava soittamaan. Silloin kannattaisi olla painotetut koskettimet laitteessa tai oikea piano. Itselläni on kyllä ollut sekä koskettimia että pianoja, mikä on ideaalisin tilanne kokeilla eri teitä, jos saumaa sattuu.
 
Oma kysymys: mitä suosittelisitte tapauksessani? Hakusessa olisi pieni kätevä MIDI-kiippari studio- ja softasynailu tarpeisiin. Analogivirus myös puri minua ja sellainenkin syna olisi saatava. VA-syna Korg R3 minulla jo on, niin sillä nuo synteesin perusasiat toki hoituu ja Linuxin softasynilla varmaan pääsen vieläkin syvemmälle (samplerikiippani ovat sitten oma lukunsa). Arturia MicroBrutessa yhdistyisi molemmat vaatimukseni kätevästi. Vaan olisiko silti järkevämpää hommata joku halpa MIDI-kiippa ja kunnon analogipöristin erikseen? 500 enempää en ehkä uskalla heittää vaikka tuota rahaa olisi (mutta muita säästöja varten).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=26691