Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zedder
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:ESP Guitars
Aika:15.11.2016 17:46
ibnz: Piirustusten mukaan kielten urat ovat Gotohilla 0,15-0,2 mm matalammalla, kuin Schallerin R2:ssa. Joten sinänsä oikeaan suuntaan on virhe, että sen saa helposti koroteltua just samalle tasolle
 
Piirustukset ja todellisuus eivät aivan kohdanneet:
 
Tilasin ja asensin GHL-2 -satulan tuon turhan kapean R2:n tilalle ja kielten korkeus nousi aivan aavistuksen. Siitä en vielä ole varma että muuttaako tuo tilannetta juurikaan, koska tuossa kepissä olevat melkoisen korkeat XJ-nauhat jo itsessään vaikuttavat vireeseen satulan vieressä jonkin verran etenkin jos painaa kieliä liian syvälle kohti otelautaa..
 
Näin aluksi tyydyin ruuvaamaan uuden satulan vanhan reikiin josta johtuen ylä-e -kieli on hiukkasen lähempänä reunaa kuin ala-E. Ehkäpä sitä jossakin vaiheessa saa itsestään (tai jostakusta ammattiasentajasta) sen verran irti että nuo reijät täytetään ja porataan uudet... Mitenkään välttämätöntä se ei kuitenkaan ole.
--
Ihan kuin tuo Gotoh GHL-2 olisi tehty juuri tähän tarkoitukseen, sillä siinä kiinnitysruuvien reijät eivät ole symmetrisesti, vaan siten että ne kompensoivat alkuperäisen satulan asemointivirhettä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=231833