Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harpist
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Tangomarkkinat!
Aika:10.07.2016 04:18   (muokattu 10.07.2016 04:19)
Onkohan tämä "konsepti" tangolaulajien löytämisestä mennyt jotenkin päälaelleen ?
 
Joku taho nyt vain sattuu omistamaan oikeudet "tangokuningas/-kuningatar" kisaan ja nimestä pidetään loppuun asti kiinni.
 
Kuitenkin vaakakupissa kisan voittamiseksi painaa kyllä aivan muut argumentit kuin itse taito laulaa tangoa ( lue "yleisesti" laulutaito ).
 
Tangon laulu- ja tulkintataito sekä genreen sopiva ääni eivät enää riitä - eikä kisaa järjestävä ohjelmatoimisto niitä oikeastaan kaipakkaan - kunhan muu "habitus" on kohdallaan.
 
Voittajan tulee olla "karismaattinen" ja hänen tulee vetää tanssilavat mahdollisimman täyteen maksavaa yleisöä. Sellaista henkilöä järjestäjätaho tästä kisasta hakee - senhän on pystynyt aistimaan jo usean vuoden ajan tuomariston työskentelyä seuratessa ja kommentteja kuunnellessa. Kilpailuidean alkuperäinen tarkoitus - "parhaan tangolaulajan" löytäminen - ei kuvasta enää kisan kulkua / lopputulosta.
 
Kilpailu pitäisikin käydä jotakuinkin "Suomen tanssilava-kuningas / -kuningatar" kilpailuna ja kappaleet sen mukaisesti saisivat olla mitä tahansa tanssimusiikkia.
 
Ohjelmatoimistokaan ei "syyllistyisi" vääränlaisten valintakriteereiden painottamiseen - jos kyseessä olisi "vuoden tanssilavasolisti" tittelin tavoittelu - tangokuningas/-kuningatar tittelin sijasta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=232273