Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Nipa1234
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulun opetusta Netissä
Aika:12.01.2016 22:34
Pikku vinkkeja aloitteleville laulajilla.
 
Kannattaa kuunnella omaa ääntä ja saada se omaksi ettei yritä matkia ketään koska jo silloin mennään väärään suuntaan. lauluäänen pitää olla sama kuin puhe ääni, sillä jos laulaja puhe ja laulu ei synkkaa ja ole sama niin sitten ollaan taas metsässä. ääntä ei kannatta myöskään rikkoa liialla harjoittelulla sillä sitten menee taas paljon aikaa että ääni palautuu samaksi tai huonoimmassa tapauksessa ääni ei palaudu. lyhyitä harjoituksia ja hyvä tulee, kappale valinnat kannattaa olla omaan mieleen sillä jos ei tykkää jostain kappaleesta ei sitä kannata pakottamalla yrittää laulaa sillä silloin jännittää kurkkua ja oppii laulamaan väärällä tavalla.
 
Muista nämä
- Käytä omaa puhe ääntäsi lauluäänen perusteena älä matki/apinoi muita. Sillä jokainen laulaa OMALLA äänellä.
- Yritä sanoa sanat selvästi ja oikein.
- Laula mahdollisimman RENNOSTI, totu omaan ääneesi ja opi äänesi rajat.
- Jos yrität päästä korkeampiin nuotteihin tee se varovasti ja opettele vaikka helppo laulu kappale hyvin ja oikein, jotta opit laulamaan oikein mikä helpottaa, sillä jos laulat alhaalta oikein niin menee nuotit ylhäältäkin oikein
- Avaa suuta tarpeeksi sillä muuten laulusta tulee muminaa.
- Äänitä ja kuuntele omaa laulua.
+ Hyvä peruskunto ja että pysyy mahdollisimman terveenä muutenkin. mitä parempi kunto ja hapenottokyky sitä helpompaa laulaminen on.
 
Yksi asia on että uskaltaa laulaa, sillä kun ei jännitä laulamista, yleisöä tai mokaamista, pystyy laulamaan paljon rennommin
 
Omasta mielestäni aloittelevan laulajan kannatta opetella ensin perus hyvä laulutaito, jonka jälkeen alkaa hankkimaan kokemuksia yleisölle esiintymisestä. Itse kritiikkiä saa olla mutta ei liikaa ja negatiivisista kommeteista ei kannata lannistua sillä ei aina voi kaikki mennä nappiin. Kehitys lauluäänessä voi kestää välillä kauan ja sitten taas jonkin ajan kuluttua huomaa että ahaa nyt osaan taas lisää. Pitää olla KÄRSIVÄLLISYYTTÄ, KÄRSIVÄLLISYYTTÄ ja KÄRSIVÄLLISYYTTÄ!
 
Yllä kirjoitetut jutut ovat ehkä itsestään selvyyksiä, mutta joskus tarvitsee lukea asia ymmärtääkseen sen tarkoituksen.
 
Toivottavasti tästä oli jollekkin apua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=29572