Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:efunkelist
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:FAQ: Tee se itse kaiutinkaappi
Aika:12.01.2016 15:01
ituvirtanen: Koska elementit ovat resiprookkiset - siis toiset kaiuttimet ajavat toisia. Silloin tehoa siirtyykin toiseen vahvistimeen, josta vaffari ei tykkää.
 
Välilevy eristää elementit toisistaan ja silloin yhdessä kotelossa käytössä on oikeastaan kaksi kaappia. Silloin stereo toimii.

 
Enemmistö monielementtisistä kitarakajareista joita voi ajaa stereona ei omaa mitään väliseiniä eristykseksi. Kuvittelisin että elementti joka liikkuu ilman että vahvari sitä liikuttaisi tuottaisi niin pientä virtaa vahvarin suuntaan ettei siitä mitään haittaa olisi. Virtahan kulkee sinne missä kuorma on pienin ja tehohäviötkin huomioonottaen en uskoisi että mikään kitaravahvistin siitä kipeää ottaisi vaikka joku milliamppeeri muutaman voltin jännitteellä pääsisikin vastavirtaan - sieltä kai tulee kuitenki enemmän virtaa kaiuttimen suuntaan vaikkei voimasointuja soiteltaisikaan. Luulisi jo lepovirrankin olevan suurempi elementille päin kuin elementin passiivisen resonoinnin tuottama virta vahvarin muuntajalle päin.
 
Sähköoppi mulla on tasolla "se on sinistä ja sattuu" joten tämä on päättelyä pohjautuen näiden laitteiden käyttökokemuksiin (rikottuja vahvareita uralla 0kpl)
 
...
 
Enemmän väittäisin elementtien eristelemisellä olevan vaikutusta kuultuun soundiin kuin laitteiden sähköiseen toimintaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=124105