Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rähmä
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Soittajan käsi ja rannekanavaoireyhtymä
Aika:17.09.2014 11:10
Tervehdys
 
Suosittelen kokeilemaan hierontaa käsiin. Jos ongelma on päässyt pahaksi, pitää ottaa ainakin 4 puolentoistatunnin hierontaa kahden viikon sisällä.
 
Todennäköisesti käsiin on tullut myös tulehdusta. Eli pidä soittamisesta parin viikon tauko ja samanaikaisesti tulehduskipulääke kuuri ennen kuin menet hierontaan. Hiero kipualueille myös jotain kipugeeliä, geeli pitää hangata iholle kunnolla jotta se menee syvälle ihoon näin saat paremman tehon.
 
Muista tehdä myös venytyksiä käden lihaksille joka päivä.
 
Hieronnan jälkeen hoidat käden lihaksia päivittäisellä venyttelyllä, omatoimisella hieronnalla. Voit harjoitella hoitamaan käsiesi lihaksia lihaskalvolastalla (gastron tegnique). Lastan voit tehdä itse tai ostaa netistä. Tekniikka nopeuttaa lihasten palautumista, lisäten aineenvaihduntaa. Kylmä/kuuma hoito on myös tehokas.
Upotat kätesi jääkylmään veteen ja pidät niitä siihen upotettuna niin kauan kuin pystyt. Senjälkeen suihkutat niitä lämpimällä vedellä tai otat saunassa oikeen kunnon löylyt. Toista käsittely muutaman kerran. Uimahallissa voit upottaa kätesi kylmäaltaaseen ja sitten kunnon löylyt. Jos haluat olla pedantti lopeta hoito kylmäkäsittelyyn.
 
Yleensä hieronta auttaa. Jos vaiva on ollut kauan kannattaa olla kärsivällinen.
Leikkausta kehoittaisin välttämään niin pitkälle kun pystyy, kannattaa kokeilla miedompia hoitoja ensin. Leikkauksissa on olemassa aina suuret riskit, harvoin kädet palaavat ennalleen leikkauksen jälkeen. Muista myös että kortisoni tuhoaa ja haurastuttaa lihaksia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=69022