Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tth69
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Mystinen palastrato-projekti
Aika:09.11.2013 11:26
Kiitos teille. Kefiiri on siinä oikeassa, että jaaritteluksi on mennyt. Mutta väärässä siinä, että homma olisi jotenkin suunniteltua. Ei ole. Ihan tunteella mennään alusta loppuun. Senhän huomaa myös siitä, että homma lähti heti lapasesta ja piti aloittaa alusta. No katkaistaan kökkö hetkeksi ja yritän laatia pikakatsauksen nykyhetkeen. Ok?
 
Squierin 22-nauhainen keppi Fenderin 50th anniversary mallinen lähti purkuun. Body painaa 2,5kg ja on täyttä puuta. Melko tiiviin surffailun päätteeksi selvisi, että body on peräisin Peaveyn Predatorista. Tämä selvisi mikkimonttuja ja potikkapesää vertailemalla. Kellään muulla valmistajalla ei ole vastaavia! Ainoa ero Peavyn omiin keppeihin on siinä, että kaulan istukassa olevat ruuvinreiät ovat erilaiset. Predatorissa on siistit kaksi reikää, mutta tässä Squikassa niitä on seitsemän. Enkä tarkoita kaulan kiinnitysreikiä, vaan niitä jotka ovat jääneet bodyn käsittelyvaiheessa pidetystä kalikasta. Maalaus/työstöpalan kiinnitysreiät siis. Mulla on ollut käsittelijänä joku kaihinen mummeli, koska puolet rei'istä on tiheästi ryppäissä. Ei ihan osunut vanhaan..
 
No body jokatapauksessa on early 90's predator ja lienee amerikan lehmusta tai poppelia. Näitä Peavey kai käytti Jenkki Predatoreissaan. Tietääkö joku tarkemmin?!
Pakko olla early 90's koska Kuikka kasattiin -96 :) Vastaavasti Peaveyn tuotanto siirtyi itään tuolloin sinne suunnalle ja bodyt tehtiin siellä. Varaston jämät lähtivät näin ollen Fenkun juhlamallin pohjiksi, mikä kannaltani on aivan loistava juttu!
 
Eka yritys-moka ja paikkaus:
 
Kuten tiedätte vetelin sitä alumiiniteippiä ja kielen sähköä johtamaan. LOL! Nyt jo vähän itseäkin huvittaa. Ei ihan paras vaihtoehto. Valtavan tiukkasti se teippi tarttuu. Meni pitkään raapiessa irti. Lopulta sain pois ja ruiskutin 77-liimaa monttuun. Tietysti suojasin hyvin ensin ympäröivät osat. Suojat pois ja foliorulla esille. Sitten vain töpöttelin foliota joka paikkaan. Tiivistelyssä tulee repeämiä, mutta paikkasin se levittämällä ohuesti kultauksessa käytettävää litkua ja ompelin alumiinit yhtenäiseksi. Ihan siisti tuli ja varmasti laadukkaampi häkki kuin se edellinen yritys. Pleksin takaosan foliointi oli liikuttavan helppoa. Suojaus-suihkaus-folio-silitys. Ylimääräiset pois ja se on siinä! Paitsi että se WD lappu jäi alle... Laitan vielä pienen siiprakkeen keski- ja takamikin kolosta potikkamonttuun. Samalla se varmistaa, että kontakti pleksin kanssa on kunnossa.
 
Mikitkin tulivat postista. 70's mallin reissue Fenderit. Tänään otan pleksistä pois ja siirrän tuohon helmiäiseen. Tai sitten etsin vähän elähtäneemmät kuoret mikkeihin ennen asennusta. Hakusessa on myös kaula ja talla ja virittimet. Varmaan se 54mm talla on paras tähän. Omat sormet ovat sen verran paksut, että lipsuu varmasti yli kaulan.
 
No tällainen on asiallisin selostus mihin pystyn. Kuten huomaatte, en osaa kirjoittaa lyhyesti. Voi johtua ammatista. Hirmu innoissani olen kyllä tästä projektista! Yritän pyytää lapsia opettamaan, miten dropboxin tai vast kuvia saa tähän liitettyä. Niistä lienee helpompi halukkaiden asiaa seurata. Mielelläni ottaisin vastaan myös ohjeita ja opastusta tähän rakentamiseen. Kuten kokeneemmat varmasti huomaavat, ei tämä kovin rutiinilla mene. Mutta se onkin löytöretkessä yleensä parasta :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=220054