Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tth69
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Mystinen palastrato-projekti
Aika:07.11.2013 12:37
Moro nääs!
Kitaran kierrätys päättyi ja rakennusprojekti alkoi. Normipäivä. Tosin tämä on ensimmäinen "oikea" rakennusyritys, mutta sitäkin tunteikkaampi.
No, koko homma alkoi siitä, että menin ostamaan Squierin. Mmm. Ihan itse ostin, mutta puolustukseksi totean, että kyseessä oli -96 vuoden Taiwanilainen eli Fenderin 50th anniversary malli. Body on paksu ja paljon painavampi kuin normi kurret. (Mittasin keittiövaa'alla 2,5 kg pelkkää lankkua.)
Yritin sitten kahlata netistä kaiken mitä löytyy Squierin tuosta kepistä ja vähänpä löytyi. Kuitenkin varmistui se, että kyseessä oli todella -96 keppi. Varsinainen ylläri oli kuitenkin se, että purkamisen jälkeen bodyn kolotukset näyttivät kovin vieraille.
Ei lainkaan normi skurre fenkku upotukset vaan pikemminkin 3xhumpparin kolot!? Lisäksi potikoiden kolo on erikseen kaiverretty syvemmäksi. Fenderillä koko elektroniikkaosasto on syvempi.
Kokopuinen body vaikkakin muovimaalissa tanakasti. Eikä samanlaista löydy missään.. Paitsi 2päivän selaamisen jälkeen putkahti eteen tismalleen samanlainen kaivanto! Lopputulos on se, että body on aivan identtinen 90-luvun alun Peavey Predatorin MIA bodyn kanssa :)
Okke. Sehän passaa. Pala Amerikkaa! Ilmeisesti Peaveyn bodyt lähtivät Taiwaniin Squiereiden lankuiksi 50-vuotispäivien kunniaksi ja käytettiin vuoden -96 malleihin. Ainoa ero Peaveyn keppeihin on kaulan kiinnitysreikien paikat ja takatallan rei'itys. Squierissa on tremolo kiinni 6 ja Predatorissa 4 ruuvilla. Malli on muuten sama myös.
Noita Predatorin keppejä alettiin valmistaa Koreassa ja Kiinassa vuodesta 1997, mutta siihen saakka jenkeissä. Loput palikat ennen muuttoa lähtivät siis Yakon tehtaille ja reiät porattiin oikeisiin paikkoihin..
Tästäpä on hyvä aloittaa!! Body on ilmeisesti ameriikan lehmusta tai sitten poppelia. Ihan sama mulle. On oikeaa puuta ja painaa tolokuttomasti. Täytyy alkaa reenata, että jaksaa kantaa.
Osapalstalta jo ostin projektiin 70's reissue Fenkku straton mikit ja sähköt. Pleksin hamstrasin Ollikaisen kellarista ja sain oikein aitovintakkeen. WD:n helmiäishärpäke ja valmiiksi vähän rupinen. Seuraavaksi etsintään kaula ja vintagehenkiset virittimet ja talla - tällä kertaa oikeaa rautaa eikä sinkkiä.
Saas nähdä mitä tästä syntyy - paitsi sanomista..
Kuvia voisin laittaa, mutta en osaa. Saakos tähän ylipäänsä liitettyä??
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=220054