Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jago-othello
Alue:Laulaminen
Aihe:Yleisiä Lauluteknisiä kyssäreitä
Aika:03.07.2013 15:14
Keskari811: Alustus oli siinä.. Kysymyksen vuoro. Kuinka paljon reenaatte päivässä? Paljonko harjoitusta äänenne kestää väsymättä? Kuinka nopeasti ja millä konstein palaudutte jos kurkku pääsee syystä tai toisesta ärtymään.
 
Päivässä tulee reenattua 45 min - 4 tuntia. Vähän riippuu kuinka paljon aikaa on käytettävissä. Aluksi kun rupesin treenaamaan ääni väsyi aika nopeasti, nykyään se kestää kohtuu hyvin. 3 h kohdalla usein alkaa huomaamaan että kroppa ei jaksa tukea ääntä enään kunnolla, jolloin kurontaakin alkaa muodostumaan. Tai sanotaan näin että tuo treeni aika, ei todellakaan tarkoita sitä että tekisin mitään skaaloja, vaan laulan biiseja ja treenaan niitä tarvittaessa. Skaalojen yms. muiden sireenien treenausta on about 10 minsaa treeniajasta. Ainoastaan jos ääni on väsynyt ja alkaa käheytymään, niin vedän parit skaalat hyvällä tuella ja yritän saada laulumoodini keskustaan. Yleensä se riittää lauluäänen palauttamiseen.
Jos ääni pääsee käheytymään, niin kannattaa ottaa askeleen taaksepäin ja katsoa onko perustuki ja muut kunnossa. Yksi hyvä vinkki myös on se että jos harjoitus ei onnistu ensimmäisellä 3 yrityksellä, niin kannattaa jättää se vähäksiaikaa ja palata myöhemmin. Myös kannattaa muistaa pari hyvää kikkaa jolla ääntä saa hieman parannettua: lepo, eli jos ääni on rasittunut, niin lepäät pari päivää ja vältät kaikkea puhumista, etkä laula tuolloin ollenkaan. Tämä toimii melkein aina. Myös perinteinen höyryhengitys on hyväksitodettu tapa kosteuttaa äänihuulia. Kannattaa myös juoda vettä paljon.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=217718