Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Livetoiminta
Aihe:Livebändin valaisu
Aika:07.02.2013 19:13
Jube91: Ok. En jaksanut käydä koko keskustelua läpi...
 
Jos sä meinaat valoja ja sähköjä käyttää, ni kandeis jaksaa kahlata muutama muukin ketju läpi. Muuten tapat ittes.
 
Edelleen siis toivon vastauksia koskien tuota himmennintä, jos joku pystyisi siitä lyhyesti jotain kertomaan. Kiitos! :)
 
Jos sä kytket hehkulampuntapaisen verkkovirtaan, ni se on virtapiirissä vastus. Voit kytkeä verkkovirtaan 25 tai 100W lampun, mut siin on silti takana Olkiluodon ydinvoimala. Dimmaamatta lamppu palaa maksimikirkkaudellaan kunnes kuolee.
 
Dimmerin duuni on rajoittaa lampun saamaa sähköä.
 
Niinpä dimmeriin menee sisään verkkovirtaa ja ohjaussignaali. Dimmeristä ulos tulee rajoitettua verkkovirtaa. Mut se on silti verkkovirtaa, jolla voi tappaa ittensä, tai jonkun muun.
 
Dimmeriä voi "ohjata" tavalla jos toisella. Se voi olla laitteessa oleva potikka, liukusäädin, tai ulkoinen ohjain, joko analoginen tai digitaalinen tai vaik tietokone.
 
Niinpä vaikkapa nelikanavainen dimmeri vie ohjaimesta just sen neljä kanavaa. Kanavalla 1 sulla voi olla kytkettynä vaik 25W hehku ja 300W PAR56, jos vaan dimmerin antoteho sen sallii. Ne dimmautuu suhteessa saman verran, mut toinen vaan valaisee enemmän.
 
Mut tää pätee vain laitteisiin jotka ottaa käyttöjännitteensä dimmerin läpi.
 
On myös laitteita, jotka ottaa itte verkkovirtansa ja ohjaussignaalin erikseen, kuten esim. led- kannut. Niit ei dimmeriin kytketä. Jos sulla on digiohjain, josta dimmerillä on kanavat 1-4 ja niissä kannuja ja niiden lisäksi sit vaik 6- kanavaisia led- kannuja jonon jatkoksi, ni kanavilla 5-10 saapi olla yks tai sata led- kannua, mut ne kaikki tekee samaa.
 
Se "ohjaussignaali" yleensä ei o vaarallista laatua. Dimmerin pyrstöstä lähtevä sähkö on vaarallista.
 
Jos ei o hajuakaan mitä on tekemässä, ni kandee jättää tekemättä. Turhan monet viimeiset sanat kuuluu: " ei täs o ennenkään sähkömiestä kaivattu".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=132576