Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Livebändin valaisu
Aika:06.02.2013 11:10   (muokattu 06.02.2013 11:24)
Jube91: Hei! Meillä ois suunnitteilla seuraavanlainen valosetti livekäyttöön. Bändillä ei ole juurikaan aikaisempaa kokemusta valoista, joten vähän neuvoa kaipaisimme. Seuraavaa settiä mietittiin:
 
http://www.thomann.de/fi/cameoclmpar_1led_lighting_set.htm
Kaksi kappaletta. Pystyykö valoja ja niiden värejä ohjaamaan ja himmentämään erikseen DMX-valopöydän avulla? Esimerkiksi niin, että vain kahdessa elementin lampussa olisi valo?

 
Pystyy.
 
http://www.thomann.de/fi/stairville_hl40_dmx_compact.htm
Kaksi kappaletta. Onko tuotteessa siis neljä eri valoa? Pystyykö valoruutujen värejä mahdollista himmentää ja vaihdella DMX-valopöydän avulla erikseen?

 
Ei oo neljää valoa vaan vain yksi polttimo. Toi vehje yrittää sitten miksata oikean värisen valon avaamalla yhden tai useampia noista neljästä luukusta. Niihin luukkuihin ei oo omaa ohjausta vaan käyttäjä voi valopöydästä toivoa esim. punaista ja toi vehje sitten tekee mitä tekee. Todella haikea vekotin, siitä tulee kamalanväristä valoo joka hohkaa aika hallitsemattomasti vähän joka suuntaan ja sitä valoa tulee vähän. En suosittele.
 
http://www.thomann.de/fi/stairville_dmxmaster_i.htm
1 kappale. Pyörittääkö laite mahdollisesti muita valoja kuin vain ledejä? Sopiiko yhteen muiden tässä ehdottamieni tuotteiden kanssa?

 
Pyörittää mitä vaan mihin saa DMX:aa sisään. Mitään kovin ihmeellistä tolla ei saa tehtyä. Fiksumpi ratkaisu on esim. Elation Scenesetter 24 / GLP Light Operator 24 (tota samaa vehjettä on vielä muillakin valmistajilla) millä ei vielä silläkään kuuhun mennä mutta tollasella saa jo tollasen LED-kattauksen kanssa tehtyä asioita aivan eri tavalla.
 
http://www.thomann.de/fi/millenium_lichtstativ_lst250.htm
2 kappaletta (Cameoille)

 
Älä osta Millenium-ständejä, noi hajoo käsiin. K&M:ssa on hinta-/hupisuhde mun nähdäkseni kohdallaan.
 
Suht edullinen setti olis kyseessä eikä mitään suuria tarvitakaan. Onko listassa kaikki laitteiden pyörittämiseen ja pystyttämiseen tarvittava välineistö? Riittääkö kaapelit valojen ohjailuun ja himmennyksiin DMX-valopöydän avulla?
 
No ton voit laskea ihan itse. Pöydästä ekaan lamppuun, siitä seuraavaan lamppuun jne. Sähköthän noille vehkeille pitäs vetää myös.
 
Riittääkö kyseisten laitteiden teho ja valomäärä pieniin ja keskisuuriin keikkapaikkoihin?
 
No kyllä mä ehkä miettisin tota vielä vähän uudelleen. LED PARit (esim. noi Cameot) takana/sivuilla ihan ok. T-kaupan sedällä tosin on sellanen tuote kuin "Stairville Stage TRI LED Bundle Complete" (tuote 238663) mikä ei oo olennaisesti kalliimpi ja siitä lähtee valoa aivan eri tavalla. Noita on meillä käytössä pikkukeikoilla ja toimii todella hyvin. Ständi mallia rimpula tulee mukana.
 
Edestä tai etukulmista on yleensä ollut maan tapa ajaa jotain valkoista valoa että popparin naama näkyy. Halvin ratkaisu on 2 kpl lyhyt PAR56 MFL/WFL-polttimolla ja joku DMX-himmennin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=132576