Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vladi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tarinasi Mesa/Boogien kanssa
Aika:03.01.2012 21:30   (muokattu 03.01.2012 21:31)
Vai että tarinaa Mesa-suhteestani? Itsepähän kerjäsitte.
 
Kaikki alkoi, kun alkutalvesta 2009 aloin haikailemaan ensimmäisen putkivahvistimen perään. Ennen tätä oltiin menty vuosia Peaveyn Studio Pro 112:lla jonka edessä oli milloin mitäkin polkusia. Budjetti vahvarin hankintaan oli sangen hyvä ja pyörinkin musaliikkeissä testailemassa vahvistimia. Mesan Express 5:50-combossa oli jotain sellaista, mikä veti puoleensa. Soundi oli putkivahvareihin tottumattoman korviin hyvä, ulkonäkö vähintäänkin tyylikäs ja Mesoissa tuntui olevan sitä jotain maagista vibaa, mitä muissa vahvareissa ei ollut. Koska olin päättänyt, että vahvistinsetin piti olla mallia nuppi + kaappi, tilasin paikallisesta liikkeestä Express 5:50-nupin ja torilta bongasin Thiele 1x12-kaapin.
 
Aika pian selvisi, että Thiele oli täysin väärä kaappi kyseiselle nupille. Tottumattomat korvat tosin eivät osanneet sanoa, että missä tarkalleen oli vika. Lopulta päädyin myymään Thiele-kaapin ja ostin tilalle Englin pystyn 2x12-kaapin V60-elementeillä. Parannusta tapahtui paljon ja olinkin settiin hyvän aikaa tyytyväinen. Lopulta tietty tunkkaisuus alkoi ärsyttämään ja mietin elementtien vaihtoa. En sitten lopulta koskaan vaihtanut elementtejä vaan päädyin jotain kautta muuntamaan settini nupista + kaapista 1x12:seen Rect-O-Verb-comboon. Kadun kyseistä päätöstä vieläkin, jälkikäteen V60:set ovat osoittautuneet paskimmiksi elementeiksi, mitä tiedän ja vaihdolla olisi tuo setti kenties jäänyt itselleni.
 
En päässyt kyseisen lootan kanssa koskaan sinuiksi eikä se tainnutkaan viettää luonani kuukautta kahta enempää. Ehken osannut ruuvata sitä, mutta en saanut koskaan itseäni miellyttävää soundia ulos tuosta laitteesta. Katse alkoi kääntymään Mark IV:n suuntaan.
 
Rectoverbi meni lopulta kaupaksi ja briteistä löytyi Mark IV-combo hyvään hintaan. Kyseessä oli A-versio jostain 90-luvun alkupuolelta. Olin henkisesti valmistautunut Mesaksikin monimutkaiseen säätämiseen ja sitähän se aluksi olikin. Toki takaa avoin 1x12 combo ei ollut muutenkaan se paras metallikone, mutta kyllä siitä ajan kanssa alkoi hyviä soundeja löytymään. Tuo combo taisi olla minulla noin vuoden. Lopulta kyllästyin ykkös- ja kakkoskanavan jaettuihin säätimiin, soundien hakemisen monimutkaisuuteen ja combon naurettavaan painoon(37,5kg). Mark IV:ssä on mielestäni edelleen Mesoista ehdottomasti paras metalliin sopiva kanava joka loistaa varsinkin hunajaisissa leadeissa.
 
Nykyiseen Mark Vitoseen päädyin kaiken sen mainospuheen perusteella. Tottakai testasin sitä kunnolla ennen ostoa, mutta jokainen Mesan omistanut tietää, että nämä laitteet aukeavat käyttäjälleen vasta lukuisten soitto- ja säätötuntien kautta. Aluksi vahvari tuntui täydelliseltä kaikkine eri moodeineen ja säätimineen. Pikkuhiljaa alkoi tuntua kuitenkin siltä, että säröpuolella en saanut ruuvattua mieluisia soundeja sitten millään. Varsinkin rokkihommiin vahvarista ei kaikkine moodeineen saa ulos itseäni miellyttävää pörinää. Jokin tuon vahvistimen keskiäänessä ei miellytä omaa korvaa vaan aina tuntuu puuttuvan se viimeinen potku ja terä. Cleanit tuossa vahvistimessa ovat yhdet parhaimmista, mitä tiedän, mutta säröpuoli jäi lopulta omaan makuun pettymykseksi. Kuvaavinta lienee se, että syksyllä hankitusta Orange Dark Terrorista löytyi kaipaamani rokkisärö noin 10 sekunnissa.
 
Loppupäätelmänä voidaan kai todeta, että vaikka Mesan laatu, ominaisuudet ja se tietty fiilis miellyttävät erittäin paljon, soundillisesti ne eivät ole minua varten. Mesat ovat olleet jokainen erittäin laadukkaasti tehtyjä ja Mesan omistamisen jälkeen muista vahvareista alkaa löytämään pieniä juttuja, jotka Mesassa on tehty paremmin(viimeistely, potikat, tolex jne.).
 
E: Loppuun mainos. Ostakaa Mark V. Vaikka se ei ollut mulle, se voi olla sulle. Nyt lähtee naurettavan halvalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206660