Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Turvonneet hintapyynnöt laitteista, vol 6
Aika:22.11.2011 17:47
Tsugu Way:
 
Sitten hankalampi juttu eli Tokait. Kyllä liki 500e on liikaa käytetystä AST-50 mallista. Ei auta vaikka keppi on 90-luvulta ja japanissa tehty. Kitara itsessäänhän kyllä on erinomainen, mutta eihän uuden hinnatkaan ole ollut kuin jotain 550-650e.
 
Ja Mexicon Fendereistäkin 500e on liikaa, kun persumallia saa uutenakin jo 450e hintaan!
 

 
Minun mielestä ei voi ihan suoraan verrata yhdeksänkymmentäluvun hintoja tähän päivään sillä kurssilla jolla euroon 2002 liityttiin. Inflaatio on syönyt euron arvoa suhteessa markkaan niin ettei kuuden kertotaulu ole ihan yksiyhteen pätevä ja toisaalta se markankin arvo ehti elää kaikkina niinä vuosikymmeneninä kun se oli käytössä mikä pitäisi huomioida hintoja vertailtaessa. Jopa silloin kun eletään samassa valuutassa, niin kovin kauas taaktsepäin mentäessä hinnan vertailu uuteen käy hankalammaksi ja valuuttamuunnokset vain mutkistavat asioita. Uuteen tuotteeseen vertaileminen on mielestäni paikallaan silloin jos kyse on suhteellisen uudesta tuotteesta (en ainakaan yli kymmenen vuotta vanhaa tuotetta enää vertailisi siihen mitä se on ollut uutena ja vielä vähemmän siihen mitä sellaisen joku reissue maksaa nyt).
 
Itse olen seuraillut myös paljon Fendereiden hintoja Stratot kiinnostaa mutta erityisesti olen pitänyt silmällä telecastereiden hintoja kun hiljattain sellaista olin ostamassa. Minulle on tullut sellainen käsitys että Fenderin tuotanto keskittyy enemmän ja enemmän mexikoon ja myös usa leimalla valmistetu tuotteet tehdään ainakin osittain mexikossa. Mexikolaisten tarjonta myös näyttää ylittävän usa- tavaroiden tarjonnan ja saattaa olla että tulevaisuudessa ainoastaan kalliit ja hienot mallit tehdään usa:sa siis nämä customshopit etc.. Itse ainakin olen jo niin vakuuttunut mexikon fendereiden hyvästä laadusta, että en erityisemmin enää vilkuile sinne lavan taakse että missä se on tehty ja pikkuisen on tullut semmoinen tuntuma, että jos laitan kitaraan sanotaan nyt vaikka tonnin kiinni, niin fenderiltä sillä tonnilla voi saada paremman mexikolaisen kuin usalaisen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205575