Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:guitarras electricas
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:LifeSaver modaus, kuvaa
Aika:24.10.2011 23:59   (muokattu 25.10.2011 00:42)
Zeeboo: Kappas, oli tullut kirotushärö aikaisempaan... Ei 22n vaan 220n on ollut konkan koko.
 
Sitten jos perustelisit vielä, miksi käyttämäsi konkka on 220x suurempi kuin Adrian Leggin ohjeessa (tai mitä täällä on neuvottu)
 
Zeeboo:Jos tuohon vastuksen olemassaoloon peräät niitä hyötyjä, niin siitäkin esitin arveluni aikaisemmin. Mut uudestaan: Joissain tapauksissa signaaliketussa saattaa kulkea mukana myös tasajännitekomponentti, joko tarkoituksellisesti tai sitten laitteen vikaantumisen tai vahingon takia. Jos kielimaa on erotettu pelkällä konkalla signaalimaasta, niin kytkeytyvä tasajännite "näkyy" konkan navoissa suht isona virtapiikkinä - vain kytkeytymishetkellä ja poiskytkeytyesi.
 
Et kerro kummasta suunnasta se DC-komponentti on matkalla ja mihinkä, mutta ilmeisesti PA-laitteistosta kitaraan päin sinun arvelussasi? Pidän sangen teoreettisena tuollaista vaihtoehtoa ja se taitaa teknisestikin tulla kysymykseen lähinnä putkivahvistimessa. Sen muuten kuulee siitä vahvistimesta silloin, että "nyt ei ole kaikki niinkuin pitää". Edelleenkään en kyllä ymmärrä, miksi sinne pitäisi sitä vastusta värkätä? Haluat siis johtaa vahvarita tulevan DC-komponentin kitaristiin? Kuulostaa huolestuttavan omituiselta idealta. Konkka ehkä latautuu, mutta so what. Antaa latautua. ei 10 nF varauskyky ketään tapa.
 
Zeeboo: Tämä piikki tuntuu signaalitiessä transienttina, joka kulkee signaalitien läpi, ja jos esteitä ei ole se menee vahvistettuna kajarille asti ja kuuluu paukkuna. Vastus hillitsee tätä transienttia.
 
Siis mitä häh? Ensin vahvarilta tulee DC-komponenttia, käy latautumassa 10 nF konkkaan ja sitten muka vaeltaa signaalitietä takaisin ja kuuluu "paukkuna"? Eihän tuossa ole mitään järkeä sähköteknisesti eikä tuo ole mahdollista. Vaikka olisikin, niin antaa sitten kuulua paukkuna. Toivottavasti kitaristi siinä vaiheessa herää ihmettelemään PA-laitteiston olotilaa. 10 nF konkka nyt ei kummoisia paukkuja jakele.
 
Zeeboo: Enpä muista onko konkan luokituksesta siellä ollut puhetta. Voi olla että ei.
 
Minäpä muistan: ei ole. Miksi? Koska olen hakutoiminnon kahdesti kammannut läpi eilen. Ja ei tuo selityksenä mene läpi muutenkaan. Konkan koosta ja luokittelusta keskusteluun oikea paikka on TÄMÄ säie. Täällähän sitä oikein FAQ tittelin alla jaetaan tietoa tästä kytkiksestä. Kyllä täältä pitää käydä ilmi KAIKKI Pelle Peruskitaristin aiheesta tarttema tieto. Ei se voi olla ripoteltuna sikin sokin pitkin nettiä tai tuon etuliiteen FAQ saapi samantien poistaa.
 
Fox: Odottelen tässä sitä selvitystä. Samalla voimme keskustella joistain copyright-jutuista - tuohan on eräältä sivustolta kotoisin, eikä webmaster muista siihen lupaa kysytyn?
 
Älä tule vieraisiin pöytiin huutelemaan. En ole sinulle mitään privaviestimässä. Enkä ole mistään copyright-jutuista keskustelemassa. Syystä että:
 
a) en ole kuvaa käyttänyt henkilökohtaisesti mitenkään, IMG-linkki ei ole kuvan käyttöä! Linkittää saa!
b) kuvan pitää ylittää ns teoskynnys ennenkuin se nauttii yhtään mitään copyright-suojaa - tuollainen konkkakuva tuskin menee minään valokuvataiteen merkkiteoksena läpi.
 
Aikoinaan kävin kuuntelemassa luentoja immateriaalioikeudesta parin ovarin verran. Tämä jäi mieleen apulaisprofessorin luennosta: "Vain teos nauttii tekijänoikeussuojasta. Tekele ei."
 
Mitä ne siellä Murossa luulee kenenkin tinailemaksi, ei voisi vähempää kiinnostaa. Siellä on sen verta alan ammatti-ihmisiä, ettei niitä juuri tinailujen ihailut kiinnosta. Jos ne tuota kuvaa kattoo, niin taitavat lähinnä naureskella tuolle. Sehän on kaukana "siististä työstä". Törkeän näköiset tinauksethan siinä kuvassa oli, hartsitkin putsaamatta veke. Köyhällä kitaristilla ei ole ollut varaa cleaneriin... Sitä ne Muron ammattilaiset korkeintaan kattoo - jos kattoo - joten ole onnellinen vain, jos eivät tunnista tinuria
 
Se miksi linkitin Muron viestissä kuvaan, oli havainnollistaakseni kuinka tämä life-saver mod on täällä esitetty kytkettäväksi. Kuten siitä Muron ketjusta selvisi, niin asiaa sai toistamiseen selittää, että mitä siinä suojataan ja miksi.
 
PS. Jos kuvassa olisi minun tinaama, niin et sinä Fox siellä pääsisi mitään tinauksen jälkiä arvioimaan. Minä kun droppaan vakiosti kutistesukkaan suojaan kaikki metalliosat tai vedän liquid-plastia päälle. Jottei tule virhekytkentöjä tärinästä tms.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=120325