Muusikoiden.net
06.06.2024
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaristien taitotaso
1 2 3 4 5 6 7
Prophet
14.01.2022 06:43:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The 1: Minusta Heikki Silvennoisen ja Raimo Nyyssösen soitto on sitä miltä sen pitää kitaralla kuulostaakkin.
 
Ei unohdeta Peter Lerchea, Jarmo Nikkua ja Juha Björnistä.
 
sepisti
14.01.2022 12:37:42 (muokattu 14.01.2022 12:46:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikaman: Kitaristien taitotaso vaihtelee suuresti. Päästäkseen edes maakuntabändiin pitää olla jo aika hyvä. Sellainen, joka keikkailee lavoilla vuorottelevana bändinä huippuartistin kanssa. Aika suuri osa tuntemistani kitaristeista ei soita nuoteista melodioita, joten korvakuulolta opettelu lihasmuistiin vaatii työtä.
 
Soittaminen, tai ainakin uusien kappaleiden opettelu, on vaikeaa hommaa, jos jokaisen kappaleen joutuu opettelemaan lihasmuistiin. Mä tunnen monia hyviä soittajia, jotka eivät lue sujuvasti lappuja, mutta nuo mainitsemiesi kappaleiden introt onnistuvat helposti ja monesta eri sävellajista.
 
Kysehän on (yksinkertaistettuna) siitä, minkälaiset kyvyt on tuottaa päässä soiva melodia jollain soittimella. Kun siihen yhdistetään oman soittimen sujuva hallinta, niin jokaista kappaletta ei tarvitse erikseen opetella lihasmuistiin. Kun lihasmuistissa on erilaiset asteikot ja niiden sormitukset, voi soittaa minkä tahansa muistamansa melodian mistä tahansa sävellajista.
Tuo mitä WanhaWetäjä puhuu esim. Pretty Womanin introsta pitää toki paikkaansa. Samaa fiilistä ei kappaleeseen transponoinnin jälkeen välttämättä enää saa.
 
Kyse ei ole mistään kovin ihmeellisestä asiasta, johon tarvittaisiin musiikkialan ammattitutkintoa. Minulla homma toimii niin, että jos pystyn laulamaan jonkun melodian, pystyn sen myös soittamaan. Ongelmia aiheuttavat nopeat sävelkulut, joissa korva ei ehdi erottelemaan sävelten välisiä intervalleja. Silloin nuotit tai Amazing Slow Downer astuvat apuun ja saattaa joutua opettelemaan koko homman lihasmuistiin.
 
Jäärä
14.01.2022 13:48:50 (muokattu 14.01.2022 13:52:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaralla transponoiminenhan on toisiin soittimiin nähden vielä helppoa. 80% tapauksista hoituu yksinkertqisimmissa kappaleissa vaihtamalla asemaa tai esim. siirtämällä soitettavat jutut matalimmille tai korkeammille kielille ilman, että vasemman käden sormitukset edes muuttuvat. Ongelmaksi tulevat transponoitaessa alaspäin matalin ääni ja jos transponoidaan sellattis, että h-kielen virityksen aiheuttama kikkailu sekoittaa ja joskus vapaat kielet. Näin niinkun äärimmilleen yksinkertaistettuna.
 
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
mikaman
14.01.2022 14:06:38 (muokattu 14.01.2022 14:43:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Soittaminen, tai ainakin uusien kappaleiden opettelu, on vaikeaa hommaa, jos jokaisen kappaleen joutuu opettelemaan lihasmuistiin. Mä tunnen monia hyviä soittajia, jotka eivät lue sujuvasti lappuja, mutta nuo mainitsemiesi kappaleiden introt onnistuvat helposti ja monesta eri sävellajista..
 
-En tarkoittanut, että lihasmuisti olisi päämenetelmä opetelussa.. vaan osana soittamista. Ei saisi takertua yhteen sanaan noin lujasti. Ei saisi ymmärtää (tahallaan) väärin,
-Tanssimusiikkissa on paljon tunnettuja kitarateemoja, joita sitten soitetaan lähes jokaisella keikalla. Suuren osan lähes kaikki osaa niistä ulkoa.
 
-Tämän palstan kitaristeille ovat helppoja sellaisetkin jutut... jotka maailman huippukitaristit (miljoonien levymyynnillä) ovat kertoneet olevan vaikeita. Taso on silloin kova puheiden perusteella.
 
WanhaWetäjä
14.01.2022 14:12:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Soittaminen, tai ainakin uusien kappaleiden opettelu, on vaikeaa hommaa, jos jokaisen kappaleen joutuu opettelemaan lihasmuistiin. Mä tunnen monia hyviä soittajia, jotka eivät lue sujuvasti lappuja, mutta nuo mainitsemiesi kappaleiden introt onnistuvat helposti ja monesta eri sävellajista.
Tätä osastoa tarvitaan juurikin kun tehään keikkaa ja laput ovat vieläkin joskus mitä sattuu vaikka parannus aikaan ennen tietotekniikkaa onkin huomattava. Etenkin mennä vuosina oli paljon soittajia jotka eivät lukeneet lappua lainkaan mutta silti heidän soittonsa oli musikaalisempaa kuin monen ns "merkonomisoittajan" jotka tarvitsivat lapun joka biisin vaikka sitä olisi veivattu satoja kertoja.
 
Kysehän on (yksinkertaistettuna) siitä, minkälaiset kyvyt on tuottaa päässä soiva melodia jollain soittimella. Kun siihen yhdistetään oman soittimen sujuva hallinta, niin jokaista kappaletta ei tarvitse erikseen opetella lihasmuistiin.
Tämä on asia jota joidenkin vaikea ymmärtää, karrikoiden jos on kuulut jonkun melodian/biisin ja se on sitä kautta tuttu mutta ei ole sitä koskaan soittanut sen voi silti pystyä soittamaan kummemmin asiaa treenaamatta. Soittimen hyvä hallinta auttaa tietty tässäkin tapauksessa mutta jos korvat ei pelaa niin tuskin pelkästä hallinnasta on suurtakaan apua kun pitäisi vetää jotain hatusta.
 
Kun lihasmuistissa on erilaiset asteikot ja niiden sormitukset, voi soittaa minkä tahansa muistamansa melodian mistä tahansa sävellajista.
Sepä se, meikäläisen asteikkoharjoitukset ovat jääneet klasariopintojen aikaan 80-luvun alkuun ja se kostautuu aina välillä, toki keikkarutiini monenmoisissa kuvioissa ja hyvä korva vähän paikkaa tilannetta mutta opiskelun lopettaminen aikoinaan on ehkä isoin asia mikä elämässä kaduttaa, toki koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uusia asioita.
 
Tuo mitä WanhaWetäjä puhuu esim. Pretty Womanin introsta pitää toki paikkaansa. Samaa fiilistä ei kappaleeseen transponoinnin jälkeen välttämättä enää saa.
No joo, nykyään saa tavallisenkin kitaran vireen tiputettua/nostettua digivermeillä eli mitään midikitaraa ei tarvi mutta
tätä käytetään lähinnä raskaassa musassa ja onhan Gibsonilla myös malli jossa on motorisoidut "robotti"virittimet joilla virettä saa muutettua hetkessä. Lienee kuitenkin kaupallisesti epäonnistunut veto Gibsonilta.
 
Kyse ei ole mistään kovin ihmeellisestä asiasta, johon tarvittaisiin musiikkialan ammattitutkintoa. Minulla homma toimii niin, että jos pystyn laulamaan jonkun melodian, pystyn sen myös soittamaan.
Sama juttu kuin myös pystyn tuottamaan saman äänen laulamalla kuin mitä soitan eli sellasta kotikutoista "georgebensonia" tulee joskus keikoillakin vedettyä kun on tylsää.
Yks tallennekkin löytyy vuosien takaa, 2006 taitaa olla vuosi. https://www.dropbox.com/s/sgy1mjd3uz9mcta/pula-ajan%20pensoni.mov?dl=0
Aika hupaisaa räpellystä mutta periaate tulee selväksi. Tuota(kaan) osastoa ei ole ajatuksen kanssa treenattu koskaan, ehkä pitäsi.
 
Ongelmia aiheuttavat nopeat sävelkulut, joissa korva ei ehdi erottelemaan sävelten välisiä intervalleja. Silloin nuotit tai Amazing Slow Downer astuvat apuun ja saattaa joutua opettelemaan koko homman lihasmuistiin.
Sormitusten kanssa tulee usein painiskeltua, suht lyhyet sormet omaavana rajoitteita tulee väkisinkin ja just jotkut nopeat kuviot vaativat miettimistä että saa soiton sujuvaksi. Laput ja hidastamiseen ilman laatikon muuttumista pystyvät softat ovat oivia apureita vaikeimmin kuultavissa jutuissa.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
Sax-pappa
14.01.2022 14:40:26 (muokattu 14.01.2022 14:41:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäärä: Kitaralla transponoiminenhan on toisiin soittimiin nähden vielä helppoa. 80% tapauksista hoituu yksinkertqisimmissa kappaleissa vaihtamalla asemaa tai esim. siirtämällä soitettavat jutut matalimmille tai korkeammille kielille ilman, että vasemman käden sormitukset edes muuttuvat. Ongelmaksi tulevat transponoitaessa alaspäin matalin ääni ja jos transponoidaan sellattis, että h-kielen virityksen aiheuttama kikkailu sekoittaa ja joskus vapaat kielet. Näin niinkun äärimmilleen yksinkertaistettuna.
 
Miksi on pitänytkin kitaristien kiusaksi tehdä tuo yksi kvartista poikkeava kieliväli? Onhan näin tietysti Em helppo soittaa avoimilla kielillä, eli alkuun pääsee vaivatta : )
 
sepisti
14.01.2022 15:01:15 (muokattu 14.01.2022 15:06:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikaman: -En tarkoittanut, että lihasmuisti olisi päämenetelmä opetelussa.. vaan osana soittamista. Ei saisi tarkertua yhteen sanaan noin lujasti. Ei saisi ymmärtää (tahallaan) väärin,
-Tanssimusiikkissa on paljon tunnettuja kitarateemoja, joita sitten soitetaan lähes jokaisella keikalla. Suuren osan lähes kaikki osaa niistä ulkoa.
 
-Tämän palstan kitaristeille ovat helppoja sellaisetkin jutut... jotka maailman huippukitaristit (miljoonien levymyynnillä) ovat kertoneet olevan vaikeita. Taso on silloin kova puheiden perusteella.

 
Aivan varmasti monet vuodesta toiseen jauhetut biisit jäävät itsellänikin lihasmuistiin, eikä siinä mitään väärää ole. Pointti oli siinä, että saattaa olla joku läpensä tuttu biisi, jota ei ole koskaan soittanut, mutta sen saa haltuun sujuvasti ilman suurempaa treeniä, kunhan se juttu vaan soi omassa päässä. Se toki vaatii tuota WW:n mainitsemaa sävelkorvaa. Joillakin sitä ei ole ollenkaan, mutta useimmilla se on vain harjoituksesta kiinni. Kun sitä korvaa tarpeeksi harjoittaa, ja samalla harjoittelee myös oman instrumentin hallintaa, Perutaan häät -biisin intron ottaa haltuun muutamalla kuuntelukerralla. Tuossa pieni linkki ultimaattisesta sävelkorvasta: https://youtu.be/vXivZlPu0ms .
 
E. Videossa siis sävelkorva yhdistyy musiikin teorian ymmärtämiseen, jota taas kukaan ei saa ilmaiseksi.
 
Funkånaut
14.01.2022 15:03:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Miksi on pitänytkin kitaristien kiusaksi tehdä tuo yksi kvartista poikkeava kieliväli? Onhan näin tietysti Em helppo soittaa avoimilla kielillä, eli alkuun pääsee vaivatta : )
 
Ei kait siihen kummempaa syytä ole kuin se, että avosoinnut ovat kätevämpiä soittaa kitaralla tuolla vireellä. Jos soittaa sointuihin/soinnuista vain kolmea/neljää ääntä kerralla, niin sinänsähän kaikki kielet voisivat olla hyvinkin viritettynä kvartteihin. Mutta muuttaisiko se sitten soittimen timbreä/soundia liikaa?
 
Vähän sama, kun transpattuna tietyt riffit/melodiat vain kuulostavat kummalta, kun enää ei voi hyödyntää avoimia kieliä ja niiden äänensävyn eroa painettuihin säveliin verrattuna.
 
"Lauserakenteesi on syvältä ja heppisi pieni."
sepisti
14.01.2022 15:41:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä: Tämä on asia jota joidenkin vaikea ymmärtää, karrikoiden jos on kuulut jonkun melodian/biisin ja se on sitä kautta tuttu mutta ei ole sitä koskaan soittanut sen voi silti pystyä soittamaan kummemmin asiaa treenaamatta. Soittimen hyvä hallinta auttaa tietty tässäkin tapauksessa mutta jos korvat ei pelaa niin tuskin pelkästä hallinnasta on suurtakaan apua kun pitäisi vetää jotain hatusta.
 
Just näin se menee.
 
Sama juttu kuin myös pystyn tuottamaan saman äänen laulamalla kuin mitä soitan eli sellasta kotikutoista "georgebensonia" tulee joskus keikoillakin vedettyä kun on tylsää.
Yks tallennekkin löytyy vuosien takaa, 2006 taitaa olla vuosi. https://www.dropbox.com/s/sgy1mjd3uz9mcta/pula-ajan%20pensoni.mov?dl=0
Aika hupaisaa räpellystä mutta periaate tulee selväksi. Tuota(kaan) osastoa ei ole ajatuksen kanssa treenattu koskaan, ehkä pitäsi.

 
Tää oli kovaa shittiä. Iso peukku!
 
mikaman
14.01.2022 15:57:04 (muokattu 14.01.2022 16:36:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Perutaan häät -biisin intron ottaa haltuun muutamalla kuuntelukerralla.
 
Hyvä juttu jos näin on. Mieluummin kuitenkin niin, että soitat sen myös oikeasti. Eikä pelkästään sanallisella vakuuttamisella :-) Sitten jos heität sen vielä eri sävellajiin, kuten myös Taivalkunta Beat: "Ikkunan takaa". Jos se on vieläpä helppoa. Sun taidot on tietyillä osin maailman tähtienkin yläpuolella ;-)
 
Sellainen tyyppi, joka ei laula yhtään (=nollatoleranssi), kuten minä... niin ei sävelkorva varmaan kovin kaksinen voi edes olla.
 
sepisti
14.01.2022 17:52:38 (muokattu 14.01.2022 17:54:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikaman: Hyvä juttu jos näin on. Mieluummin kuitenkin niin, että soitat sen myös oikeasti. Eikä pelkästään sanallisella vakuuttamisella :-) Sitten jos heität sen vielä eri sävellajiin, kuten myös Taivalkunta Beat: "Ikkunan takaa". Jos se on vieläpä helppoa. Sun taidot on tietyillä osin maailman tähtienkin yläpuolella ;-)
 
Sellainen tyyppi, joka ei laula yhtään (=nollatoleranssi), kuten minä... niin ei sävelkorva varmaan kovin kaksinen voi edes olla.

 
Joo puheet on puheita. Olen soittanut oikeasti kymmeniä vuosia. Nykyisin soitan paljon myös leikisti hiirellä ja näppäimistöllä. Se on helppoa, kun ei tarvitse osata mitään:)
 
Jos sun tilanne on se, että et pysty toistamaan tunnistettavasti melodiaa hyräilemällä tai laulamalla, silloin tuo kuvailemani toimintatapa on melko mahdoton. Sulla on silloin harjaantumaton sävelkorva ja sä et oikeasti voi edes tietää, miten paljon nopeampaa harjoitteleminen on, kun korva bongaa intervallit helpommin. Onneksi se ei kuitenkaan estä harrastamista, kun voi käyttää apuna nuotteja, tabulatuureja ja sitä lihasmuistia.
 
Ja ei minulla mikään ihmeellinen sävelkorva ole, vaikka nuo sinun esimerkkibiisit (Paratiisia lukuunottamatta) eivät hankalia olekaan. Sen sijaan jos pitäisi opetella toi WW:n jakama jazz-henkinen teos, niin saisin plokata tuota koko illan ja varmaan huomiseksikin jäisi jotain. Eli paljon riippuu myös siitä, minkälaiselle musiikille on altistunut.
 
E. Eikä sovi unohtaa, että sitä sävelkorvaa voi opettaa.
 
mikaman
14.01.2022 18:32:23 (muokattu 14.01.2022 19:01:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Jos sun tilanne on se, että et pysty toistamaan tunnistettavasti melodiaa hyräilemällä tai laulamalla, silloin tuo kuvailemani toimintatapa on melko mahdoton. Sen sijaan jos pitäisi opetella toi WW:n jakama jazz-henkinen teos, niin saisin plokata tuota koko illan ja varmaan huomiseksikin jäisi jotain..
 
Opetteluun kuuluu minulla useimmiten äänite, jonka mukana soittoa. Sen päälle ja perään jne. Kelailua edestakaisin jne. Onko tuo sitten korvakuulolta opettelua terminsä puolesta. Lapuista katsotaan vain soinnut. Myös tabulat. tarvittaessa.
 
Alimmaisena sama video kuin aiemmin. Mark Knopfler kertoo soittamisen vaikeudesta. Mainitsee nimenomaan, että vaatii hitaita toistoja paljon, että liikeradat jää mieleen. Liittyy ainakin osittain aiheeseen. Sä vaan oot sitten parempi kuin Mark Knopfler, viestien perusteella.. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=leZ4T8kt-1o
 
EP
14.01.2022 20:14:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää koko juttu olis ehkä sopinu paremmin tuonne kitarat/ soittaminen?
 
Mut näin mä oon sen tottunut tekeen:
Eka tehdään nuotti/ sovitus koko pändille, myös rumpalille.
Tarkistetaan sävellaji laulajan kanssa, transponoidaan tarvittaessa.
Kukin treenaa kotonaan oman osuutensa, tarvittaessa yhteiset treenit.
Biisiä ei ole edes tarvinnut koskaan kuullakaan.
 
sepisti
14.01.2022 20:18:39 (muokattu 14.01.2022 20:20:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikaman: Opetteluun kuuluu minulla useimmiten äänite, jonka mukana soittoa. Sen päälle ja perään jne. Kelailua edestakaisin jne. Onko tuo sitten korvakuulolta opettelua terminsä puolesta. Lapuista katsotaan vain soinnut. Myös tabulat. tarvittaessa.
 
Alimmaisena sama video kuin aiemmin. Mark Knopfler kertoo soittamisen vaikeudesta. Mainitsee nimenomaan, että vaatii hitaita toistoja paljon, että liikeradat jää mieleen. Liittyy ainakin osittain aiheeseen. Sä vaan oot sitten parempi kuin Mark Knopfler, viestien perusteella.. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=leZ4T8kt-1o

 
Tietenkin soiton opetteleminen vaatii toistoja. Minähän sanoin aikaisemmin, että jos hallitsee asteikot, silloin on helpompaa vaihtaa sormituksia ja tuottaa haluamiaan sävelkulkuja eri puolilta kaulaa. Että siihen pisteeseen pääsee, pitää tehdä töitä. Ja kyllä se Mark varmasti osaa soittaa noita biisejänsä muistakin sävellajeista ja eri asemista. Ne on vaan mukavampi soittaa jollain tietyllä sormituksella ja tietyssä sävellajissa.
 
Kertomasi perusteella sulla on sävelkorvaa, kun pystyt korvakuulolta opettelemaan kappaleita. Se on hieno juttu. Jatka samaan malliin. Kannattaa opetella myös kappaleiden sointurakenteita korvakuulolla.
 
Sitä en vain ymmärrä, millä perusteella minä olen Mark Knopfleria parempi kitaristi, jos opin korvakuulolta asioita sinua nopeammin? Enemmän kai se kertoo siitä, että sä et vaan ole harjoitellut yhtä paljon.
 
Tsemppiä!
 
mikaman
14.01.2022 20:24:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Tää koko juttu olis ehkä sopinu paremmin tuonne kitarat/ soittaminen?
 
Tanssimusiikin näkökulma oli tärkeä pointti. Ehkä suurin asian ydin. Kyllä ainakin oikeat tyypit kävi vastaamassa, joten tavoitti oikean ryhmän.
 
Muistaakseni kitarat ja soittaminen on tosi rock painoitteinen, tai ainakin kaikkea muuta kuin humppaa.
 
mikaman
14.01.2022 20:31:35 (muokattu 14.01.2022 20:33:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Sitä en vain ymmärrä, millä perusteella minä olen Mark Knopfleria parempi kitaristi, jos opin korvakuulolta asioita sinua nopeammin? Enemmän kai se kertoo siitä, että sä et vaan ole harjoitellut yhtä paljon.
 
Tsemppiä!

 
Ajattelin vain, koska kerroit helpoiksi asioiksi ne, jotka Mark K kertoi videolla olevan vaikeita :D Laitoin kuitenkin hymiön sen väitteen perään... Kyllä Mark osaa soittaa eri paikoista ja sävellajeista. mutta kertoi sen silti olevan vaikeaa. Ja vaatineen hitaita toistoja.
 
Muistaakseni Agents kirjassa sanottiin: "Tähdet" oli hankala toteuttaa, ja tietyllä tapaa vaikea. Joten ei se helppous nyt pitäisi olla näissä esimerkeissä päällimmäisin asia. Tai ainakaan tunnetuille ammattilaisille ei ole sitä ollut. Toki kappaleen luominen on eri asia, kun sen opettelu.
 
Kiitos tsempistä!
 
Anonymous-jazz
15.01.2022 14:32:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan se kitaransoittokin silloin aika haastavaa, jos joku heiluttaa siellä tahtipuikkoa jousien kanssa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=hSyopCO7yYg
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
leprechaun
26.01.2022 21:26:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Tää koko juttu olis ehkä sopinu paremmin tuonne kitarat/ soittaminen?
 
Mut näin mä oon sen tottunut tekeen:
Eka tehdään nuotti/ sovitus koko pändille, myös rumpalille.
Tarkistetaan sävellaji laulajan kanssa, transponoidaan tarvittaessa.
Kukin treenaa kotonaan oman osuutensa, tarvittaessa yhteiset treenit.
Biisiä ei ole edes tarvinnut koskaan kuullakaan.

 
Teillä on niin hianoo tuo. Meillä joku pistää sanat ja simppelit soinnut pahville ja sitten soitellaan pari kertaa läpitse. Keikalla koetetaan muistella biisin koukkuja. Rumpali yleensä joutuu kuvailemaan rummuilla ko. biisin rytmit kuiviltaan.
Tuossa on aika hauska pelimanniversio: https://www.youtube.com/watch?v=mbRU2igJDKM
Marttilakin vetelee rummuilla kuin eläin. Terveisiä.
 
mikaman
27.01.2022 19:46:44 (muokattu 27.01.2022 22:24:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.youtube.com/watch?v=-RZ2DIQsoK0
 
yllä linkki, mutta vähän eri musatyylistä,
 
Europe bändin kitaristi+laulaja soittaa Final Countdown. Ei ole aina kaikille helppoa soittaa melodiaa, joka on itselle tuttu. Toki tuo on bändin laulaja, joka (yrittää) soittaa soolokitaran. Se on kyllä lieventävä asianhaara :) Tärkeintä tuossa on hyvä meininki.
 
(Muokk.)
 
leprechaun
27.01.2022 22:36:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

geggo: https://www.youtube.com/watch?v=dnJOzRQgCG4 O.Runne tuulettelee kainaloita.
Musiikki osuus alkaa noi 1:00 kohdassa ja poijjaat vetää soolo osuuden Stemmana , Jakoila ja Karlsson. Tähän joskus täällä nuotitusta kyselin, ei löytynyt...
Aiheen ensimmäiseen laatikkoon viitaten, sanoisin että kyseiset kalalaulut olisi suotavaa taittua jopa Amatööriltä, Tolosen sooloa lukuunottamatta.
Toisaalta kukaan näitä kipaleita ei keikoilla enää hankaa..
Toisaalta ne parkettien kukkakepit ja luumusukat ei vittujakaan ymmärrä mistä oksan kohdasta se kitaristi raapii.
Kuitenkin kotioloissa kannattaa pitää taitoa ja näppäryyttä yllä ihan millä tahansa treenillä. Itse kontralla tykkään hangata esim. yksinkertaista Suuret Setelit introa, tango, Vie meidät rakkauteen introa, jne..

 
Hitsi vieköön. Just tuon Jakoilan kitaran ostin menneisyydessä kun ajattelin että vehkeet tekevät mestarin. Ei tehneet.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «