Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkörummuilla keikkailu
1
Jaze_B
30.05.2023 10:04:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun uskolliset Rollet ovat tulleet tiensä päähän, ja horisontissa siintää uuden sähkösetin hankinta, sillä tällä hetkellä ei ole treenistä jotta akustisilla treenaaminen olisi mahdollista. Samalla entistä soittoporukkaa kosiskeltiin kesäkeikalle pieneen tilaan, jossa on ollut toistuvia ongelmia siitä, että esiintyvien bändien rummut ovat olleet liian isolla. Tämän seurauksena heräsi kysymys, voisiko nyt lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla: hommata sähkösetti, jota voi päivittäin paukuttaa kerrostalossa, mutta myös tarvittaessa soittaa pienemmällä volyymillä keikkaympäristössä.
 
Onko teillä kokemusta sähköseteillä keikkailusta? Musiikkityylimme on classic rock a la 70s & 80s, muutamalla vuosikymmenen poikkeuksella kumpaankin suuntaan. Autenttisuuteen on mahdotonta päästä, mutta onko tsäänssejä edes lähelle kunniallista tasoa? Millä setillä ja muunlaisella setupilla? Kaikki vinkit ja näkemykset otetaan vastaan, kiitos.
 
rintapek
30.05.2023 13:19:11 (muokattu 30.05.2023 13:51:01)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Livekäytössä itte rumpumodulissa olis hyvä olla muutama ekstraulostulo.
Jos on vaan L-mono/R niin kaikki säädöt on tehtävä rumpumodulissa mikä on usein semmoista "venaa viikko nii kyl tää tästä".
Jos saa edes bassarin ja virvelin omilla piuhoillaan erikseen mikseriin niin keikkatilanteet helpottuu kummasti.
 
Bändikamat, eli kansankielellä PA saa olla niin hyvät mitä perse kestää ostaa ja selkä kestää nostaa.
Ne on ainoot mistä rummuista kuuluu pihaustakaan.
Ilman subbaria sähkörummut voi jäädä vähän haikeeks ja jos laulukaappeina on teekaupan halvimmat boxit niin mitkä tahansa sähkörummut saundaa lähinnä kasaricasion rytmikoneelta.
 
Sähkörunnut keikalla muuttaa lavabalanssia aikas oleellisesti verrattuna akustisiin, niin monitoritarve on ihan toista kuin ilman niitä.
Hiljaisen äänenpaineen keikoilla varsinkin jos monitoreita ei ole niin ihan pätevä konsti on pystyttää kamat bändin taakse. Jos laulukaapit ja mikit on käyttökelpoista laatua niin ei ne ihan heti ole vaarassa kiertää.
 
Stressiklubin loppuvuosina mulla oli käytössä kannuina mesh-kalvoinen trigattu Taman pikkusetti, pelteinä Alesiksen Surget ja rumpumodulina Yamahan DTXtreme.
Sanoisin, et harva yleisöstä edes tajusi, että rummut on täyssähköiset.
Yhdeltä tuuraavalta soittajaltakin meni useampi tunti asian hoksaamiseen.
Keikkatahti tohon aikaan oli "keikka kuussa, kaks parhaassa" joten kyl mä kolminumeroisen määrän keikkaa olen sähköpannuilla varmaankin tehnyt.
 
Edit.
Tossa sähkörumpua livenä noin viidentoista vuoden takaa.
Vedettiin koko keikkasetti livenä suoraan mikseristä stereoraidalle.
Toi biisi lähinnä siks, että oli yks niistä jotka mä lauloin niin ei tartte tuoda kavereiden laulua ruodittavaksi.
Rummunsoitosta, laulusta ja miksauksesta löytyy varmaan paljonkin sanomista mut souvvat, se on liveä eikä sille viidentoista vuoden jälkeen voi mitään.
Mut enpä usko, et kovinkaan moni kiinnittää huomiota siihen, et rummut on sähkörummut jos sitä ei erikseen mainitse.
Olkoon tuolla kuunneltavissa pari päivää.
 
https://maihinnousu.net/s/32855
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
JanneO
31.05.2023 08:24:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tarvitsee myös miettiä roudattavuutta.
Nykyään näkee jo isommilla valtamerkeillä ja miksei muillakin, oikean rummun näköisiä sähkösettejä. Ne vie saman tilan kuin oikea rumpusetti, ne on yhtä veemäiset roudata, painaa jopa enemmän kuin normi setti.
 
Valtamerkeista tietysti huomionarvoisia Rolandin setit, jossa varmasti märkkinoiden paras hardware Yamahan ohella. Soundipuolella, jos vaan kestät Rolandin soundeja, niin kannattaa siinä pidättäytyä. Sulle on tuttu käyttöliittymä ym.
Huomionarvoisena kuriositeettinä nostaisin sellaisen merkin kuin Efnote. Entisiä Rolandin teknikoita jotka pistivät oman pajan pystyyn. Uskaltaisin väittää että pesee rollen ja monen muun soundit livenä. Miinuksena tietysti siellä on soundeja vähemmän.
https://www.ef-note.com/
 
Toinen vastaava on ATV, sama stoori, entiset Rolandilaiset.
 
Yksi vaihtoehto on ostaa joku huippu aivo ja sitten setti ja hardware erikseen.
Drum-tec Saksassa on sellainen paja joka tekee näitä customoituja ratkaisuita hyvällä menestyksellä
https://www.drum-tec.com/
 
Tom Miking
31.05.2023 09:38:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niistä modulien omista soundeistapa ei tarvitse välittää jos käyttää jotain PC -softaa (Addictive Drums, EZ Drummer jne.) eli soundien takia ei välttämättä tarvitse hommata kallista modulia. Toki se on sitten oma operaationsa saada tämä systeemi toimimaan...
 
rintapek
31.05.2023 12:16:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JanneO: Tässä tarvitsee myös miettiä roudattavuutta.
Nykyään näkee jo isommilla valtamerkeillä ja miksei muillakin, oikean rummun näköisiä sähkösettejä. Ne vie saman tilan kuin oikea rumpusetti, ne on yhtä veemäiset roudata, painaa jopa enemmän kuin normi setti.

 
Jep, roudaus on yks asia ja sit on vielä toi ulkonäkö joka on tietty makuasia.
Aikanaan satunnaisille keikoille roudasin ihan normin sähkörumpuräkin jokseenkin sellaisenaan. Siis sillai, et moduli, bassari ja haikkapedali irti, löysäsin oksien ruuvit käänsin pädit pystyasentoon ja taitoin oksat sisään jolloin tuli semmoinen "näppärä" matkasängyn kokoinen paketti. Näppäryys on toki suhteellista. Piuhat vaan nippusiteillä kiinni räkkiputkiin ja varaa vähän löysää päihin ja taitekohtiin.
 
Kun noilla tuli soiteltua niin clamppeja oli kahdenlaisia. Niitä, jotka liutetaan putken päästä ja saranoituja jotka aukeaa kokonaan ja siis irtoaa putkesta.
Jos putkiräkkiä lähtee keikalle roudaamaan niin kandee kattoa, et clampit on tota jälkimmäistä mallia. Ne säästää aikaa ja hermoja enemmän kuin maksavat.
 
Ulkonäköhän on sit se makuasia, standardiräkkihässäkän saa naamioitua salonkikelpoiseksi ripustamalla eteen siistin kankaan. Tarkoitan salonkikelpoiseksi, rokkenrollilta sähkörumpuja ei saa näyttämään oikein millään. paitsi jos rummut on aidot ja pellit metallia.
 
Jos ei oo tyytyväinen rumpuällin omiin saundeihin niin aika moneen nykyiseen saa ladattua ulkoisia, tosin valikoimasta tai niiden laadusta en tiedä mitään.
mut sen lisäksi vissiin kaikki nykyiset on itsessään myös USB-äänikortteja joten niillä pystyy sellaisenaan soittamaan vst-instrumentteja. Et jos sattuu olemaan iphone niin on myös garageband eikä muuta tarttekaan.
Jos ei oo, niin läppäri tai tabletti jossa mä livekäytössä täysverisen DAWin (studio-ohjelma) sijaan kokeilisin mielummin ihan vaan simppeliä vst-host-softaa, windowsille vaik ilmaisia Nanohoastia tai Savihoastia (en oo testannu kun ei oo ollu tarvetta) ja ilmaisten vst-instrumenttien maailmasta mä lataisin SSD5Freen ja/tai ML-drumsin
(molemmat muistaakseni toimii myös i-maailmassa?)
Noi on mulla molemmat koneella enkä osaa niiden rinnalle edes kaivata mitään maksullista rumpusoftaa. Ehkä olen vaan puukorva?
 
Mut mitä yllä sanoin tost bändin PA:sta niin livevetoa varten setti ja sen balanssit kandee etukäteen säätää niillä kamoilla ja vähintään niillä volumeilla millä keikankin soittaa. Meinaan, et luureilla olohuoneen nurkassa säädetty setti mitä todennäköisimmin tuottaa keikalla epämiellyttäviä yllätyksiä. Kuten että bassarista kuuluu vaimea poks, virvelissä onkin kaikua-kua-kua enemmän kuin laki sallii ja hipaisu krässipeltiin kuuluu naapuripitäjään asti. Se kotona luureissa kelvollinen voi olla keikkakamoilla ihan katastrofi.
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
Jaze_B
01.06.2023 09:07:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset hyvistä pointeista! Ei tämänkään asian kanssa ole soitellen sotaan lähtemistä, vaan vaatii paljon aikaa ja hiomista kaikkien parametrien osalta. Noilla softilla pelaamisesta ei ole minkäänlaista kokemusta, joskin kiinnostusta löytyisi. Ilmeisesti vaatisi aika tehokkaan läppärin keikkailua ajatellen, jotta viiveet saa siedettävälle tasolle?
 
Antti1
01.06.2023 09:12:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaze_B: Ilmeisesti vaatisi aika tehokkaan läppärin keikkailua ajatellen, jotta viiveet saa siedettävälle tasolle?
 
Kyse on enemmänkin käytettävän äänilaitteen/-kortin ajureista. Huonon interfacen, tai oikeastaan niiden huonojen ajurien, kanssa tulee aika äkkiä äitiä ikävä tehomyllylläkin. Toki sellainen riittävä perustaso vaaditaan, mutta mikä tahansa keskikastin järkivempele pyörittää noita aivan ongelmitta.
rintapek
01.06.2023 12:24:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaze_B: Kiitokset hyvistä pointeista! Ei tämänkään asian kanssa ole soitellen sotaan lähtemistä, vaan vaatii paljon aikaa ja hiomista
 
Yhden satunnaisen keikan heittäminen ei sillai vaadi kuin ylimääräistä säätämistä ja sähläystä et saa rummut kotoa keikkapaikalle ja kytkettyä kamoihin.
 
Jos säännöllisemmin meinaat sähkäreillä keikkailla niin kyl jokainen ennemmin tai myöhemmin tekee asiat sillai, et ylimääräinen säätäminen ja sählääminen jää mahdollisimman vähiin. Ei siihen auta kuin kokemus ja sitä saa vain keikkailemalla.
 
Jos mieli tekee kokeilla modulin ulkopuolisia rumpusoftia, niin jos modulissasi on usb ja sulla on läppäri niin voit kokeilla vaikka jo tänään.
Tarvittavat softat latautuu parissa minuutissa.
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
xerxes
02.06.2023 07:28:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä aikanaan oli niillä muutamalla haralla keikalla ihan tavalliset laulukamat. Joitain 100W halpiskaappeja. Sähkörummut tuli sitten omasta vahvaristaan(basso?). Ei sekään mikään kaksinen ollut, mutta firman ruokalassa sekin riitti, kun soitettiin aika hiljaa. Heti lun koitti vääntää isommalle, niin bassarin polkaisut sai sen piereskelenään.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
Tom Miking
02.06.2023 09:48:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kyse on enemmänkin käytettävän äänilaitteen/-kortin ajureista. Huonon interfacen, tai oikeastaan niiden huonojen ajurien, kanssa tulee aika äkkiä äitiä ikävä tehomyllylläkin. Toki sellainen riittävä perustaso vaaditaan, mutta mikä tahansa keskikastin järkivempele pyörittää noita aivan ongelmitta.
 
Jep, itsellä on ihan "karvalakkimallin" läppäri tuossa käytössä eikä siinä ole ollut ongelmaa kun vain sai sellaisen ajurion (ASIO4All) jolla latenssin sai tarpeeksi lyhyeksi. Eli jos aika pädin lyömisestä äänen kuulumiseen on liian pitkä (> 10 ms) ei soittamisesta käytännössä tule mitään.
 
Ukko
08.06.2023 10:43:41 (muokattu 08.06.2023 11:21:45)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Broidi siirtyi ammattilaisena jo 90-luvun puolivälissä sähkösettiin tinnutusoireiden vuoksi eikä katunut valintaa. Olen soittanut sekä aidon että sähkösetin omaavan rumpalin kanssa keikoilla, ja oma valintani on lavamekkalan ynm. vuoksi ehdottomasti sähkösetin puolella (samasta syystä myös kitara mallintavalle vahvistimelle). Eikä yleisöä kiinnosta paskan vertaa ne olemattomat vivahde-erot mitkä saa analogisilla rummuilla vs. sähkösetti.
 
COVS jäsen nro 6
Kefiiri
13.06.2023 21:47:18 (muokattu 13.06.2023 21:47:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukko: Eikä yleisöä kiinnosta paskan vertaa ne olemattomat vivahde-erot mitkä saa analogisilla rummuilla vs. sähkösetti.
 
Yleisesti ottaen näin, mutta kyllä sähkörumpujen hengettömällä jömpseellä keikan latistettua saa. Mutta keskimäärin toki noin kuten sanot. Riippuu musiikkityylistäkin.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Tom Miking
14.06.2023 10:49:25 (muokattu 14.06.2023 10:51:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Yleisesti ottaen näin, mutta kyllä sähkörumpujen hengettömällä jömpseellä keikan latistettua saa. Mutta keskimäärin toki noin kuten sanot. Riippuu musiikkityylistäkin.
 
Eipä se hengetön jömpse tuntunut ainakaan Peer Gunttiä tai Van Halenia haittaavan.... tai siis kyllä niistä sähkörummuista saa ihan hengellistäkin jömpsettä tarvittaessa jos vaan osaa säätää (kohta tämä ketju menee taas siihen jappasteluun miten sähkörummut ei koskaan vastaa akustisia)
 
rintapek
14.06.2023 11:46:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Eipä se hengetön jömpse tuntunut ainakaan Peer Gunttiä tai Van Halenia haittaavan.... tai siis kyllä niistä sähkörummuista saa ihan hengellistäkin jömpsettä tarvittaessa jos vaan osaa säätää (kohta tämä ketju menee taas siihen jappasteluun miten sähkörummut ei koskaan vastaa akustisia)
 
On bändejä joihin ei sovi nokkahuilu/haitari/marakassit...
Ja on bändejä joihin ei sovi mikään soitin joka tarvitsee sähköä toimiakseen.
Maailma on täynnä erilaisia bändejä erilaisine imagoineen ja saunditarpeineen.
On hyvä, et on mistä valita.
 
Sähkörummuilla lavasaundi on erilainen. Sen saa erittäinkin hyväksi jos on laittaa rahaa 10x rumpujen hinta monitoreihin, mutta se on silti erilainen koska ääni tulee kaiuttimista eikä rummuista.
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
Tom Miking
14.06.2023 15:20:32 (muokattu 14.06.2023 15:25:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Sähkörummuilla lavasaundi on erilainen. Sen saa erittäinkin hyväksi jos on laittaa rahaa 10x rumpujen hinta monitoreihin, mutta se on silti erilainen koska ääni tulee kaiuttimista eikä rummuista.
 
Varmasti näin, onhan kiipparin/syntikan lavasaundikin erilainen kuin akustisen pianon, siltikin nykyään aika monet taitaa mieluummin raahata keikalle ensin mainittuja. Lavasaundiin tietysti vaikuttaa sekin että sähkörumpujen kanssa lavavolyymin voi yleisesti pitää pienemmällä kun kaiken muun ei tarvitse yrittää peittää akustisten rumpujen mekkalaa että kuulee oman soiton. Sähkörumpujen lavavolyymiä kun on kohtalaisen paljon helpompi säätää kuin akustisten....toisaalta tässä taisi olla kyse siitä miltä ne yleisöön päin kuulostaa.
 
Kefiiri
14.06.2023 20:21:50 (muokattu 14.06.2023 20:23:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No juu ehkä vähän kärjistin. Se keikka joka mielestäni sähkörummuilla pilattiin oli justiin vähän semmoista nokkahuilutunnelmointia lehvistön katveessa, poikkeustapaus. Sellaisessa hommassa jossa tavoitteena on maksimaalinen jytke, sähkörummut lienevät oikeinkin hyvät.
 
En malta olla lisäämättä että kyllä hiljaa voi soittaa oikeillakin rummuilla ;)
 
En ole musiikin asiantuntija.
Tom Miking
15.06.2023 09:21:08 (muokattu 15.06.2023 09:21:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: No juu ehkä vähän kärjistin. Se keikka joka mielestäni sähkörummuilla pilattiin oli justiin vähän semmoista nokkahuilutunnelmointia lehvistön katveessa, poikkeustapaus. Sellaisessa hommassa jossa tavoitteena on maksimaalinen jytke, sähkörummut lienevät oikeinkin hyvät.
Jep, haluttaessa/osattaessa niistä löytyy sopivat soundit kaikenlaiseen musiikkiin kun taas akustisissa se on aikalailla se mikä on. Yhdenlainen paradoksi on sekin että valitetaan miten (p)onnetonta ääntä niistä lähtee ja samaan hengenvetoon valitetaan miten nykymetallissa käytetään vain valmiita sampleja = sama kuin soitettaisiin sähkörummuilla.
 
En malta olla lisäämättä että kyllä hiljaa voi soittaa oikeillakin rummuilla ;)
Minäkin oon kuullut että jossain on kitaristi joka pystyy vääntämään vahvistintaan pienemmälle :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «