Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rakennetaanpas bändille valoshow.
1 2 3 4 5 6 7
Jami
19.04.2004 16:26:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä tulee himmentimen sulakkeeseen, niin ylikuormituksesta siinä on kyse. Eli jotain on vialla jossain päässä sähköjärjestelmää. Joko kanavassa tai heittimessä.
 
Joo en tiedä mikä sen aiheutti. Lamppu välähti ja sulake hyppäs päältä. Ei ole toistunut että mitään ihmeempää vikaa ei ilmeisesti ole.
 
Par-kannun nimellä nuo oli Thomannin luettelossa. Niihin sais 1000w umpiot kyllä mutta sai myös 500w halogenit ja silloin tarvitsi ne heijastimet. Onkos niitä 500w umpioita jossain? Thomanin luettelossa en ole sellaisia nähnyt. Käyttöikä on tietysti ongelma noissa halogeneissä.
 
Viime perjantaina Celestial-bändin levynjulkistamiskeikalla saatiin ilmastointikin pois ja nyt pelitti hienosti. Usvakone toimi hyvin luoden tasaisen udun ja pöllähdykset toisesta koneesta antoi potkua kohokohtiin. Näin ajattelinkin alunperin niiden toimivan. Nyt oon savuihin tyytyväinen.
 
Kaikenkaikkiaan oon oikeen tyytyväinen. Erittäin pienellä rahalla tosi näyttäviä lavastuksia. Pikkustagella tietysti vain mutta klubi-kokoinenhan tuo mun äänentoistokin on. Tykkään että mitoitus on asiallinen.
 
Suomalaanen ei usko ennenku näköö. Mutta härmälääsen pitää päästä koittamahan.
sormunen
09.06.2004 20:46:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, nyt olisi näköjään Audiodivarissa asiallista käytettyä myynnissä. Himmentimiä 2x6ch á 2 kiloa Lichtprocessorin Q -himmentimiä ja myös erittäin asiallinen Q24 -tiski. Kunnosta en tiedä, nettisivuilta bongasin. Erityisesti tiskin ostaisin, jos etsisin moista.
 
Oli siellä myös Martinin 1200W Pal -scaneja. Nyt pääsisi roudaamaan halvalla. Heitin painaa about 67 kg/kpl + keisi ja se Martinin keisi on rakennettu päin peetä. Mutta jos joku tarttee kiinteeseen asennukseen, niin suosittelen. Heittiminä asiallisia ja hintakin näytti asialliselta.
 
Juntunen
10.11.2004 18:01:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuka tästä ylipäätään faqin halusi? En minä ainakaan kun en Jumalan sanaksi juttujani väitä.
 
Okei okei. V**** minä halusin. Tunnustan. Viekää pois.
 
Minusta Marzin aloitus oli hyvä ja odotin että tästä ketjusta kehkeytyisi FAQ, jossa käytäisiin läpi erilaisia tyylejä tehdä valoshow ja selventää juuri noita eri vempeleitä ja slangitermejä. En tarkoittanut kokoluokkaa U2:n valot, vaan ennemminkin pientä ja keskikokoista perus-settiä.
 
Ihan siihen ei ole näemmä syystä tai toisesta päästy mitä tätä nyt pitkästä aikaa luen.
 
Edelleen minulle ja monelle muulle valosta tietämättömälle olisi sellaiselle FAQ:lle käyttöä. Tähän sitä ei ilmeisesti ole tulossa...?
 
Dian - "Luotaantyöntävää"
sormunen
10.11.2004 20:47:06 (muokattu 10.11.2004 20:59:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Edelleen minulle ja monelle muulle valosta tietämättömälle olisi sellaiselle FAQ:lle käyttöä. Tähän sitä ei ilmeisesti ole tulossa...?

 
Olisko kumminkin semmonen pysyvä otsikko asiaa, missä voisi kysyä, mitä haluaa? Siitähän se FAQ tavallaan pikkuhiljaa muotoutuisi.
 
PS EDIT: Toisaalta, voisihan siinä olla myös ihan tapauksia, mutta niitä on vähän hankala selittää ilman valokarttaa ja myös ilman, että niistä tulee jotain "yleispäteviä", koska valossa ei yleispätevyyttä ole muuten kuin, että valon tarkoitus on valaista kohde ja näyttämöllä se tapahtuu nykypäivänä joko valolla, pimeydellä tai niiden välimuodoilla eli siis tehdään draamaa. Mutta ihan vain tapauksia jos joku haluaa kertoa, niin nehän ovat vain hyödyllisiä.
 
Mitä tulee U2:seen, niin eihän siinä meiningissä ole PERIAATTEESSA kuin mittakaavaero. Yhtä laadukkaaseen lopputulokseen täytyy pyrkiä myös pienissä tiloissa ja vähemmällä rahalla, koska ei se laatu ole kiinni kuin omasta päästä, ajasta ja bändistä. Huonosta bändistä ei tässäkään tapauksessa saa hyvää vaikka itkisi.
 
Niinpä ensimmäinen FAQ -neuvo (minkä tosin taisin jo aiemminkin mainita) on: katsokaa livevideoita ja livekeikkoja sillä silmällä. Katsokaa suosikkiorkestereittenne valoja ja tehkää samalla tavalla. Tää on oikeasti hyvä metodi: kun lähtee ajatuksen kanssa miettimän, mistä ne elementit koostuivat. pääsee usein yllättäviin lopputuloksiin.
 
bibly
13.02.2005 19:57:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

paljon värejä.. oo.. että ois hienot meilläkin.. sinistä ja punasta ja vihreetä, oihj..
 
Marzi
02.03.2005 15:49:40 (muokattu 28.10.2005 00:26:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyynnostä lisäsin tämän tänne:
 
Ns. normaalin musan (rok-pop-hevi-punk) osastolla toimivat valomiehet pysyy usein halutessaan melko hyvin tuntemattomien biisienkin mukana. Ei toi peruskama niin kummaa ole. Ne "ovelat" koukutkin pystyy usein haistamaan kilometrin päästä. Sellaista se vaan on ja onneksi niin.

Progeilu ja YUP on ihan eri juttuja sitten. :D Sellaista en lähtis etukäteen kuulematta tekeen. Kannattaa muutenkin kaivaa orkesteriden levyjä esiin ennen kuin menee valotiskin taa. Yleensä auttaa ihan se, että kuuntelee mitä tahansa MONIPUOLISESTI noin yleensä. :D Moni sanois, että tottakai, sehän on päivänselvää. Niinhän sitä luulis.

Ja muutenkin se terve maalaisjärki on poikaa sielä.

Jotain ajatuksia joita tuli mieleen (eivät oo muuten mitään oppikirjahöpöttelyä kun en oo sellaisia lukenut. :D) Mutta niitäkin pitää lukea. Ei se oo tätimäistä

Siis. Eivät oo muussa kuin tajunnanvirtajärjestyksessä ja ovat omia mielipiteitä/hyväksi havaittua/puuta heinää. Päätä itse.

-Ei saa tykittää näköön koko aikaa. Blinderinkin voi suunnata muualle kuin näköön. Idea välittyy silloinkin.

-Kaikkea ei tarvi käyttää joka biisissä. Eikä varsinkaan keikan alussa. Säästele paras juttu parhaaseen biisiin.

-mieluummin vähän värejä usealla lampulla kuin monta väriä vähillä lampuilla.

-Jos bändi iskee kovaa, valotkin iskee. Isku tarkoittaa sitten muutakin kuin säe-kertosäe -taitetta. Tai sitten pelkästään sitä.

-Jos missaat iskun, feidaa sisään. Tyhmintä on iskut jotka tulee koko ajan vähän jäljessä, mutta terävästi. ="eiköhän valomiehellä oo yhtään rytmitajua?" Valotiskissäkin voi painaa väärää nappulaa.

-Älä hermostu mokista, vaan jos se toimi tee se uudestaan seuraavaan säkeistöön mennessä.

-Valojen pitää kulkea kuin biisikin, intro-säe-kertsi-säe-kertsi- c-osa jne. Ja kaikissa oma juttunsa joka TOISTUU SAMANLAISENA joka kerta. Biisin ylläkohtaan tarjotaan valoillakin ylläri.

-Rakenna ennemmin kuvia kuin discoa. Liika räpse syö tehon itsestään nopeasti. Ja ottaa orkesteriakin päähän. "Sovitaanko valomies, että pidetään yhdet valot!" -sanoi seppä kerran keikalla mikrofoniin ekan biisin jälkeen. Orkesterimme ei tiennyt talossa valaisumestaria olevankaan, eikä tainnut tietää talokaan.

-Suuntaamalla saa parreillakin liikettä aikaan. eri suuntaan käännetyt lamppuparit voi toimia kuin iso heiluri. Iso liike-leveä suuntaus, pieni liike-kapea suuntaus.

-Mieluummin paljon pieniä nyansseja kuin paljon isoja vaihtoja. Sittenkun on ison vuoro niin se tuntuukin jossain.

-Kuuntele tekstiä ja alleviivaa asioita valolla tarvittaessa.

-Kuuntele musaa. Kun bändi yllättää, yllätä sinäkin. Totaalitauko voi olla yhtä kuin blackout. Tai full blind. Tai vaikka vihreä. Taikka A ja se on punainen.

-Poppari pitää näkyä, muttei tarvi näkyä koko aikaa. Etuvalo on yleensä TÄRKEIN valo. Suuntaa se oikein. Slovarin lopussa on ihan ookoo laittaa etuvalo feidaten pois. :D

-Edellämainittuun liittyen, takavalo tai blindaus on rajumpi efekti kun laittaa etuvalon pois. Jos käyttäämoleja,niin muun valon voi laittaa iskun ajakse veks. Tulee tilaa sille efektille.

-Edellinen koskee myös strobon käyttöä.

-Taustavalolla saat popparin "irti" lavasta.

-Oikeilla väreillä hommasta tulee syvempää tai sitten etäisyydet kapenevat.

-Valkoisen eri värilämpötilojen sävyt (sinisen valkoinen, "päivänvalo", putkilamppu->hehkulampun alhaisella prosentilla syntyvä -ruskea) saat jo paljon etäisyyttä aikaan.

-Väriyhdistelmien kanssa pelaaminen on niin peruskauraa, että pikkuinen valo-opin ja väriopin selaaminen on enemmänkin pakko kuin "jos jaksaa". Aika moni KAKSI väriä toimii kimpassa, mutta kun niitä on KOLME tai ENEMMÄN niin olis hyvä tietää mitä tekee. Siis kun ne palaa yhtä aikaa. Peacok-202-sini-vihreä-puna-kelta-valkoinen ei toiminut kovin hyvin. Näin tuossa pätkän keikkaa jossa nuo kaikki paloivat yhtä aikaa.

-Tutki alavalon ja ylävalon eroja. Alhaalta ylöspäin suunnattu valo=ROK. :D

-Takavalon olis parempi pudota hartioille kuin nilkoille.

-Jos lamppuja on vähän käytössä sirottele ne kohtuullisen laajalle. Suoran mikkiständin päähän saa parrin nätisti jos siinä on se kaulusruuvi. Mut muista että sitä ei voi laittaa sillai, että poppari osuus siihen.

-Poppari voi saada hajalle kaiken mitä lavalla on. Siitäei kannata hermostua jos on vahigosta kyse. Laskua postiin, rahalla sitä selviää. Mutta älä siis jätä kikkeitä tielle. Siivoa piuhat pois jaloista!

-Liika savu on liikaa jos sitä on koko ajan liikaa. Mutta efektinä voi tuvan lykätä täyteen savua(esim. keikan aloitus)

-Jos suuntaat jotain pois lavalta tarvitset savua myös muualle kuin lavalle. Suuntaa savukone oikein. Hazer on kiva kun sen suoma utu leviää vähän joka paikkaan helposti. =kiilat näkyy myös lavan ulkopuolella.

-Seuraa settilistaa koko ajan muutama biisi edellä. Varsinkin liikkuvien kanssa häslätessä voi tulla kiire vaihtaa seuraava biisi jos katso listaa vasta biisin lopussa. Suvantopaikka biisissä antaa valomiehelle tilaa tsekata,että missä mennään.

-Liikkuvien kanssa kannattaa tsekata liikeiden nopeus biisiä kuunnellen. Ulkomuistista ohjelmoidessa liikkeet on usei liian nopeita=näyttää halvalta ja kuva ja ääni ei synkkaa.

-Säästä liikkuviakin. Joka kertsi EI VAADI LIIKETTÄ.

-Liikkuvia voi ja pitää ajatella myös kuin liikkuvana parrina/värinvaihtajana. Niillä voi siis tehdä biisiin myös pelkkiä suuntauksia ilman pyörivää goboa tms. Jatkuva liikekin väsyttää itsensä nopeasti.

-Mielikuvitusta peliin. Mitä lavalla ei ole ennen nähty? Maitopurkkivaloja? Kultaisia polkupyöränrenkaita? Valaisemalla kaikesta saa niin paljon hauskempaa.

-Älä pimennä lavaa ihan kokonaan kuin hetkeksi. Biisinjälkeinen pimennys loppuu HETI kun spiikki alkaa. Ja mieluummin vähän ennen. Pikku hehkun jättäminen etuvaloihin on monesti parempi kuin sysipimeys. Poppari näkee kaivaa juomapullonsa esiin.

Nyt alkaa väsyttää liikaa. Pitää jatkaa joskus virkeämpänä. Kolmen päivän (keikka)putki alla... :D

Jotain lisäyksiä mitä tuli mieleen..

-Yritä saada aikaan monta tasoa valoilla. Kaikki yhdessä linjassa on TYLSÄÄ. Tasojahan löytyy: katonraja, päänkorkeus, styrkkarien päälle, kaljakorin päälle, lattialle. Käytä mielikuvitusta.

-Jos lamppuja on vähän, jaa ne useampaan himmenninkanavaan. Saat enemmän vaihtoehtoja. Etuvalo + 4 kannua värejä antaa jo mahdollisuuksia jos niihin käyttää 6 kanavaa.

TAI

-Jos lamppuja on vähän, tee niistä yksi tai kaksi hyvin suunnattua kuvaa. Esimetuvalo + sininen ja oranssi pesu. Näistä saa jo monta yhdistelmää: sini, oranssi, molemmat ilman/etuvalon kera, värit yhdessä(monessa suhteessa) ilman/etuvalon kanssa.

-Etuvaloakin voi käyttää isosti/vähän. pikkuisen kun raottaa vaan saadaan aikaan fiilistä. Isompi avaus vaikka kertsiin.

-Vähillä lampuillakin voi hakea efektin. Esim pelkkä yksi valkoinen taustaan tai etuviistoon ja sitä käytetään kerran tai kaksi. Kokeile sijoittaa se vaikka rumpalin taa ja suuntaa seinään/rumpalin selkään(jos on tilaa ja älä polta kaverinselkänahkaa.)

-Etuvalon voi suunnata myös altapäin(mutta se häikäsee varsinkin kitaristia jokapainaa efektejään.), tai vaihtoehtoisesti laita lisäksi yks kannu laulajan eteen alas. Käytä efektinä.

-Kaikki lähtee bändistä ja musatyylistä. Tsekkaa samantylisten bändien valomeininki ja mieti, voitko soveltaa omaan juttuusi. Tai keksi kokonaan omaa. mutta AINA TUE BÄNDIÄ, lisää siihen juttuun jotain minkä bändi tekee.

-Efekti voi olla myös bändi itse. Jos jossain bisissä kaikki hyppii, käytä hyväksesi ja valaise se eri tavalla kuin "normaali" käytös.

-pieni/iso -vaihtelu on tehokasta vain hetken. Joskus pienin vaihto onkin se suurin. Esim likkuvat, jotka kääntyy vasta vipassa kertsissä lattiapositiosta likkeeseen. Ei tapahdu välttämättä isosti, mutta tuntuu siltä.

-Älä leiki sankaria jos vastassa on vieraat vehkeet. KYSY ennenkuin teet. Monesti vieraan tiskin ohjelmointi on nopeampaa jos sinä sanot ja talonmies ohjelmoi.

-Suunnittele siis etukäteen mitä aiot tehdä.

-Esimerkki biisin suunnitelmasta :
1. intro, takasininen 40% etu/ei->full blind
2. alku, alavalkoinen, iskut alhaalta. etu/ei
3. säe, alavalkoinen keski, etu/ei ->iskut
4. bridge, sininen + alapar-iskut
5. kertosäe, mov.pos.keski, sininen ympyräprisma etu 30%
6. takaisin alku, alavalkoinen, iskut alhaalta. etu pois
7. säe, alavalkoinen keski, etu/ei ->isku, full blind
8. bridge, sininen + alapar-iskut etu/ei
9. kertosäe, mov.pos.1 keski, sininen ympyräprisma etu 30%
10. c-osa, pelkkä sininen, alapar 4 30% etu/ei
11. ->vipa kertsi, sininen+ mov.pos.1 hidas circle,
sininen ympyräprisma.
12. loppu->full blind->fade out
-> etu 50%
Seuraava biisi

TAI sitten:

-Säe valkoinen,kertosäe sininen, vipassa kertsissä liike.

Mikä sulle sitten sopiikin. Tärkeintä on, että asioita kelaa valmiiksi. Ei tarvi mennä tyhjin käsin keikalle.

Jos toi tuntui hirveän monimutkaiselle,niin kerronpa, että koko keikan ohjelmointiin menee n. 15 minuuttia kun on omalla tiskillä matkassa. Mä en tee juurikaan valmiita yhden napin taakse kätkeytyviä isoja muutoksia, vaan tykkään virkata enemmänkin lennosta sitä kuvaa. Sillon on mahdollista muuttaa asioita helposti vedon aikanakin jos jotain on pielessä. Ihmiset niitä koneita ohjaa ja ihmiset nyt vaan on sellaisia, että ne tekee virheitä. Sellaiseen pitää varautua.

Yleensä muidenkin hostaamissa tiskeissä on jo valmiina asiat ja ne pitää vaan järjestää uusiksi. Aina ei tartte sitäkään. Perusasiat kuntoon ja menoksi.

Usein vierailla kamoilla toteutettu show on jonkinlainen sovellus siitä oman setin hommasta. Keep it simple stupid. Eli jos sulla on hyvä juttu kippolasetissä, hae se sama festarikoossakin. Kaikkea ei tartte käyttää siksi kun ne on sielä.

Jos oot menossa jonnekin sillai, että sulla on omaa kamaa mukana lisäksi, niin ilmoita siitä ajoissa paikanpäälle. Se voi olla savukone, liikkuvia, tuuletin tai mikä tahansa. ILMOITA siitä etukäteen niin seppä paikanpäällä osaa varautua ja ehkä vetää sinne dmx:nkin valmiiksi.

Ja lopuksi: Ei se oo niin vakavaa. Se on vaan tunti elämästä kerrallaan se keikka ja sadan vuoden päästä sitä ei muista kukaan. :D
 
Juup. Toi on hyvä muistaa jos paikka on pimee. Kantsii odottaa muutama sekunti intron pyöriessä ja katsoa, että kuinka pimeä mesta onkaan kun discolamput sammuu ennen keikan alkua. Siinä on hetki aikaa päättää käyttääkö totaalibläkäriä laisinkaan. Aina ei oo niitä neonvalomainosvaloja jotka tuo valosaastetta lavalle.

Ja muutenkin, popparikin saattaa olla vähän valosokea vipan iskun blindauksesta, valo heijastuu kumminkin lavallekin.

Lisäystä:

-Teippaa lavan etureuna valkoisella teipillä(keltamustaraidallinen varoitusteippi on oikein hyvää). Koskaan ei voi olla liian varma, että huomaako etuvalojen sokeudessa lavan reunaa. Monitorikulmien yläreuna voi olla myös sopiva paikkamerkille.

-Myös lavalle kulku ja portaat ym. esteet kannattaa merkitä. Sitä piuhaa ja muuta on kumminkin aina sen verran, että pimeässä voi kompastua.

-Piuhasetti kannattaa suunnitella järkevästi.

Ja siitä sitten esimerkki heti:

Jos kasataan kiertuesettiä, niin homma on yleensä joka paikassa aika lailla sama. Tais sillai se pitää suunnitella. Pientä ja kaunista,mutta tarvittaessamyös isoa. Mulla oli yhden bändin kanssa joku 50 keikkaa systeemi, joka sisälsi 2 neljän puomia parreja, 4 irtokannua, kaks parria etuvalona, neljä liikkuvaa, molet ja savukoneen. Puomit sokapexillä, 5 ja 6 -kanavat sukoina puomissa.

Periaatteessa letkuja tarvi vetää vain neljä, jos ajatellaan, että yhteen teipattu letkunippu on yhtä kuin yksi johto(no yhden kerran tarvii kävellä lavan poikki, että sillä laskurilla.). Eli siis.

lavalla kaksi tolppaa, joissa molemmissa movari, mole ja neljä parria. Molempiin menee yhteen teipattuna sokapex, sukojohto ja dmx molemmin päin. =kaks norsunkjurpaa, mutta nopea vetää, kytkeä ja purkaa. Lattialla sijaitsee 4 irtokannua rivissä, niille ja kahdelle movarille(styrkkareiden päällä) menee sähkö keksinnöllä, jonka nimi on Helvetti. Siinä on 6 sukorasiaa ja kahteen niistä menee myös dmx. Dmx kiertää toisen styrkkariheadin kautta toiseen.

Eli Helvetti on tavallaan tämmönen kun se on maassa( alapuoli on niinkun seinän puoli) noi kaks viivaa on paikat mihin menee kaks johtoa, toiset lattiaparreille jatoiset headeille. Headien virtapiuhoissa on lisäksi dmx-syötöt, keskimmäiset on kimpassa ja niidenpäähän tulee toiset lattiaparrit. Rumpusetti on siis noiden yksöisviivojen välissä:

||____|___|____||

Eli periaatteessa näin:
|_____|____|____|_____|____|
H___PAR__PAR_PAR__PAR__H

Sen kun nakkaa ekaksi lavalle, niin näkee samalla backlinen etäisyyden ja lava on joka kerta samanlainen.

-Dmx siis kulkee tiskistä himpparille->savukone->tolppa 1->tolppa 2-> lattiahelvetti. Ei tarvi demksijakariakaan kun välimatkat on lyhyitä.

-Sitten etuvalo. yks suko himpparilta(jokaon muutenjommassa kummassa takanurkassa aina) toisen kaapin luo ja siitä sitten suoraan toiselle puolelle. Etuvalo on kaappien päällä, kyljessä tai lavan edessä, riippuen paikasta. Tää on oikeastaan johot numero 4 ja viis koska ne ei oo yhdessä,mutta yks linja.

Piuhoja meni siis näin:

1. tolppa yksi(sokapex, suko, dmx in ja out)
2. tolppa kaksi(sokapex, suko, dmx in ja out)
3.Helvetti, eli lattiakiulusto(6x suko, dmx in)
4. etuvalo(2x suko)

Lisäksi tietysti voimavirta, jonka perässä keskus, mutta itse valopiuhasetti on siinä.

Tuon piuhojen teippailu voiman hoksaa silloin kun puretaan. Tuon johtokasan laittaa nippuun 7 minuutissa kaljatuoppi toisessa kädessä. Itse lappujen kanssa kestää tovi. Tyhjällä stagella seisovana tuon setin purkaa kokonaisuudessaan n. 25 minuutissa kantokuntoon. Iso syy siihen on se, että piuhoja ei tartte yks kerrallaan vääntää lavalle, vaan kaikki on isoja klimppejä.

Eli irtosälä pois kintuista ja teippirullaa kouraan. :D

Toivottavasti tästä on jollekkin hupia. Mulle ainaskin oli kun aikanaan hoksasin, että "ristus, miksen mä ny ennemmin oo tälläästä tajunnu". :D

Laitan kuvan tuosta setistä kun kerkiän.

Noih. Kamerakännykällä näpätty, mutta sijoittelun näkee tuosta. Paikka on muunten Kaustisen konsta, ja ne jotkaon sielä piipahtanu tietää, ettäse lava on sitten PIENI. Mutta setti mahtui, niinkun se mahtui ihan minne vaan. Molet oli välillä parrejakun sähkö alkoiloppua,mutta muuten ei tarvinnu fuskatu. Melkein joka ladosta löytyi 32A. Vissiin 3 paikkaa oli niin, että ei löytyny.

Pientä ja näppärää, mutta tilaa saadessa movarit hoitaa homman himaan rytinällä.

http://www.jaarlipadington.com/setuppi.jpg
 
Pidän ääntä, näyn kauas, olen.
Jami
23.03.2005 23:20:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi on perkuleen pedantti jätkä. Kiitos vaivannäöstäsi.
 
Fletarehtaa ne häjyysemmäkki!
Khimil
25.04.2005 17:17:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites nuo tietokoneeseen USB-väylän kautta liitettävät DMX-systeemit..? Tietokoneohjelmalla ohjataan ja boksi lähettää datan eteenpäin dmx:nä.. Hintaero on huima isoihin valopöytiin verrattuna, mutta ominaisuuksia taitaa olla kuitenkin aika saman verran...?
 
hörhö
25.04.2005 20:55:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites nuo tietokoneeseen USB-väylän kautta liitettävät DMX-systeemit..? Tietokoneohjelmalla ohjataan ja boksi lähettää datan eteenpäin dmx:nä.. Hintaero on huima isoihin valopöytiin verrattuna, mutta ominaisuuksia taitaa olla kuitenkin aika saman verran...?
 
No eihän siinä muuten mitään, mutta ennen hankintaa testaisin jossain käytännön käytettävyyden. Eli toimiiko näppis ja hiiri kuten pöytä.
 
"Tritonus on harmonian ketsuppi" -E-J Rautavaara, myy mulle halpa av-etunen
JuhaPK
26.04.2005 18:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites nuo tietokoneeseen USB-väylän kautta liitettävät DMX-systeemit..? Tietokoneohjelmalla ohjataan ja boksi lähettää datan eteenpäin dmx:nä.. Hintaero on huima isoihin valopöytiin verrattuna, mutta ominaisuuksia taitaa olla kuitenkin aika saman verran...?
 
Hyvinhän ainakin Martinin softa toimii. Martinin softa on suorastaan loistava.
 
Mutta melkein jättäisin nuo softat disco juttuihin, mihin ne on suunniteltukkin. Live jutuissa tulee liukuja ikävä, tietenkin DMX tulon kautta saa jonkun liuku pöydän kiinni.
 
Sitten tietenkin HogPC on ihan oma juttunsa, se kun vastaakin siipineen melkein normaalia Hoggia.
 
Eli käytännössä niin että disco softat (melkein kaikki markkinoilla olevat on näitä) disco juttuihin ja sitten HogPC live juttuihin. Ihan kuten pöytienkin kanssa, pikkuisella ohjaimella ajelee disco vatkaukset kivasti, mutta ei sillä mitään live vetoa kannata lähteä tekemään.
 
Marzi
28.04.2005 18:03:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HogPC:lle tulee apuliukujen kera (ilman näitä on aika kamala ajella par-kalustoa) hintaa aika mukavasti. Mutta jos se ei hirvitä niin... Egotripin valosepällä oli ainakin jossain vaiheessa moinen keksintö keikoilla. Ottakaa yhteyttä siihen jos käytännön kokemukset vehkeestä kiinnostaa...
 
Noita pc-pohjaisia on muuten muitakin, esim Phantom frog, jokaon yhtä kuin zero88:n Frog -sarjalaiset pc:llä. Perään vaan USB->dmx -muuntopalikka ja vot. Käyttö tosin on hiiren ja näppiksen avulla aika tervaa, mutta toimii jos on pakko. Toivottavasti ei ole.
 
Avolitesin Pearlista on kans simulaatioversio netissä jonka saa ainakin Avon Visualiserin kanssa toimimaan jos niin haluaa. Vaatii kans jonku donglepalikan toimiakseen muistaakseni...
 
HogPC:hen saa varmaankin myös visualizerin, eli virtuaalilavan ja -valokamat, joita voi sitten sorkkia tiskin kanssa. En tosin tiedä mitä palikkaa moinen meininki koneeseen vaatii toimiakseen. Periaatteessa toimiessaan värkillä voi suunnitella ja ohjelmoida valmiiksi koko shown ja keikalle mentäessä ladataan disketti vehkeisiin ja lets rok. Vaatii toki sen, että on itse suunnitellut lavan ja kamat ja tietää tarkallee missä jakuinka kaukana vehkeet sijaitsevat.
 
Mutta kun miettii nykyajan kätevyyttä: Kasaat kotona virtuaalisen valosetin, ohjelmoit ja treenaat shown biisejä kuunnellen valmiiksi HIMASSA ja keikalle mennessäsi kasaat vaan suunnitelmasi pohjalta setin ja homma on ohjelmoituna valmiiksi. Erikokoisen lavan tullessa vastaan muutat suunnitelmaasi lavan mitat ja positiot kääntyy paikoilleen sen mukaan. Taas ladataan diskettiä ja säästyy monta tuntia aikaa vaikka... nukkumiseen. :D
 
Lisäksi olet treenannut homman hanskaan jo kotona. Kiertuesettiä suunnitellessa ihan loistava työkalu.
 
Vitsipohjalta: koko setin pystyisi ajamaan hotellihuoneesta tarvittaessa. :D
 
Pidän ääntä, näyn kauas, olen.
JuhaPK
28.04.2005 20:53:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HogPC:hen saa varmaankin myös visualizerin
 
Jos en hirveästi muista väärin niin vaati esim WYSIWYG:in, joka maksaa maltaita.
 
eli virtuaalilavan ja -valokamat, joita voi sitten sorkkia tiskin kanssa.
 
Kiva Rockdeskillä vilkutella virtuaali kannuja :)
 
Periaatteessa toimiessaan värkillä voi suunnitella ja ohjelmoida valmiiksi koko shown ja keikalle mentäessä ladataan disketti vehkeisiin ja lets rok.
 
Ongelmahan on että kuka haluaa maksaa vaikkapa 30h ohjelmoinnista palkkaa. Tai ainahan joku maksaa, kuten esim. http://www.eurovisiondiary.com/
 
Vaatii toki sen, että on itse suunnitellut lavan ja kamat
 
Jep. Tai sitten saa plotit ja kanavalistat ajoissa.
 
Kiertuesettiä suunnitellessa ihan loistava työkalu.
 
Näin on.
 
Vitsipohjalta: koko setin pystyisi ajamaan hotellihuoneesta tarvittaessa. :D
 
Juu, kun käyttää langatonta DMX niin ei tartte edes piuhaa vetää :)
 
JuhaPK
28.04.2005 20:58:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HogPC:lle tulee apuliukujen kera
 
Tuo on modulaarinen tsysteemi, softan lisäksi täytyy erikseen hankkia USB-DMX palikka, ohjelmointi siipi, ja 1-4kpl playback siipiä. Eli tarpeen mukaan. Sinäänsä mukavaa että esim. alkuun voi ostaa yhden playback siiven ja myöhemmin tarpeen/varallisuuden kasvaessa ostaa lisää siipiä.
 
otto_t
03.05.2005 13:36:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni vieläkin nousee aina vähän karvat pystyyn noista PC pohjaisita systeemeistä. Mutta kyllähän tuo HogPC on _kuulema_ ihan toimiva peli... niinkauan kun on asentamatta WinXP:n service pack kakkosta.
 
E pur, si muove! - Ei perkele, se on muovia!
sormunen
25.05.2005 21:05:31 (muokattu 26.05.2005 11:33:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa niin piti mainitsemani, että Soundata edustaa nykyään myös Manfrottoa. Manfrotto taas edustaa hyviä ja turvallisia standeja ja clamppeja.
 
Nimittäin niissä oikeasti on eroa vaikka ne saattavat näyttääkin samalta. Vähän sama juttu, kun yksi maahantuoja kertoi Hesarissa taannoin tuoneensa maahan halparautakankia. Paikan päällä punnitessa paino oli suhkoht ookoo mutta kontissa, mikä tuli Suomeen, kanget painoivatkin toista kiloa vähemmän...
 
Jos kanki ei kestä, siitä ei ole suurta haittaa, mutta kun clamppi väsyy tai standista pettää yksi jalka tai se onneton käsin kiristettävä ruuvi siitä jatkopalan kiristyksestä menettää jenkansa, ei auta, vaikka olisi kuinka amatööribändistä ja hintaansa nähden tämä oli ihan halpa.
 
Marzi
27.05.2005 08:40:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa niin piti mainitsemani, että Soundata edustaa nykyään myös Manfrottoa.
 
Käyttääkö joku oikeasti jotain muita? :D
 
On noissa eroa kyllä. Sen huomaa siitä, että Millennium-standipari, joka on ollut käytössä n. seitsemän vuotta on pehuuntunut ihan eri tavalla kuin 15 vuotta vanhat Manfrotot(voivat olla vanhempiakin, mutta pointtina huolellinen valmistus).
 
Noi standit on semmoinen juttu, että turvallisuudesta ei kannata tinkiä. Hinta voi olla korkea noin äkkiseltään, mutta sitä, kun se standi kaatuu jotain kaaliin ei korvaa mikään.
 
Pidän ääntä, näyn kauas, olen.
lehtior2
22.01.2006 11:57:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä pöytiä: ADB, Zero, LSC, MA, Jands ja näissäkin on ajateltu hintaa(kin) ynnä sitä, että niitä on muillakin. ADB tekee teatterikamaa.
 
Lasketaanko Strandia hyvien pöytien valmistajaksi, heiltähän kuitenkin löytyy halpaa preset-tiskiä 100- ja 200-sarjoina ja hienompaa tiskiä sitli suhteellisen halvalla 300-sarjana?
 
Lehtior2
 
Kaiken pitää olla niin vaikeata!!!
Marzi
23.01.2006 12:40:20 (muokattu 23.01.2006 12:42:33)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lasketaanko Strandia hyvien pöytien valmistajaksi, heiltähän kuitenkin löytyy halpaa preset-tiskiä 100- ja 200-sarjoina ja hienompaa tiskiä sitli suhteellisen halvalla 300-sarjana?
 
Ei oo mulle hirveen tuttu merkki. Jos ostaa tiskin jota aikoo vuokrata, kannattaa tutustua, mitä muilla firmoilla on tarjolla. Yleisesti käytössä oleville vehkeille on eniten kysyntää. Jos sulla on joku outo tiski, olkoon miten hyvä tahansa, mutta kukaan ei sitä tunne, niin hankalaa on.
 
Nykyään näkyy ehkä eniten Jandseja, Hogeja ja noita MA:n tiskejä. Jonkin verran myös Zero88:n pöytiä. Ja niitä osaa melkein kaikki käyttää.
 
Isoissa tapahtumissa HogII wingillä tuntuu olevan se yleisin tiski. Mikäs siinä, niillä on hyvä vetää. MA:n systeemeistä oon kans tykänny. Saman tyyppisiä noi on tavallaan.
 
Hyvien tiskien listaan haluaisin lisätä Avolitesin. Käyttöjärjestelmä ei oo hogmainen, mutta toimii. Pearlillakin ajaa jo aika isoa settiä tarvittaessa.
 
Pidän ääntä, näyn kauas, olen.
sormunen
27.01.2006 14:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lasketaanko Strandia hyvien pöytien valmistajaksi, heiltähän kuitenkin löytyy halpaa preset-tiskiä 100- ja 200-sarjoina ja hienompaa tiskiä sitli suhteellisen halvalla 300-sarjana?
 
Lehtior2

 
Jaahas, täytyypä kuitata tämä vuosi alkaneeksi.
 
Strand on kyllä perinteinen englantilainen merkki ja Strandin heittimiä yms kamoja on käytetty erityisesti teatterimaailmassa. Suomeen ei Strandin pöydät ole kovin hyvin rantautuneet ja se johtuu kai aika pitkälle siitä, että (a) niitten ohjausjännite oli englantilaiseen tapaan mystisesti pikkuisen eri kuin muilla ja (b) myöhemmin siitä, että ekasta Compulitesta oli jengillä niin hyviä kokemuksia, että vähän ajan päästä Compuja oli joka talossa. Sitä kautta Compun käyttöliittymä tuli teatterijengille tutuksi ja jos jonkun osaa, ei sitä ole syytä vaihtaa.
 
Kohdasta (b) päästäänkin just siihen, että eri merkit ovat vähän maakohtaisia. Aikoinani rundatessani huomasin, että Suomessa jyräsivät Celcot, niitten paikan ottivat Jandsit ja liikkuvien puolella Hogit sekä sitten klubitasolla jos ei Rockdeskia lasketa, niin Zerot. Norjassa oli puolestaan Avoliteja ja Zeroja, Tanskassa Avoliteja ja Martineita, Saksassa joko ei mitään tai sitten erilaista sekalaista paikallista ja asiapuolella MA:ta, Ranskassa Jandseja, Hollannissa MA:ta jne.
 
Toi Saksa -kuittaus johtuu siitä, että mä en ole missään nähnyt niin sotkuisia lavoja, niin paljon rikkinäisiä kamoja ja ammattitaidotonta henkilökuntaa kuin Saksan klubiosastolla enkä oo saanut niin huonoa ruokaa kuin Ranskassa ja eiks nää molemmat jutut ole vähän ikäänkuin virallisen totuuden vastaisia, no offtopiccia, bannia heti vuoden aluksi.
 
Noi mun laitevalmistajalistat tuolla topiikin alkupuolella oli tarkoitettu vähän budjettiluontoisiksi, joten siksi siellä ei mainittu ollenkaan esmes juuri Avoliteja eikä Hog -perhettä. Toisaalta luulen, että jos hankkii pöytää firmakäyttöön, ei ehkä kannatakaan satsata Avoliteen, koska kaipa se on ollut vähän väistymässä. Itselleen jos hankkii, niin sitten asia on toinen: pääasia, että tottelee dmx -protokollaa.
 
Luulisin kuitenkin, että käytännössä vielä on syytä ajatella, että pikkutilaisuuksissa ajetaan perinteistä kalustoa. Silloin tiskin ominaisuudet olisivat (1) riittävästi suppasia tai cueita tai miksi nyt haluaakaan nimetä (2) hyvä chaser tai sekvenssi (3) riittävän kokoiset flashit, jotta niihin osuu (3) tukeva rakenne (4) helppo puhdistettavuus (5) full dmx, jolloin itse asiassa perinteisen oloisella liukupöydälläkin voi mainiosti ajella liikkuvia ja värinvaihtajia, kunhan malttaa tehdä kunnon kuvat ja perehtyä soft patchiin (6) riittävästi sivuja erityisesti jos ajaa digiheittimiä ja myös jos hoitaa useamman bändin tilaisuuksia. Ja sitten tärkein: valoja on voitava himmentää tasaisesti ja tässä onkin sitten kestävyyden lisäksi ero hyvien ja hivenen kalliimpien tiskien ja himmentimien ja bulkin välillä.
 
Itse asiassa, tähän voikin heti antaa semmosen ehdottoman suosituksen, että jos jostain löydät Zeron XLS:n niin et voi erehtyä. Zerohan ei enää niitä ole herran vuosiin tehnyt johtuen todnäk siitä, että tuli vahingossa tehneeksi liian hyvän traktorin. Muutenkin, jos mä nyt tällä hetkellä lähtisin ostamaan itselleni tiskiä, lähtisin todnäk hankkimaan sitä Zeron malleista. Jandseista tykkäsin myös aikoinani tosi paljon.
 
Voin tietysti olla väärässäkin ja nykypäivänä joka kundilla on perstaskussa vitusti liikkuvaa kamaa, mutta ainakin päätellen joistain kysymyksistä näin ei ole asia.
 
hörhö
09.02.2006 21:23:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipäs rakennetakaan tällä kertaa bändille valoshowta, vaan konsultoidaan sirkukselle valokalusto. Lavat ovat pituudeltaan ja leveydeltään viidestä metristä kymmeneen. Olen yrittänyt miettiä, mitä olisi järkevää hankkia ja oiisi kivaa saada kommenttia. Olisiko fiksu ajatus 4 PARia lavan joka nurkkaan? Eli setti näyttäisi kutakuinkin
 
16x DTS PAR 64
4x Millenium lst-310 teline
2x Zero 88 Rack 6 Harting
Zero 88 Elara 12/24
 
Vai olenko mä nyt ihan hakoteillä valmistajien tai mielekkään kokoonpanon suhteen? Ja meneekös tuo nyt niin, kuten joku selitti, että 3600w menisi kanavaparille, eli kolme lamppua per kanavapari?
 
"Only sick music makes money today" -Nietzsche (1844-1900)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «