Muusikoiden.net
03.05.2024
 

« Omat

:

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Helposti laajennettavat PA-Kamat pikku budjetin bändille
1 2 3
Teijo K.
02.05.2010 17:15:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

himppe: Jos nyt ajatellaan, että 1500 euron budjetilla hankitaan tonnin aktiivikaiutinpari (esim. RCF Art 310 tai Mackie SRM 450), tiskin ostoon jää rahaa ~500€. Kovasti kehuttua A&H MixWizardia ei sillä hinnalla saa. Mitä mieltä porukka on Soundcraftin MFXi 12:sta?
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=156
Sisäänrakennettu Lexiconin efektilaite, rakenne hieman roudauskestävämpi kuin halvimmissa miksuttimissa... Saako rahalle vastinetta?
 
Mitä muita järkeviä vaihtoehtoja tuossa hintaluokassa on?

 
Mä en kyllä mikserissä säästäis. Se on kuitenkin sellainen mihin ainakin mun näin amatöörinä pitää opetella ihan mikserikohtaisesti et miten se malli toimii. Eli jos mahdollista niin mieluummi itse vuokraisin sitä muut osastoa ja pitäisin mikserin samana.
 
Tosin onko ne mitkään sit nykyään enää hyviä...
Henri93
02.05.2010 19:25:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitten yks ratkasun on toi http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=415849, Behringer DDX3216. Tohon saa sen 12 kanavaa sisään itessään ja adatin kautta 8 lisää. Toi nyt ei enää kauas budjetista pompi. Mää ite ostin pari viikkoa sitten tommosen värkin enkä kyl sano vielä mitään ku en oo yhtään keikka heittäny :). Mut huonoja puolia ainaki on, että konkat kuulemma kärvähtää. Hyviä mm. että kaikki compurat, gatet, kaiut sun muut löytyy sisältä.
 
Musta toi yhdessä omistus on ihan jees jos on yks tai kaks henkilöä jotka varsinaisesti käyttää ja vahtii laitteita ja huoltaa niitä. Mutta monestihan se tohon menee...
 
www.valoakansalle.webs.com
ÄM
02.05.2010 20:57:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon itse ollut aikanaan aika vastaavassa tilanteessa, kuin alkuperäinen kysyjä.
Ensin vuokrailtiin kamoja, mutta aika äkkiä tultiin siihen tulokseen, että pitää saada oma vakiosetti, joka tulee tutuksi. Myös isona motiivina oli, jo mainittukin, nouto/palautus-rumba; omilla kamoilla reissu päättyy siihen, kun yöllä on saatu kamat varastoon, vuokrakamoilla piti vielä tehdä ekstrareissu, arkipäivänä, noutaa kamat varastosta ja viedä takas vuokraamoon.
 
Me ei aikanaan edes mietitty mitään vähitellen hankkimis projektia, vaan heti alussa oli selvää, että hommataan semmonen setti, jolla meidän tarpeet katetaan ja hommataan kaikki kerralla. Tehtiin niin, että jäsenistö lainas bändille, jokainen kykynsä mukaan ja keikkaliksoista makseltiin sitten takas. Ei siinä tainu mennä vuottakaan, kun homma oli selvä. Kalusto on nyt ajan myötä vähän päivittynyt, kevyempään ja paremman soundin suuntaan. Ollaan pyritty saamaan setti semmoseks, että olis mahd kompakti ja nopeasti säädettävissä ja toimivalla monitoroinnilla.
 
Lähtökamat oli 90-luvulla 2kpl HK-audio (tai Huges&Ketner niissä silloin luki) LP 215 2x15" subbarikaappia (á57kg), 2kpl LP 115 vai mikä se oli, 15"+torvi yläpäätä (á26kg), yamaha Mg 24/jotakin mikseri, HK.n noille kaapeille tarkoitettu prossu, yamaha p-3500 yläpäille (3u tais olla jotain 20kg), yamaha H-7000 subbareille (2u myös jotain 20kg), yamaha rev-500, yamaha mz-sarjan mikkejä rumpuihin, sm-58:a lauluihin ym., monitoreina rimpuloita HK:n aktiivikulmia, 12"+torvi, todella paskalla soundilla.
 
Kovasti painoi ja mikseri oli kauhia, liian iso, vaan 3 auxia, yks sweepattava keskitaajuus, kanava eq:issa.
 
Ensimmäisenä päivittyi mikseri A&H:n 16 kanavaiseen, jossa oli kaiut sisällä, jotka riitti meille hyvin. Meni räkkiin, johon vahvistimien seuraksi otettiin vielä dbx:166:n ja joku samsonin 4-ch kompura/gate. Kyllä painoi räkki voi perkele.
 
Sitten päätettiin luopua raskaista vahvareista ja passiivi kaapeista, vaihtaen ne RCF:n 2x705as ja 2x 312a. Soundi selkeni ja roudauspaino tippui roimasti. Subbari pinta-ala putos puoleen, mutta silti potki paremmin ja selkeämmin. Monitoroinnissa pantiin rummut, keyb ja lopulta lead voc ja kitaristi, napeille ja 2xFBT:n jolly 8" aktiivi pienokaista tarpeen mukaan sijoiteltavaksi. Niitä käytetty menestyksekkäästi myös pääkaappeina, yhden subin kanssa, pikku pikku paikoissa.
 
Ja viimeinen päivitys oli mikseriksi Yamaha 01v96v2 (sittemmin duunattu VCM-malliseksi). Sillä saatiin mukavasti vakioitua säätöjä ja monitorointiin tarpeeks ryhmiä.
 
Taakse katsoen, olen todella onnellinen, että vaan taannoin hommattiin koko satsi, keinolla millä hyvänsä.
 
Nykyiseen muotoon päivitettyyn, kantapään kautta oppien, meidän käyttöön optimoituun satsiin olen todella tyytyväinen. Volyymin kanssa ei ole ollut ongelmia, kaikki on aina mikitettynä, korvamonitoroinninkin takia ja vähintään yksi subi on aina matkassa. Rumpuihinkin saa mukavasti tukea alapäähän, itse volan liikaa nousematta. Rummut toki hiljaisen malliset ja cympadein varustettuna, ohuin isoin pellein. Kitara joko linjaan tai vahvistin (pikku putkikombo) monitorimaisesti kulmassa, kitaristin naamaan osoittaen ja mikitettynä.
 
Kyllä mä nään oman pikku "PA":n välttämättömänä, edes jollain lailla aktiivisesti, pikkukeikkoja tekevän pumpun, työvälineenä. Mutta varmasti joku muu on yhtä onnellinen, toimiessaan vuokrakamoilla.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
NeliX4
02.05.2010 22:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... ja kamarunkkaus on mukavaa!
 
p.s. Itse pruukaan tyrkätä kamat valmiiksi koottuna, niin pysyvät kunnossa helpommin. Kuinka paljon helpompaa on, kun bändi voi tulla suoraan keikalle ja kaikki vain toimii.
 
musamies
03.05.2010 02:28:23 (muokattu 03.05.2010 02:38:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähiökuppiloissa ei periaatteessa ole laadulla niin suurta merkitystä, koska sanomistahan siellä tulee ihan aina kuitenkin.
 
Näitä lukiessa tulee käsitys, että porukka keikkailisi jossain pizzerioissa tai pikkukuppiloissa... miksi keikkailla sellaisissa jos ne on musiikkityylille ja laitteille ihan hanurista?
 
Mielestäni nykyisten aktiivikaappien kanssa pärjää aika pienellä budjetilla kun voi aloittaa siitä, että ostaa yhden aktiivikaapin.
 
Ei puristele paino, ääntä tulee niin, että lähiöpubissa kuullaan laulun sanat, eikä montaa keikkaa tarvi heittää, että saa ainakin yhden hankittua:
http://www.thomann.de/fi/qsc_k_8.htm
 
Itse tykkäisin modernisoida kamani tuon tyylisiksi vaikka 2 kpl QSC K 8:sin tapaisia yläpäitä, joiden jalustoina toimisi putken välityksellä pienet mutta alas toistavat aktiivisubbarit ja näistä ei olisi pakko tulla kauhian kovaa kunhan tulisi laadukkaasti. Kiippariksi vaikka Yamaha CP5:nen, siitä piuhat stereona vaikka johonkin kompaktiin digimikseriin, johon sitten tarpeen mukaan mikkejä ym. kiinni myös.
 
Noilla voisi vetää yhtä hyvin lähiöräkälässä kuin silmäätekevien kekkereissäkin ;-)
 
Teijo K.
03.05.2010 10:39:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Näitä lukiessa tulee käsitys, että porukka keikkailisi jossain pizzerioissa tai pikkukuppiloissa... miksi keikkailla sellaisissa jos ne on musiikkityylille ja laitteille ihan hanurista?
 
Jos vaihtoehtona on ettei keikkaile ollenkaan?
rintapek
05.05.2010 00:25:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ÄM:
Kyllä mä nään oman pikku "PA":n välttämättömänä, edes jollain lailla aktiivisesti, pikkukeikkoja tekevän pumpun, työvälineenä. .

 
Kovasti samoilla linjoilla ÄMmän kanssa.
 
Ko yleensä bändi ko bändi tarttee sinne reenikämpälle laulukaapit. Jos semmoisiksi hankkii halvimmat ekoboksit ja tmixampit, niin ainoa mikä on varmaa on se, et jokunen satanen menee rahaa. Onko siitä sit mitään riemua reeniksellä on sit toinen juttu ja tapauksesta kiinni.
Jos reenikselle laulukajarit hankkii, ni kyl ny minust on ihan fiksua hankkia semmoiset, joilla pärjää reenikämpällä. Kyl niillä sit pärjää hieman reenikämpän ulkopuolellakin.
 
Jos siellä reeniksellä ei laulukajareita kummempaa kaipaa, ni tuskin siellä kaipaa takaseinällistä puhelinkaapin kokoisia ämyreitä tilaa viemässä? Mistä päästään tohon tarveharkintaan. Jos tahtoo kamat, joilla pärjää aina ja joka saatanan paikassa ja budjetti on satanen, tonni tai kaks, ni tarttee pienentää tahtomista tai suurentaa budjettia.
 
Sit kandee myös kurkata sitä roudakalustoa. Jos tahtotila on lattiasta kattoon ämyriläjä, maksoi mitä maksoi, ni miksi kysymään mitä ne ämyrit maksaa? Oikea kysymys on, et mitä maksaa rekka.
 
Sit kun sitä jokapaikkaan taatusti riittävää äänentoistoa kannetaan portaissa ja klubinurkassa todetaan, et lavasähköt 10A, ni tulihan kanniskeltua kivoja jakkaroita.
 
Mut noilla reunaehdoilla orkkiskysyjän 1500 + ehkä tonni- budjetti on ihan asiallinen, jolla saapi kättelyssä kuppilakelpoiset laulukamat, joita halutessaan voipi myöhemmin täydentää vaikkapa supparilla.
 
Mikä sit on kenenkin tarpeisiin tarpeeksi hyvä on sit makuasia, joista ny just ei kade kiistellä.
Tuol ny Teijo sanoi, et mikserivalinnassa ei kande tinkiä, mut herranjestas, jos kyseessä on itte itteään lauteilta miksaava bändi, jonka saundi on kiinni siitä, et mikserinä on jammun budjettisarjalainen mg166 tai 206, ni hohhoijjaa. Itte lauteilta miksaten ko ei auta mikään hunajakama. Jos tommoisella saundi on persiasta, ni ensimmäisenä ei kande tekosyyttää vehjettä, vaan kattoa peiliin.
 
Onko ne kamat sit aktiivit vai perinteistä mallia, ni samantekevää. Perinteinen malli on tietty paremmin päivitettävissä, mut on noi aktiivitkin aikas näppäriä vehkeitä, ja kokonaishinnaltaan tänäpänä monissa tapauksissa edullisempiakin.
 
Ja sama pätee ämyreihin ko tohon miksutinvalintaankin. Jos ämyrit on luokkaa tarpeeksi hyvät, ni paskasta saundista ei voi syyttää ämyreitä. Mun stressiklubi on ihan onnistuneesti kummemmin luukuttamatta vetäny vajaa kolmesatapäiselle yleisölle sitä äidinpikkupoikaa ihan noilla ärceeäffän kymppituumaisilla. Juu, raskainta metallia meillä taitaapi edustaa toi rautalanka, mut oman äänenpaineensa se vaatii humppakin, jos sitä tahdissa parketilla tahtoo pomppia.
 
One kind of music only - the good kind
musamies
05.05.2010 13:03:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko ne kamat sit aktiivit vai perinteistä mallia, ni samantekevää. Perinteinen malli on tietty paremmin päivitettävissä, mut on noi aktiivitkin aikas näppäriä vehkeitä, ja kokonaishinnaltaan tänäpänä monissa tapauksissa edullisempiakin.
 
Mun mielestä aktiivi on keskikokoiseen mittakaavaan saakka kätevämpi ja monesti halvempikin kun siinä on kaiuttimielle sopiva vahvistin ja muutakin elektroniikkaa valmiina.
 
Passiivivehkeistä voi olla iloa jos on hyvät päätteet, kaiutinprosessorit jakosuodinominaisuuksillaan, kompressori-limitteri-gatet ym. sälää, joita osaa kunnolla käyttää ja on aikaa niiden säätelyyn livetilanteessa.
 
Aktiiviämyri on kätevä kun sillä pääsee heti vetämään kun laittaa vaikka mikin suoraan siihen kiinni tai jos vähän enemmän haluaa, laittaa siihen pikkumikserin kaikuineen tai laittaa vielä enemmän halutessaan jonkun digimikserin.
 
Ehkä perinteisen mallin etu on helpompi ja halvempi korjattavuus? Toisaalta perinteisiä vehkeitä on helpompi käyttää vääriin, jolloin ne voi rikkoutua.
 
Teijo K.
05.05.2010 16:20:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek:
 
Mikä sit on kenenkin tarpeisiin tarpeeksi hyvä on sit makuasia, joista ny just ei kade kiistellä.
Tuol ny Teijo sanoi, et mikserivalinnassa ei kande tinkiä, mut herranjestas, jos kyseessä on itte itteään lauteilta miksaava bändi, jonka saundi on kiinni siitä, et mikserinä on jammun budjettisarjalainen mg166 tai 206, ni hohhoijjaa. Itte lauteilta miksaten ko ei auta mikään hunajakama. Jos tommoisella saundi on persiasta, ni ensimmäisenä ei kande tekosyyttää vehjettä, vaan kattoa peiliin.

 
Noista esimerkkimalleista en osaa sanoa mitään, mutta jos mikseristä loppuu kanavat kesken niin ei paljoa lämmitä mieltä. Samoin jos lauteilta miksaa, niin huonoilla etusilla saa itselleen vaikka mitä ongelmia herkemmän kiertämisen ynnä muun kanssa.
 
Eikä se idea nyt ollut nyhjätä joidenkin tiettyjen kahden mikserimallin välillä, vaan vähän laajemmin ajatella. Räkkiinkin mahtuu sellainen mikseri, että sillä tommosen normi rokkipartion tai normi humppapumpun hoitaa missä vaan. Kokonaisuuteen kun vertaa niin aika halvallakin loppujenlopuksi. Vaikka vuokraisi sitten keikoille aina kaikki kajarit, niin se keskeisin osa kalustoa olisi aina se tuttu ja turvallinen millä osaa siellä lauteillakin työskennellä ilman arpomista et mitäs tästä napista tapahtuu.
 
Noi ei puhunut mistään sun hohhoijaajutuista, vaan jostain behringerin taskumikseristä. Semmosen kanssa on aika äkkiä vuokraustarvetta. Jos itse saisi valita, niin mieluummin tekisin tutulla mikserillä, ja vuokrakaapeilla kuin päinvastoin. Vaikka se tuttu sit olisi muutaman euron halvempaa mallia. Mut aina kivempaa miksata, mitä parempi se on. = Vähemmän menee keikalla aikaa siihen säätämiseen.
rintapek
05.05.2010 17:07:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teijo K.: Eikä se idea nyt ollut nyhjätä joidenkin tiettyjen kahden mikserimallin välillä, vaan vähän laajemmin ajatella.
 
Nimenomaan. Jos bändi ittelleen miksutinta valkkaa, niin valkkaa semmoisen, mis sisäänulosmenot piisaa tarpeisiin. Jos tarpeisiin ja budjettiin sopii tuommoinen neljänsadan räkkikokoinen jammu tai vastaava soundcrafti, niin ei se saundi tommoisella pilalle mene. Pikemminkin päinvastoin, jos vehje on selkeä ja helppo käyttää. Että ei ihan hirmuisesti tarvitse murehtia, jos bändillä ei ole varaa Midakseen tms. Kyl tuommoisella Jammun budjettisarjan vehkeellä bändi jo pärjää ja vallan mainiosti. Ja jos taas siitä ei saa keikkakelpoista ääntä ulos, niin välttämättä vaihto kalliimpaan ei auta.
 
One kind of music only - the good kind
pharaox
05.05.2010 23:24:36 (muokattu 05.05.2010 23:25:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no tässä on kyselty edullista "pa-ta" bändille. Kyllähän se saudi lähtee singaali ketjun alku päästä. eli jos vaikka rummut on hyvin vireessä soittotilan akustiikkaan nähden niin ei sitä soundia saa kuntoon midas pöydälläkään jos siellä virvelissä tai basarissa on joku halppis karaoke mikrofoni. eli kyllä hyvä soundi alkaa soittajasta ja hänen ammatti taidostaa ja laitteistaan. Olen kuullut bändejä 400 hengen tiloissa joissa on yläkertana vain 12" ja 1" torvi sekä alakerrat. peeaasta vain basso ja basari/virveli botnea tuomaan ja tietenkin laulut. ja hyvältä saundas vaikka pa oli t.kaupan happis kamaa ja mikserikään"16 kanavaa" ei ollut suuremmoinen. mutta jätkillä oli investoitu ns. laatu mikrofoneihin.
 
eli laita se 1500e mikrofoneihin ja osta vaikka käytettynä lisäksi pikku pa.
Mikeistä jos on laadukkaita niin saa melkein aina sen 75% ostohinnasta pois jos lähdet myymään eteenpäin.
 
musamies
06.05.2010 01:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kuullut bändejä 400 hengen tiloissa joissa on yläkertana vain 12" ja 1" torvi sekä alakerrat.
 
Eipä tuo mitenkään vaatimattomalta varustukselta kuulostanut! Pelkillä yläpäilläkin vetelee kohtuullisen isoissa tiloissa kun ei laita niistä sellaisia ääniä mitä niillä on vaikeuksia toistaa.
 
Minä olen tuuminut, että 12" ja 1" yläkerrat on tarpeettomankin suuret... nehän on tarkotettu jo tosi rajuun jyräämiseen :D
 
Tässä olisi kiva kokoluokka:
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_lucas_smart.htm
 
Saisi laitteet helposti mukaan monenlaiseen treenailuun.
frequency response: 43Hz-19kHz (+/- 3dB), 118dB maximum SPL (sub), 115dB maximum SPL (top).
 
Joku tuon tyylinen sopisi stagepianon kaveriksi ja lisäksi vehkeisiin voisi kätevästi kytkeä vähän laulua, käyttää spiikkaukseen, äänet tulisi stereona.
 
rintapek
07.05.2010 00:12:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pharaox: eli laita se 1500e mikrofoneihin ...
 
Jos ny sit jostain voi olla erimieltä, niin ehkäpä tästä.
Voi herttileijaa... siis että puolitoista tonnia mikkeihin vailla aavistustakaan mihin ne ehkä joskus kytketään... Toi ny lie jokseenkin sitä, et hankkii puuratin, gepardi- istuinsuojat ja wunderbaumin siltä varalta, et ehkä joskus hankkii autonkin.
 
One kind of music only - the good kind
s151669
07.05.2010 09:36:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: siis että puolitoista tonnia mikkeihin vailla aavistustakaan mihin ne ehkä joskus kytketään...
 
Jep jep. Meikäläisen "kauniin" taustalaulun poimivalla mikillä on tasan yksi vaatimus - ei tolkuttoman kiertoherkkä. T-bonen 58-kopsu välttää tasan tarkkaan riittävän hyvin.
 
Aloittajan kysymys kyllä liippaa varsin läheltä meikäläistenkin tilannetta - kokoonpanokin sama. Meillä tosin on jo 10-kanavainen halpa mikseri, halpa aktiivimonitori, josta kuullaan oma laulu ja tolpannokassa aktiiviset 12",200W+1"100W mööpelit, joihin viisas insinööri on sisäänrakentanut sopivan ylipäästösuotimen ja limitterin suojaamaan elementtejä ennenaikaiselta tuholta. Meteliä noista lähtee speksien mukaan sinne > 120dB:n lukemiiin, mikä lienee käytännön maksimi mitä tuommoisista millään konstilla saa ulos.
 
Edellisillä keikoilla pikkupaikoissa noitten läpi vedettiin laulu ja bassorumpu, muuta ei mikitetty ja hyvin kuului. Seuraavakaan keikka ei ole Hartwall Areenalla eikä Olympiastadionilla, mutta ehkä tuplasti isommassa paikassa. Ja loputtoman mittaisen alustuksen jälkeen siirrytäänkin itse kysymyksiin:
 
1) miten noista revitään suurin ilo irti. Tämä ei välttämättä tarkoita suurinta meteliä! (Monesti livebändit tuntuvat soittavan aivan h*lvetin kovaa, osittain ehkä siksi, että suurella PA:lla yritetään hukuttaa lavamelu ?)
 
2) missä vaiheessa siitä subbarista alkaa olla iloa jos on ? Lähinnä bassorummun jytkeen kasvattamiseen ?
 
3) missä vaiheessa siirrytään lainaamaan isompia kaappeja ?
 
Jatketaan nyt vielä pohjatietoja:
 
Basistilla on 200W putkinuppi ja 1x15" + 2x10" kaappi. Tuota tuskin kannattaa yrittää pikkupaikoissa ajaa edes subbarin kautta - pikkusubbarit sanoo "moron" ja keräillään kesähattuja. Jos tämä vältetään, tulee ystävämme Vaihe Virhe serkkunsa Suttuinen Soundi kanssa kylään. Vai onko tässä jotain, mitä en huomaa ?
 
Itselläni on 18W putkimarshallin klooni ja 2x12 (Celestion V30) " komero. Viime keikalla ajoin puoliteholla ja keinokuorman läpi, mikittämättä. Hyvin kuulemma kuului. Paremmalla kitaristillamme on 100W putkinuppi ja asiaankuuluvat komerot.
 
Kannattaako mikittää kitarat ? Jos, miksi ? (Ilmeinen vastaus on balanssin säätö miksaustiskin takaa. Suuri mahdollisuus tosin on, että kukaan sitä ei ole säätämässä, jolloin kuvaan astuu järkevä tilan anto toisenkin soitolle ja voluumisodan välttäminen, missä mielestäni olemme onnistuneet vallan hyvin. Onko muuta syytä ?)
 
Kannattaako mikittää rummut ? Osittain tulevat varmasti vuotamaan laulumikkienkin kautta :-) Basari mikitetään ilman muuta. Treenisnauhoituksessa Bonham-tyylinen overheadi poimi oikeinkin nätisti sen mitä kaivattiin. Toimiiko se livenä myös ?
 
Sanottakoon nyt, että tämän hetkinen suunnitelma A on sijoittaa kitarakaappien eteen mikit, samoin se 1 rumpuoverheadi. Noiden kanavaliu'ut on kuitenkin tarkoitus pitää ainakin aluksi kiinni. Suunnitelmassa A1 saadaan joku kääntämään tarvittaessa mikserin nappeja, suunnitelmassa A2 saadaan yleisöön agentti, joka kertoo mitä pitää hiljentää tai nostaa.
 
Kertokaa nyt ihmeessä, mitä voisi tehdä toisin, ja ennenkaikkea miksi ? Mikä voi mennä pieleen, ja ennenkaikkea miksi ?
 
Antikitarasankari
jurpontor
07.05.2010 09:57:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Kannattaako mikittää kitarat ? Jos, miksi ? (Ilmeinen vastaus on balanssin säätö miksaustiskin takaa. Suuri mahdollisuus tosin on, että kukaan sitä ei ole säätämässä, jolloin kuvaan astuu järkevä tilan anto toisenkin soitolle ja voluumisodan välttäminen, missä mielestäni olemme onnistuneet vallan hyvin. Onko muuta syytä ?)
 
Useimmiten ei ole muuta syytä. Jos soitatte balanssissa ja muuhun musisointiin sopivalla volumella, ei pieni PA tuo tuohon mitään lisäarvoa.
 
Kannattaako mikittää rummut ? Osittain tulevat varmasti vuotamaan laulumikkienkin kautta :-) Basari mikitetään ilman muuta. Treenisnauhoituksessa Bonham-tyylinen overheadi poimi oikeinkin nätisti sen mitä kaivattiin. Toimiiko se livenä myös ?
 
Jos overheadia tarvitsee niin kyllä toimii. Useimmiten ei tarvitse, ongelmaksi tahtoo muodostua enemmänkin se että millä niitä peltejä saisi hiljemmalle...
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
musamies
07.05.2010 11:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PA-laitteiden yksi parhaimpia puolia on kun jokaisella ei tarvi olla omaa vahvistinta. Esimerkiksi minulla ei ole enää pyörivää leslietä, vaan on Rotosphere.
 
Vaikka olisi pyörivä lesliekin ja haluaisin toisenlaisenkin kosketinsoittimen mukaan kuin urun, taas tarvitaan joku laite johonka sen voi kytkeä. Kun kytken kaikki PA- tai laulumittakaavan laitteisiin, ei tarvi erilisiä vahvistimia.
 
Itselle kuuluminen pitää jokatapauksessa järjestää - minä suosin kuulokkeita tai sidefillejä.
 
Subbarin hyöty on siinä, että saadan laajempi alue, jota voidaan toistaa. Tällöin voin soittaa vaikka kiippareilla bassot kun ei tarvita mitään erilisiä bassovahvistimia. Myös bassorumpua voidaan vahvistaa. Pianosta saadaan uskottavampi. Yläpäät pääsee helpommalla. Jos matalia ääniä ei ole, silloin ei subbareista ole hyötyä. Subbarit käy myös yläpäiden jalustoiksi joku väliputkin tai ilman.
 
Sir Attila
07.05.2010 15:41:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...tiskin ostoon jää rahaa ~500€. Kovasti kehuttua A&H MixWizardia ei sillä hinnalla saa.
 
Uutta ei saa mutta hyvällä tuurilla käytetyn voi jo saadakin ja vielä keissin kanssa:
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=136427630
 
NeliX4
10.05.2010 09:41:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... joku saakutti korotti mun 610€:stakin viel.
 
Tää HK:n uus elements sarja vaikuttaa aika jännältä laajennettavuutensa kannalta. Hääkeikkabändille (tms. pubikeikoille) uskoisin, että on aivan uskomattoman hyvä systeemi.
 
http://87.106.71.220//oma/hk/brochures/2308_Elements_Folder_en.pdf
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «