Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitoroinnista
1 2 3 4 5 6 7 8
stnprkl
29.07.2007 16:30:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


En tosiaan ole korvanappien kanssa aikaisemmin ollut tekemisissä, ennenkuin nyt bändin kundit ottivat asian puheeksi. En tuosta mitään budjettiratkaisua edes yrittänyt, vaan lähinnä yksinkertaisinta tapaa toteuttaa steronapit nelimiehiselle bändille. Sitten siitä tulisi ehkäpä tuommoinen. Todennäköistä on, että tuo ei kuitenkaan tule kelpaamaan. Bändini ukot ovat kelpo kavereita ja soittajia, mutta tekniikan suhteen kutakuinkin ummikoita. Googletus kuitenkin sujuu, eli kun havaitaan, että "nuo oikeat" langalliset IEM:t ovat esim. tämmöisiä, www.thomann.de/fi/fischer_amps_guitar_bass_in_ear_set.htm, hinnat alk 500,-/ukko ja ne kaikki toimivat pattereilla, niin minun lienee turha edes tarjota tuota ensimmäistä suunnitelmaani. Mikäli ynnäilin hintoja oikein, niin siinä kustannuksiksi ilman nappeja tulee "vain" ehkäpä satanen/ukko, eikä pattereita tarvita. Tarkoittaa, että tuossa täytyy olla jotain vikaa.

 
Tossa patterittomassa versiossa sulla ei enää ole vahvistusta siellä popparin päässä vaan pelkkä vastus millä voit jarrutella sitä signaalia eli jos se kuulokevahvistin ei jaksa puskea tarpeeksi hönkää niin sit sieltä ei vaan tuu mitn. Siinähän on sitä mikkiletkuakin matkalla ja liittimiä yms. Toisekseen kaikki monitorointiin vaikuttavat asiat täytyy tehdä siellä mikserillä kun ei noissa ole kuin volasäätö. Noilla kaiken maailman mixmode/focus/whatever hommeleilla voidaan sinne popparille antaa edes jonkun verran mahdollisuutta vaikuttaa omaan kuunteluunsa ilman et tarvii siellä tiskillä käydä
 
Sit tohon hintapolitiikkaan. Onko se Thomann ainoa paikka näiden vehkeiden ostamiselle. Soundatalta eli tuon Fischerin maahantuojalta saa noita langallisia IEM-pakkeja hintaan 217 sis. ALV ja rumpalille vahvaimen sekä sen perseensuristimen hintaan 580 sis ALV.
Puhumattakaan takuuasioista jos ilmenee ongelmia.
Kotimaasta ostettaessa kannattaa muistaa myös se et sen lisäks et pysyy maahantuojat tyytyväisinä kun niitä muistaa välillä laiteostojen muodossa niin noilla maahantuojien luona on usein mahdollisuus päästä kokeilemaan noita vehkeitä ennen varsinaista hankintaa.
 
Moro
 
Viltsu audiokantaja
rintapek
29.07.2007 19:22:24 (muokattu 29.07.2007 19:23:15)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa patterittomassa versiossa sulla ei enää ole vahvistusta siellä popparin päässä vaan pelkkä vastus millä voit jarrutella sitä signaalia eli jos se kuulokevahvistin ei jaksa puskea tarpeeksi hönkää niin sit sieltä ei vaan tuu mitn.
 
Tuo on se sudenkuoppa jota itsekin hieman pelkään. Kuulokesignaali menisi etupäähän 20m kaapelissa ja siitä vaikkapa kuuden metrin piuhoilla popparien vyöhön. Pitäisi kulkea 26m, mutta ...No, tuohon ei auta kuin testaaminen.
Tuo henkkoht volasäätö on kuitenkin jotain. Itse asiassa bändilläni käytännössä välttämätön. Ilman tuommoista soundtsekissä menee 15 min/ukko pelkkään kokonaisvolan hienosäätöön ja sitten kun soitto alkaa, niin se on kuitenkin joka jannulla liian hiljaisella. Eli kuulokevahvarista "karvaa vaille kybällä" ja joka jannu voi sitten vaimentaa oman signaalin mieleisekseen.
 
Sit tohon hintapolitiikkaan. Onko se Thomann ainoa paikka näiden vehkeiden ostamiselle.
Eipä tuota T-kauppaa juuri tule käytettyä, vaikka heidän nettisivujaan hyödynnänkin. Bändin hovihankkija on jo jokusen vuoden ollut tuo Stpaul tuossa naapurikylässä. Asiantilaa ei ole tarvetta muuttaa.
Merkki- ja mallivalinnat ei tässä vaiheessa ole niitä oleellisimpia. Katson nyt ensin minkätyyppisen kuuntelun kundit loppujen lopuksi haluavat.
 
Kotimaasta ostettaessa kannattaa muistaa myös se ...
...että veromarkat jäävät kotimaahan. Tai minun tapauksessani kotikuntaan. Viimeksi asioidessani huomasin, että Jori oli palkannut apua, joten taisi juuri kunnan työllisyysprossakin parantua hitusen.
 
E: mikä noita lainausmerkkejä riivaa
 
One kind of music only - the good kind
aimotuska
30.07.2007 09:35:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko se Thomann ainoa paikka näiden vehkeiden ostamiselle.
 
Täytyy tähän tukea rintapek:iä toteamalla, että thomannin sivut on näppärä ja nopeahko kataloogi, josta löytyy semmonen hyvä perussetti vähän kaikkea vähän kaikkeen. Se, että niitä linkkejä pastetellaan m.nettiin ei toki tarkoita sitä, että vehkeitä ei muualta voi ostaa. Se meinaa vaan sitä, että ei juuri nyt jaksa alkaa kaivamaan että mistä mikäkin löytyis halvimmalla. Jokainen tehköön tinkaukset ja ostopaikan valinnat itte.
 
Tyhymä
LHU
30.07.2007 22:22:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ammatikseen rumpua lyövällä taiteilijalla oli viime viikonloppuna oma henk.koht. monitorijärjestelmä seuraavan kaltainen: B-merkkinen miksutin jonka ekaan kanavaan ajettiin monitorimiksuutus mikseriltä, kanavaan 2 hra kytki OMAN konkkamikin jonka sijoitti about itsensä päälle. Kuuntelun hoiti Shuren E3:lla. Pelkkiä laulujahan sinne tarvitsi sitten ajaa (ja aavistus bassaria), loput tulivat siitä konkkamikistä. Lisäksi siinä B:ssä oli kaiku jolla taiteilija sai haluamaansa tilaa niihin lauluihin, lavan ja monitorimixin balanssi oli tukevasti omissa käsissä. Oli kuulemma ottanut sen konkan käyttöön sen vuoksi että kuulisi jos jollain orkesterin jäsenellä on asiaa mutta todennut sen sittemmin toimivan erinomaisesti koko homman yleismikkinä. Tämähän luonnollisesti vaatii orkesterilta sitä paljon puhuttua lavabalanssia mutta noissa kuvioissa sellaisesta ei tarvitse huolta kantaa, se tulee vähän niinkuin itsestään. Että tällaista hommaa, eikun kokeilemaan.
 
rintapek
31.07.2007 23:42:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oman bändini nappimonitoreiden käytännön sovelluksia miettiessäni törmäsin tuommoiseen:
www.smproaudio.com/StageBuddy.htm
Mahtaako kellään olla kokemusta?
 
Ei välttämättä sovellu bändilleni, mutta no jaa... en tiedä, mieluummin lukisin mainoslauseiden sijaan manuaalin ja miettisin asiaa sitten, mutta manuskaa ei firman sivuilta vielä löydy.
Ei tuo nyt budjetilla ole pilattu, mutta tuo parikaapeloinnin, siis tavallaan lähiverkon vetäminen lavalle tuntuu vähän överiltä tämmöisen harrastajapoppoon tarpeisiin. Nuo etäpäätteet nyt saa epäilemättä clampattua kiinni vaikka mikkiständeihin ei siinä mitään, mutta meillä nuo soitinvaihdot tekevät hiukan hallaa. Itse soitan yleensä alkuillasta haitaria, jonka jälkeen tarpeen mukaan akustista tai haitaria. Kun _perinteinen_ on aika lopettaa, niin painun rumpujen taakse, jonka jälkeen etumikkien luona soitetaan kahdella sähkiksellä, tai sähkiksellä ja akustisella.
 
Periaatteessa ja käytännössäkin digimikserillä helposti rakentaa presetit joka setupille, mutta tuo soittimien johtojen irrottelu ja vaihtelu hieman tökkii. Plugin kytkemisen räsähdyksiltä välttyisin helposti kytkemällä nuo instrumenttikanavien mutet grupiksi, mutta en tuohon uudelleenkytkemisiin mitenkään hinkua, kun juuri on saanut vehkeet, jossa on kanavia tarpeeksi siihen, että kaikki soittopelit saavat olla piuhoja irrottelematta soittovalmiina systeemissä kiinni.
Vastaavasti bändeillä, jotka soittavat samalla setupilla koko illan tuota ongelmaa ei ole.
 
Mikä ettei tuommoinen systeemi olisi monitoroinnissa avuksi, ihan vaikka noiden meidän pienten aktiivikulmien kanssakin. Nappikuuntelu sitten yhä tarvitsisi vyölähettimen tai vyösovittimen. Jotenkin on mieleen iskostunut sellainen ajatus, että nappijohdon pitää olla popparin vyössä kiinni. Siitä jatkuu joko langattomasti, tai johdolla jossa on lukittuva liitin tms vedonpoisto. Muuten lähtee vauhdissa napit korvasta, tai plugi putoaa omalla painollaan irti. Luulen.
 
Mutta jos vain tuommoisen systeemin saa kasattua bändini roudausaikatavoitteen puitteissa, niin eipä se kai aivan mahdoton ajatuksena ole?
 
One kind of music only - the good kind
codiath
07.08.2007 03:34:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mä tiedän ainakin että Tom Jonesin monitorimiksaaja pistää lavalle aina kulmia vaikka joka jampalla onki omat napit. Ja ne ei oo spareja. Raideri mitä hoidin kaverille oli 7 nappia ja 4 2x12 kulmaa. Kyllä niistä ääntä tuli ihan koko ajan- lähinnä alemman middlen osastoa. Myöhemmin kun juteltiin niin kävi ilmi että mies tekee tota järjestään.
 
Mie ymmärtäisin tuon niin että kaveri haluaa myös "tuntea" alapään taajuudet kropassaan kulmien kautta, elämystä jota nappikuuntelu ei voi saada aikaiseksi. Kunhan on vaan hyvin potkivat monnarit.
 
Tähän ketjuun lisäyksenä vielä se puoli mitä ei ole (kai?) mainittu, eli psykologiset tekijät. Joskus pelataan sen kanssa mitä artisti luulee kuulevansa ja mitä ei. Eli esim. ollaan nostavinaan instrumenttia monitorista, jolloin artisti näyttää, että lisää, lisää! Todellisuudessa väännetään ehkä aavistuksen isommalle, jonka jälkeen pidetään vain hetki nappia potikalla ja ollaan vääntävinään sitä vielä isommalle, kunnes artisti näyttää vihreää valoa. Toimii joissain tapauksissa.. Tosin tätä ei voi soveltaa silloin kun artistien omat kuulokäyrät tulee vastaan ja silloin on toimittava niiden mukaan eikä luotettava vain omaan korvaan. Palveluammatti kumminkin loppujen lopuksi. ;)
 
Tästä sivuhuomiona huvittava(hkon oloinen) reaktio, jonka olen huomannut muutaman kerran useammalta taholta, kun on hieman myöhästynyt kanavan aukaisussa: artistin kumartuminen korva kiinni kohti monitoria havaitakseen että tuleeko sieltä mitään. "Juu, ei tule vielä.." :D
 
"Näin meillä."
rintapek
09.08.2007 23:20:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artistin kumartuminen korva kiinni kohti monitoria havaitakseen että tuleeko sieltä mitään. "Juu, ei tuLE VIELÄWiiiiiiuuuiiiiuuu...
 
Tuttu juttu. Minä olen harrastaja-amatööri, jolle bändin jätkät antavat tuon anteeksi soundtsekissä. Ei saa tapahtua itse keikalla.
 
One kind of music only - the good kind
AnttiR
10.08.2007 13:47:50 (muokattu 10.08.2007 16:10:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Asiaa sivuten hieman omia kokemuksia. Olen rakentanut henk koht kuunteluita useammallekin soittajalle ja laulajalle. Tässä esimerkkejä:
 
__________________________________________
 
Rumpali, vieressä aina pieni protools räkki, josta ajetaan stereopohjia sekä klikkiä, E3 napit, aiemmin soitti pelkän PT klikin kanssa napeilla, kulmamonitoriin ajettiin muuta bändiä tarpeen mukaan
 
- PT räkkiin lisättiin pieni mikseri, jossa 2 mikkikanavaa ja muutama linja
- takapaneeliin tehtiin kaksi kanavaa XLR-haaroitusta (in ja out liittimet paneelissa, linkkipiuhat sisällä kuuntelumikseriin kanaviin yks ja kaks), näihin kytketään basari ja setin keskelle yläpuolelle sijoitettu (mieluiten dynaaminen) overi ja linkitetään haaroitettu signaali taas eteenpäin lavarasiaan
- protoolsilta stereolinja pohjista mikseriin Digi002:n eri ulostulosta (määritellään PT:n mikseristä)
- protoolsilta klikki omaan kanavaan kuuntelumikserissä
- räkin takapanelissa XLR input muuta monitorisyöttöä varten, ohjataan kuuntelumikserin linjakanavaan, tähän yleensä tarvitaan laulua, koskettimia, kitaraa ja bassoa tilasta riippuen
 
Tällä systeemillä kyseisessä bändissä rumpalilla on riittävä kontrolli omaan settikuunteluun, pohjiin, klikkiin ja muuhun kuunteluun. Erona aiempaan, rumpalin soittodynamiikka muuttui entisestäänkin paremmaksi, myös omasta mielestään ja oli kuulemma myös paljon kivempaa kuin pelkän klikin kanssa.
 
__________________________________________
 
Lead vokalisti, laulaa paikkapaikoin hiljaa eli kulmien kanssa paljon kierto-ongelmia, soittaa myös välillä koskettimia, täysin riippuvainen keikkapaikan olosuhteista, kulmista, monitorimiksaajien ammattitaidosta / kiinnostuksesta jne..
 
- kasattiin räkki, jossa taasen pieni mikseri efektillä sekä langaton korvamonitorisysteemi + E3 napit
- mikseriin haaroitetaan Y-piuhalla oma laulu mikkikanavaan
- omasta kiipparin kuulokeulostulosta signaali mikserin linjakanavaan
- Protools taustat Digi002:n kuulokeulostulosta mikserin linjakanavaan
- kosketinsoittajan DI-boksien link outista signaali mikserin linjakanavaan
- XLR- paluu muuta monitorisyöttöä varten mikkikanavaan
 
Tällä systeemillä oma laulu + efekti sekä kaikki linjamateriaali on omissa käsissä. XLR monitorisyöttöön voidaan vaihtoehtoisesti kytkeä vaikka SM57, jolla saadaan ajettua bändin lavameininki korviin, eli pahimmillaan/parhaimmillaan laulaja on täysin riippumaton muista kuuntelunsa suhteen. Langattomasta lähettimestä myös varakuulokepiuha, jos langaton reistailee. Erona aiempaan, laulaja kuulee aina itsensä hyvin ja kuunteluolosuhteet säilyy kriittisimpien asioiden suhteen samankaltaisena. Vireisyys parani ja pahat kierto-ongelmat hävisivät (mitä nyt PA:sta välillä.. :)
 
__________________________________________
 
Rumpali, vetää kovalevyn kanssa, napeilla, aiemmin kovalevy ja DI-boxit räkissä vieressä
 
- rakennettiin kovalevysoittimen kauko-ohjaimeen start ja stop nappuloihin kytkentä pedaaleja varten (normaalit kosketinsoittimen damper-pedaalit) ja siirrettiin kovalevysoitin pois lavalta, monitorimiksaaja vaihtaa biisit
- kuuntelua varten ajetaan klikki ja stereokuuntelu pieneen mikseriin, joka on kiinnitetty haitsun varteen tai erilliseen pieneen standiin. Samassa kiinni myös kovalevyn pieni kauko-ohjain, johon pedaalit liitetty. Ohjaimen piuhat ja kuuntelusignaalit niputettu valmiiksi
- rumpalin miksaama kuuntelubalanssi palautetaan langattoman korvamonarin inputtiin, rumpalilla on varalla kuulokelähtö balanssimikseristä
- myöhempinä aikoina välimikseri poistettiin ja tilalle tuli vain yksi passiivipotikka klikkivolaa varten, summaus tapahtui monitorimikserin puolella, varakuuntelu syötettiin pitkällä piuhalla langattoman lähettimen kuulokereiästä
 
Aiempaan verrattuna lavalla ei näy mitään taustojen soittosysteemiä, eikä rumpalin tarvitse koodailla konetta keikan aikana. Biisien käynnistys tapahtuu polkaisemalla, jos homma menee pieleen, minikauko-ohjaimesta saa biisin alkuun. Rumpalilla käsillä koko ajan säätö klikki / muu kuuntelu balanssin suhteen.
 
__________________________________________
 
Kosketinsoittaja, laulaa, aiemmin aina riippuvainen kulmakuuntelusta
 
- rakennettiin mikseriräkki vetohyllyllä (mackie 1202), jossa kaikki kaapeloinnit ja virtasyötöt valmiina koskettimia ja räkkimoduuleita varten. Joitakin laitteita varten hankittiin toiset virtalähteet, niin systeemiä ei tarvitse koskaan purkaa muiden tarpeiden takia
- mikserin kuulokeulostuloon jatkopiuha ja siihen UE10 korvamonarit
- räkin takapanelissa kosketinmiksauksen L-R ulostulot XLR:llä, oman laulumikin input XLR ja haaroitus eteenpäin, ulkopuolisen monitoroinnin input XLR:llä
- omien kamojen lähtö ja oma kuuntelu pidetään erillään mikserin ryhmittelyominaisuuksilla, kanavat 1-4 on omaa kuuntelua varten "sisäänpäin" ja loput on koskettimia varten "ulospäin"
 
Erona aiempaan, omien soittimien keskinäinen balanssi omissa käsissä, oman laulun monitorointi omissa käsissä. Aina halutessaan voi käyttää nappikuuntelua ja jälleen voi myös kytkeä lavamikrofonin, jos ei saa muuta monitorisyöttöä. Systeemi ei pakota käyttämään nappeja, mutta mahdollistaa sen aina. Valmiit kaapeloinnit nopeuttaa kytkemistä ja purkamista.
 
__________________________________________
 
Seuraava esimerkki jäi harmikseni toteuttamatta, mutta suunnitteluasteella järjestelmä vietiin loppuun saakka..
 
Lead vokalisti, mukana aina oma langaton mikki, aina omat langattomat korvamonarit irtosalkuissa, ei itse kytke laitteitaan, tekee myös keikkoja irtosolistina eri bändien kanssa, lähes aina ongelmia oman kuuntelun kanssa
 
- räkki jossa mikrofonivastaanotin ja korvamonitorilähetin samassa paketissa
- räkkiin lauluetuaste, jossa eq ja kompressori jne
- räkkiin pieni linjamikseri, 1U räkkikokoinen
- räkkiin simppeli kaiku, esim microverb, nanoverb jne
- liitinpaneeli, johon lead mikki ulostulo, monitorointi sisääntulo mono ja stereo, ja mahdollisesti myös "lavahässäkkämikki" valmiiksi kytkettynä
 
Tämän avulla laulajalla on aina sama soundi oman laulunsa suhteen korvissa. Mahdollisuus säätää omaa soundia keikan aikana. Jälleen pahimmillaan on hässäkkämikin avulla muista riippumaton. Voi myös toteuttaa systeemin ilman langatonta mikkiä..
 
__________________________________________
 

 
Jos lähtee tekemään kyseisen kaltaisia järjestelmiä, on otettava huomioon, että käyttäjät varmasti tekevät käyttökoulutuksesta huolimatta "ohareita", kunnes systeemi alkaa olla tuttu ja kantapään kautta on selvinneet ne asiat, joita EI OIKEASTI KANNATA tehdä..
 
Joskus saattaa joutua taistelemaan hurinoiden kanssa, jos esim lavasähköt ovat pielessä. Monissa tapauksissa XLR-välipiuha(t), jossa suojamaa on katkaistu on auttanut ongelmiin. Systeemit täytyy olla myös hyvin merkattu, jotta vieras teknikko ymmärtää, mistä on kyse, jos sattuu ensimmäistä kertaa kytkemään kaapeleitaan järjestelmään. Ja aina kun rakentaa jotain spesiaalia, niin voi olla varma, että jos joku voi mennä pieleen, se menee ainakin kerran, kunnes asia on korjattu. Eli kannattaa käyttää ainakin mahdollisimman hyviä komponentteja, ettei niiden takia hyvästä ideasta tule susi. Kannattaa myös satsata kriittisimpiin osiin ja hankkia valmiiksi sparekone tai vastaava korvaava, jos keikan onnistuminen on jostain kiinni. Esim taustojen toistin tai virtalähde jne.. tai em. langattomien varajärjestelmänä on kaapelisyöttö kuuntelusta. Jotkut käyttävät taustojen varajärjestelmänä esim iPodia, johon on tehty pohjista monomiksaus + klikki. Näille varajärjestelmille kannattaa tehdä kytkennät valmiiksi, jolloin niiden käyttöönotto ei keikan aikana aiheuta lisäkaaosta..
 
Että tämöstä..
 
AnttiR
 
jwa
22.04.2008 11:19:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onkohan noista db tech vehkeistä mihinkään? eli siis hintahaarukan alapäästä vai pitäisikö naputtaa suoraan viisi sataa jurozia ja hommata shuren IEM?
 
"The day you die is the day I smile"
Marzi
03.05.2008 20:29:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaa Senkun G2-sarjalainen. Perusteluja haun kautta. Shuren halpasarja on, no halpasarja.
 
No yhyy. www.kirofoni.com
lasal
12.07.2008 16:07:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

entäs Aviom? USA:n kirkkosoundifoorumeilla se tuntuu olevan vallitseva ratkaisu ... tosin hinta vähän ihmetyttää: kahdeksalle muusikolle kuulemma kuusituhatta (6000) dollaria ja äänilaitteissahan vaihtokurssi on joskus hullusti tyyliin 1000 dollaria = 1200 euroa :-(
 
Q Aviomin käyttäjille: hallitsevatko esiintyjät miksailunsa, saako FOH-mies keskittyä omiin töihinsä?
 
AnttiR
15.07.2008 18:59:05 (muokattu 15.07.2008 19:02:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

entäs Aviom? USA:n kirkkosoundifoorumeilla se tuntuu olevan vallitseva ratkaisu ... tosin hinta vähän ihmetyttää: kahdeksalle muusikolle kuulemma kuusituhatta (6000) dollaria ja äänilaitteissahan vaihtokurssi on joskus hullusti tyyliin 1000 dollaria = 1200 euroa :-(
 
Q Aviomin käyttäjille: hallitsevatko esiintyjät miksailunsa, saako FOH-mies keskittyä omiin töihinsä?

 
En ole aviomia käyttänyt kovin paljoa, mutta tällä hetkellä on Digidesignin Profilen kanssa vastaava PQ systeemi käytössä. Syötän rumpalille muutamia yksittäisiä kanavia ja muutamia summattuja ryhmiä. Tyyliin:
 
Basari (2 mikkiä summattu)
Virveli (2 mikkiä summattu)
Tomit (3 mikkiä summattu)
OH (4 mikkiä summattu)
sit yksittäisiä kanavia, klikkejä ja yks stereomiksaus kaikesta linjakamasta. Ei ole tarvinnut pahemmin rumpalin keikan aikana pyydellä asioita.
 
En epäile etteikö aviomin kanssa toimisi aivan riittävän hyvin monitorointi soittajille, kunhan vain valikoi harkiten syötettävät asiat. Riippuu sitten etupään tiskistä, rajoittaako erillisten lähtöjen järjestäminen FOH miksausta. Esim väheneekö käytettävien ryhmien tai auxien määrä jne ja vaikuttaako saliäänessä tapahtuvat muutokset, esim kanava eq:t tai dynamiikkaprosessointi negatiivisella tavalla monitorointiin.
 
Sehän hauskuus aviomissa on, et saat yhdellä ethernet kaapelilla syötettyä matskun lavalle. Ja jos on käytössä digipöytä, niin materiaalin syöttäminenkin on melko joustavaa. Ja palikoissa on kuulokevahvistin itsessään, joten sekin puoli on samalla kunnossa
 
AnttiR
 
lasal
15.07.2008 20:14:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti R:lle kiitos hyvästä selostuksesta ... ja silmien avaamisestä siinä että Aviomin 16 syöttöä saisivat olla ennen tiskiä splitattuja (pl auxit). Tämä ei ollut käsittelyssä jenkkifoorumeilla, jossa viimeksi oli perusalkeellista pallohukkaisuutta kun joltakulta puuttui direct out'it :-)
Johon osasin minäkin neuvoa, että kolvatkaa sillatut stereoplugit ja ottakaa insertistä
 
sabian
20.07.2008 12:24:17 (muokattu 20.07.2008 13:38:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpalille pikkumonitori humppakeikoille,aktiivi.Kertokaas tuntemuksista kyseisiä laitteita kohtaan: TC electronic ,fbt jolly, generalmusic.
 
Ei ryyppy miestä kaada jos ei mies ryyppyä
omarklah
22.07.2008 15:23:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpalille pikkumonitori humppakeikoille,aktiivi.Kertokaas tuntemuksista kyseisiä laitteita kohtaan: TC electronic ,fbt jolly, generalmusic.
 
Rumpalimme on nyt pari keikkaa vedellyt tuolla TC Electronicsin VoiceSolo VSM300:lla. Kovasti tuntuu tykkäävän. Yllättävän hyvin se toistaa niin pieneksi pöntöksi. Rumpalin monitoriin ajetaan kaikki muut paitsi basso ja rummut. Orkesterimme soittaa tanssi-/bilemusaa ja siihen riittää teho hyvin. Kaiuitin on kuitenkin erittäin suuntaava - eli paikka kannattaa miettiä tarkaan. Rumpalimme pitää sitä lyhyen mikkiständin nokassa juuri ja juuri kapuloiden ja kyynärpäiden iskuetäisyyden ulkopuolella.
 
...entässitte?
sabian
22.07.2008 16:13:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpalimme on nyt pari keikkaa vedellyt tuolla TC Electronicsin VoiceSolo VSM300:lla. Kovasti tuntuu tykkäävän. Yllättävän hyvin se toistaa niin pieneksi pöntöksi. Rumpalin monitoriin ajetaan kaikki muut paitsi basso ja rummut. Orkesterimme soittaa tanssi-/bilemusaa ja siihen riittää teho hyvin. Kaiuitin on kuitenkin erittäin suuntaava - eli paikka kannattaa miettiä tarkaan. Rumpalimme pitää sitä lyhyen mikkiständin nokassa juuri ja juuri kapuloiden ja kyynärpäiden iskuetäisyyden ulkopuolella.
 
Tuo voicesolo päälimmäisenä ollu ajatuksissa. Isoa moniitoria löytyy mutta pikkunen on vaan helvetin paljon mukavempi raahata matkassa ja välillä kun paikat on pieniä niin pikku monitoori asettuu mukavemmin korvan juureen. Vielä kun joku haukkuis nuo muut vaihtoehdot niin loppuis tämä jumalaton epävarmuus.
 
Ei ryyppy miestä kaada jos ei mies ryyppyä
Rml
24.07.2008 22:39:51 (muokattu 25.07.2008 10:30:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edit:paikan vaihto
 
jusifer
04.10.2008 13:32:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapa joku viisas ihminen poloiselle basistille että onko Samsonin monitorit mistään kotoisin. Ajattelin että voisin ostaa joitain nakkikioskikeikkoja varten ihan oman kulman (kun bändillä on kerta moiseen käyttöön omat PA:tkin) ja rahaa on melko rajoitetusti.
 
Ajattelin siis lähinnä Samsonin Live 612M -mallia, joka on 12" +pilli ja watteja on 250+50. Kyseessä on käytännössä pienen aktiivi-PA-kaapin kulmakoteloon laitetu versio. Onko ihan kuolleena syntynyt ajatus?
 
Toinen mikä käväisi mielessä oli joku tyyliin Behkun Euroliven 400W pikkuinen PA-skobe. Vielä halvempi, vaan onko sutena syntynyt?
 
Kyseiset ovat siis noin 300 euron pömpeleitä, kun esim. DB:n pikkuinen monitori maksaa tuplat alle puolella wateista.
 
Witch_King
13.10.2008 18:29:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapa joku viisas ihminen poloiselle basistille että onko Samsonin monitorit mistään kotoisin. Ajattelin että voisin ostaa joitain nakkikioskikeikkoja varten ihan oman kulman (kun bändillä on kerta moiseen käyttöön omat PA:tkin) ja rahaa on melko rajoitetusti.
 
Ajattelin siis lähinnä Samsonin Live 612M -mallia, joka on 12" +pilli ja watteja on 250+50. Kyseessä on käytännössä pienen aktiivi-PA-kaapin kulmakoteloon laitetu versio. Onko ihan kuolleena syntynyt ajatus?
 
Toinen mikä käväisi mielessä oli joku tyyliin Behkun Euroliven 400W pikkuinen PA-skobe. Vielä halvempi, vaan onko sutena syntynyt?
 
Kyseiset ovat siis noin 300 euron pömpeleitä, kun esim. DB:n pikkuinen monitori maksaa tuplat alle puolella wateista.

 
Itse kävin juuri muutama päivä sitten hakemassa 4kpl noita Behkun 12" aktiivikaappeja ja mitä nyt näin treenisolosuhteissa testaillut niin mökää lähtee ihan riittävästi ja saundikin on parempi kuin useissa kokeilemissani monitoreissa. Ulkoisesti vaikuttaa ihan ok viritykseltä vaikka hieman ahdistavatkin nuo takana olevat säätöpotikat, lähinnä kestävyyden kannalta.
 
Ville__
23.05.2009 10:14:10 (muokattu 23.05.2009 10:15:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs tehdä kun mikseristä saa vain 6,3mm monitorilähtöjä, mutta aktiivisissa monitorikaiuttimissa näyttäisi järestään olevan vain XLR-inputteja (ja näitä varmaankin myös kannattaisikin käyttää häiriöiden välttämiseksi)?
Lyhyellä plugikaapelilla di-boksiin ja siitä lavalle?
 
E. typo
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «