Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitoroinnista
1 2 3 4 5 6 7 8
sam_u
24.01.2013 14:32:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tarvi varmasti kuin yksi miksaus, mutta monitoreina on jbl.n aktiivikaapit. Miten sen sais jaettua niille ja minkälaisilla piuhoilla/laatikoilla? Sitte vielä että rumpalille ois tarkotus laittaa menemään micro cuben kautta ja cubesta suoraan korviin monitori, onnistuuko? Pahoitteluni typeristä kysymyksistä, mutta pitää selvitellä näitä hyvissä ajoin ni tirtää hommata tarvittavat pelit ja vehkeet.
 
SteveHarris
24.01.2013 14:44:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä sen Microcuben tarkotus tossa on ? sen kun selität niin ehk voidaan neuvoa tarkemmin, usein aktiivipömpeleissä on linkitystä varten piuhoille paikat joten teoriassa voit ottaa aktiivien jälkeen linjan rumpalille joka omalla vaikka behringerin minitiskil sitten pystyy säätää oman volan kohilleen
 
http://www.studiomjau.com/
sam_u
24.01.2013 14:57:59 (muokattu 24.01.2013 15:01:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ollaan asian ytimessä!
 
http://www.thomann.de/fi/jbl_eon_515_xt.htm
 
Tommonen on monitoriksi tuleva pömpele. Voinko tehä näin että mikseriltä ottaa auxista ensimmäiseen monitoriin josta menee piuha toiseen monitoriin josta menee rumpalille piuha tuohon yamahan mikseriin, mistä rumpali ottaa itelle monitoroinnin. Tämähän mahdollistaisi sen, että rumpali sais ite hienosäätää voimakkuuksia miten haluaa keikan aikana?
 
lasal
24.01.2013 15:39:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: Pöytien linkittäminen onnistuu jos on esim kaukokaapeli jossa on haaroitus tuota varten tai sitten jommassa kummassa mikserissä on direct out lähdöt.
 
kolvihommat hallitseva voi korvata direct out'it kanavainserttien käytöllä
 
SteveHarris
24.01.2013 16:07:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samu tuon pitäisi kyllä onnistua juu :)
 
http://www.studiomjau.com/
sam_u
24.01.2013 17:48:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SteveHarris: samu tuon pitäisi kyllä onnistua juu :)
 
Joo hyvä homma ja suuret kiitokset! Vielä semmonen että meneekö tuohon mono vai pitääkö olla stereo-piuha?
 
Ja tuli semmonen ajatus että mites jos heittäs suoraan mikserin auxiin haarotusjohon ja veis sillä monitoreille?
 
SteveHarris
25.01.2013 15:12:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä auxeissa menee monoa, digipuolella vissiin saa jotkut stereokski , mä en lähtis turhaan noita splittaamaan kerta voit linkata
 
http://www.studiomjau.com/
Katti
25.01.2013 16:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sam_u: Joo hyvä homma ja suuret kiitokset! Vielä semmonen että meneekö tuohon mono vai pitääkö olla stereo-piuha?
 
Ja tuli semmonen ajatus että mites jos heittäs suoraan mikserin auxiin haarotusjohon ja veis sillä monitoreille?

 
Tarkoitatkos nyt siis "stereo"plugia / "mono"plugia, jotka siis käytännössä tuossa aiheessa tarkoittavat symmetristä/epäsymmetristä?
 
Se kumpaa pitäisi käyttää riippuu laitteiden kytköksista, ja joissain toimii molemmat toisissa vain toinen. Ei oo nyt noita manuaaleja noihin sun vehkeisiin, ni en pysty tarkastaa, kun en jaksa niitä kuuklettaakaan...
 
Pääasiassa suositaan symmetristä, koska siinä on häiriön suodatus paremmalla tolalla...
 
Splittaamaan en lähtis, vaan ketjuttaisin kaikki peräkkäin.
 
Kyllä se kuolema ne univelat kuittaa...
olex_tur
11.03.2013 22:48:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites muilla bändeillä on käytäntö?
 
Sidefill vai lavamonnarit? Paljonko niitä? Meillä vaihtelee 1-4 lavamonnaria riippuen täysin lavan koosta.
 
Me ollaan oman bändin kanssa , joka soittelee raskaampaa metallia, tehty pieniä ja keskipieniä keikkoja siten, että ollaan kitarakamat ja bassokamat käännetty sidefilleiksi täysin ja vokalistille ja rumpalille(joskus ei ollenkaan) on omat monitorit vaan ja taiteilijat sitten ottavat niihin mitä haluaavat. Tällätavoin ollaan saatu etupään soundi kaikin puolin puhtaammaksi ja helpommin hallittavaksi. Ollaan toki tehty niinkin et edessä on ollut kolme monitoria niin et laitimmaisista monitoreista on miksattu kitaroita ristiin vähän auki, että olkaviulistit pysyy kartalla. Mutta tämä leveimmillä lavoilla tms.
 
Päädyttiin tähän käytäntöön ja todettiin hyväksi, koska kitarat tulee helposti pa:n-ylitse kun on pienempi mesta ja jos niitä laittaa pienemmälle nii sitte rummut tulee lavalla ylitte kitaristeille ja pitää monitorista luukuttaa taas että kitaristit kuulee. Menöö sotkuiseksi. Paljon ollaan myös saatu kiitosta siitä, että tulee rankkaa soundia, muttei liian lujaa.
 
Onko muilla kokemuksia tällaisesta, jos on. Toimiiko vai ei? Näkeekö muut hyviö/huonoja puolia tässä?
 
There is no business like LOW business.. http://www.youtube.com/watch?v=sMGVvz93_kE
FrisCo
07.08.2013 20:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Nelihenkiselle rokkibändille olisi tarkoitus hommailla langattomat IEM -tsydeemit.
Langattomat napit pitäisi saada laulaja/kitaristille, sooloskitaristille ja basistille, kummatkin kepittäjät laulaa myös taustoja.
Rumpali pärjää langallisillakin vehkeillä.
 
Onko miten mahdollista saada kaikille neljälle jäbälle kuulumaan kaikki kitarat,bassot ja laulut nappien kautta niin, että jokainen voi vielä erikseen säätää korviin tulevan äänien keskinäisiä tasoja? Mitä kaikkea roinaa tuota varten on ostettava?
 
Mikseri (http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166cx.htm) on tämän tyyppinen.
Päällimmäinen tarkoitus oli päästä eroon pieneen treenikämppään aivan liian isoista monitorikaiuttimista joiden avulla ei edes kuule kunnolla omaa laulua.
 
miksaajasetä
07.08.2013 21:08:27 (muokattu 07.08.2013 22:10:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa mikserissä ei ole kuin kaksi aux-lähtöä, joten siitä saa kaksi eri miksausa monona tai yhden stereona.
 
Et kertonut vielä, mitä langatonta systeemiä olet harkinnut. Joissain langattomissa lähettimissä on nimittäin kaksi tuloa, ja silloin voisi päästä kohtalaisen hyvään lopputulokseen esimerkiksi niin, että kaikille kolmelle laulajalle tulisi sama perusmiksaus, ja jokainen pystyisi lisäämään itselleen omaa lauluaan.
 
Edit: Nyt kun tarkemmin muistelen, ainakin Shurella taisi olla tuota tarkoitusta varten myös pieni nelikanavainen mikseri. Sillähän saisi jo paljon aikaan...
 
s151669
07.08.2013 22:28:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FrisCo: Tervehdys!
Päällimmäinen tarkoitus oli päästä eroon pieneen treenikämppään aivan liian isoista monitorikaiuttimista joiden avulla ei edes kuule kunnolla omaa laulua.

 
IMO: Jos edes treeniksellä ei kuule omaa laulua, niin miettikää edes hetki niiden kamojen sijoittelua ja volumetasoa. Ihan aikuisten oikeasti. Koska kyllä se edes siellä pitäisi saada toimimaan ilman kikkailua. Ja sitten kun homma toimii treeniksellä kikkailematta, kiittävät keikkapaikkojen äänimiehet bändiänne toimivasta lavabalanssista.
 
Antikitarasankari
tepe7
18.02.2014 15:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

palaan hetkeksi historiaan, koska tämä juttu on meilläkin ajankohtainen:
 
"Ville__: Mitäs tehdä kun mikseristä saa vain 6,3mm monitorilähtöjä, mutta aktiivisissa monitorikaiuttimissa näyttäisi järestään olevan vain XLR-inputteja (ja näitä varmaankin myös kannattaisikin käyttää häiriöiden välttämiseksi)?
Lyhyellä plugikaapelilla di-boksiin ja siitä lavalle?

Jos ne 6.3mm liittimet on balansoituja niin siitä vaan suoralla piuhalla ja XLR-plugi-adapteri sitten jompaan kumpaan päähän. XLR:ää on huomattavasti helpompi jatkaa kuin plugipiuhaa, joten mä laittaisin sen adapterin mikserin päähän. DI-boksi tekee myös impedanssimuunnoksen, joten voi olla, että toimii, voi olla, että ei toimi. Jos kaapit ottaa mikkisignaalia siitä XLR:stä sisään, niin sitten pitäs toimia silleenkin."
 
kysymys kuuluu siis, että mitä merkitystä balansoiduilla/balansoimattomilla liittimillä (plugi-xlr) tässä on? voiko jotakin mennä rikki balansoimattomilla, ja mistä tietää onko mikserin ulostulo/aktiivimonitorin sisäänmeno balansoitu vai ei?
 
stnprkl
18.02.2014 16:40:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.....kysymys kuuluu siis, että mitä merkitystä balansoiduilla/balansoimattomilla liittimillä (plugi-xlr) tässä on? voiko jotakin mennä rikki balansoimattomilla
 
Suurinpiirtein kaikki maailman laitteet missä balansoitu plugilähtö löytyy työntää sen kaman ulso balansoimattomana jos sinne törkättävä plugi on kakskarvaista mallia. Se et mitä merkitystä tällä on häiriösuojaus eli balansoitu on paremmin suojattua signaalia. Balansoimaton on taas herkempää ulkoisille häiriöille ja jossain tapauksissa signaalitaso on snadisti heikompi. Mutta siis mitään ei saa rikki jos käyttää balansoimattomia letkuja/liittimiä balansoiduissa lähdöissä/tuloissa.
 
, ja mistä tietää onko mikserin ulostulo/aktiivimonitorin sisäänmeno balansoitu vai ei?
 
Yleensä siin stöpselin vieressä lukee BAL tai UNBAL, BAL on balansoitu ja UNBAL on balansoimaton. Sit on vielä tämmöset termit kun symmetrinen ja epäsymmetrinen, tarkoittavat täysin samaa asiaa.
 
Viltsu audiokantaja
Sami_T
18.02.2014 16:48:48 (muokattu 19.02.2014 13:54:09)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tepe7: kysymys kuuluu siis, että mitä merkitystä balansoiduilla/balansoimattomilla liittimillä (plugi-xlr) tässä on?
 
Balansoimaton linja on huomattavasti herkempi häiriöille ja balansoimatonta signaalia ei voi kuskata kovin pitkää matkaa ilman että signaali alkaa kärsiä.
 
Käytännössä jos on esim. aktiivikaiuttimia monitoreina niin jos on balansoimattomia vetoja niin se saattaa ilmetä epämääräisenä sirinänä ja surinana siellä monitoreissa.
 
voiko jotakin mennä rikki balansoimattomilla
 
Ei
 
ja mistä tietää onko mikserin ulostulo/aktiivimonitorin sisäänmeno balansoitu vai ei?
 
No siis kaikkeenhan aina löytyy poikkeuksia mutta seuraava pätee 99%:een tapauksista:
 
XLR on aina balansoitu. Plugiliitäntöjen suhteen pääsääntönä voidaan pitää että jos wehkeet ei oo mitään ihan toivottoman wanhaa/halpaa/vinkuintialaista kamaa niin nekin kaikki on balansoituja. Manuaalistahan tämä viimeistään selviää.
 
edit: stnprkl kerkeskin jo...
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
tepe7
19.02.2014 09:34:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitos tiedoista. ostin cordial fcm6mv merkkiset kaapelit (plugi - xlr uros) tähän tarkoitukseen, lienevät ok....
 
Aukusti
09.07.2014 23:48:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko porukoilla suositella jotakin aktiivimonitoria kitaristille. Budjetti 0-250e, ainakin toistaiseksi :)
 
Tgb
12.07.2014 10:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaiskohan joku vastata asiallisesti et miten toimii Behringer Eurorack UB2442FX-PRO
monitorointi ( miksei niissä voi olla selkeesti monitori kanavaa ? ) . Lontoon kielen taitoni on vähintäänkin olemattomat joten en saa mitään irti manuskasta, kiitos jo etukäteen mahdollisista ohjeista / neuvoista !
 
SteveHarris
12.07.2014 12:00:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pre-Fader auxeista otat monitoreille signaalin , aux 1 ja 2 on käsittääkseni tossa pre faderina
 
http://www.studiomjau.com/
Tgb
13.07.2014 19:21:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SteveHarris: Pre-Fader auxeista otat monitoreille signaalin , aux 1 ja 2 on käsittääkseni tossa pre faderina
 
Kiitos asiallisesta vastauksesta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «