Muusikoiden.net
07.06.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: PA-kaappien koko, sähköpiano ja laulu
1
Janatuiska
28.01.2020 16:38:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haussa PA-kaapit, tässä vaiheessa pelkästään yläpäät. Pääasiallinen käyttö on sähköpiano (Nord Electro 6D) ja naislaulu, ehkä joskus harvoin sähkökitara Line6 Pod-tyyppisen purkin läpi. Tilat ovat pieniä/keskikokoisia juhlatiloja, yleisöä max 50. Ajatus on, että järjestelmä olisi subbarilla laajennettavissa työväentaloluokan tansseihin, yleisöä ~200 hlö. Nyt mietityttää yläpäiden koko.
_
Olen testannut piano/laulu sekä Yamahan DXR10:tä että DXR12:sta. 10-tuumaisesta päällimmäinen tuntuma oli se, että piano ei päässyt oikeuksiinsa, ehkä vähän honky-tonk. Jäin jo miettimään olikohan EQ-säädöissä jotain sanomista. 12-tuumaisella homma toimi hyvin mutta onhan ne isohkot yksin roudatessa ja nosteltaessa.
_
Nordin foorumilla porukka näyttäisi rakastuneen QSC:n K8.2:een. Pianoiden kehutaan kuulostavan hyvältä, jenkkityyliin awesome. Suomalaisessa musiikkiliikkeessä myyjät eivät suositelleet 8-tuumaisia tällaiseen käyttöön. Perusteluita ei oikein tullut, eiköhän ollut hyllyssä? En ole missään päässyt vielä testaamaankaan 8-tuumaisia pianon kanssa.
_
Onko ajatuksia/näkemyksiä yläpäiden koosta tällaisessa käytössä? Äänenpaineethan eivät ole mitään hirveitä. Onko kokemuksia sähköpianon ajamisesta 8-tuumaisten läpi? Olisiko 8-tuumainen yläpää 12-tuuman subbarilla riittävä työväentalon iltamiin humppabändille?
_
Pianistina ajattelen asiaa ehkä liikaa pianosoundin kautta. Mites laulu 8-tuumaisten kanssa?
_
Äänen avautumiskulma näyttäisi vaihtelevan eri kokoisissa kaapeissa. Pitäisikö minun ottaa tämä jotenkin huomioon valinnassa kun esiintymispaikat vaihtelevat pienen juhlatilan ja työväentalon välillä?
 
musamies
28.01.2020 23:54:01 (muokattu 29.01.2020 00:15:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianosaundin EQ-säädöt on aika haastavat. Itsellä Yamaha CP4:sessa viisialueinen parametrinen eq, pikku digimikserissä monenlaista eq:ta myös.
 
Nordissa aika monenmoista pianovaihtoehtoa.
 
Täällä aiemmin tuumittiin, että yläpäiden koolla ja suuntaavuudella voi olla merkitystä siltä kannalta minkälaisiin etäisyyksiin pyritään pitämään ääni halutunlaisena.
 
Mites kompromissina joku muu kuin muovikoteloinen 10 tuumanen?
 
Pinewood
29.01.2020 12:32:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piano-asioista en tiedä mitään, mutta ihan mutuna sanoisin, että jos QSC K 8.2 on harkinnassa, hanki mieluummin K 10.2. Moni arvostelu pitää sitä sarjan parhaana ja sen roudattavuuskin on vielä aika helppo, varsinkin jos tilaa QSC:n oman kassin kanssa bundlena. Ainakin akkari ja lauluvahvarina K 10.2 toimii hienosti.
 
https://www.thomann.de/fi/qsc_k_8.2_tote_bundle.htm
https://www.thomann.de/fi/qsc_k_10.2_tote_bundle.htm
 
Mutta tosiaan, tuo kommenttini ei tarkoita, että tuo esitetty vaihtoehto olisi sinulle markkinoiden paras vaihtoehto.
 
Pinewood
29.01.2020 12:53:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja jos oikeasti haluat, että täyden koskettimiston alapääkin kuulostaa hyvältä, taidat kyllä tarvita sen subbarin, kun ei nuo pelkät yläkaapit kuitenkaan kovin alas toista.
 
Tietäjät kertoo paremmin ja tarkemmin.
 
musamies
29.01.2020 13:00:44 (muokattu 29.01.2020 13:26:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pinewood: Ja jos oikeasti haluat, että täyden koskettimiston alapääkin kuulostaa hyvältä, taidat kyllä tarvita sen subbarin, kun ei nuo pelkät yläkaapit kuitenkaan kovin alas toista.
 
Tietäjät kertoo paremmin ja tarkemmin.

 
T-kaupassakaan kaikki mallit ei muovikuorisia jopa halvoissa:
https://www.thomann.de/fi/the_box_pro_dsx_112.htm
 
https://www.thomann.de/fi/the_box_pro_dsx_110.htm
 
Tietääköhän joku noiden laatutasosta?
 
Itse muutin yhden Samsonin 15 tuuman subbarin suljetuksi ja siitä tuli sopivan hillitty pianolle. Jos yläpäät ei luontevasti mene alas, ehkö se ei kuitenkaan paras lähtökohta.
 
8 tuumaisissa alas meno olisi studiomonitoreissa paremmalla mallilla, mutta ne ei taas tavalliseen humppaamiseen riittävät. Piano ja laulu hommaan vois ollakin.
 
pitk
29.01.2020 20:30:28 (muokattu 29.01.2020 20:30:39)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies:
 
Itse muutin yhden Samsonin 15 tuuman subbarin suljetuksi ja siitä tuli sopivan hillitty pianolle. Jos yläpäät ei luontevasti mene alas, ehkö se ei kuitenkaan paras lähtökohta.

 
Siis teit mitä? Torppasit refleksiputkiin uretaania?
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja ThE PhysicistS"
rintapek
30.01.2020 21:06:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohda semmoiset asiat kuin tuumakoko ja sopiiko kumpi vai kampi paremmin pianolle jne...
On olemassa erinomaisia, hyviä, vähemmän hyviä ja surkeita kaiuttimia.
Tarkemmin sanottuna, on olemassa käyttötarkoitukseen sopivia ja sopimattomia.
 
Malleja vaan on nykyisin niin perhanasti, että tuskin kukaan osaa sanoa onko superxyz dsp 12 parempi vai huononmpi kuin hyperabc 10 tonecontrol.
 
Sinun käyttötarkoitukseesi sopiva on semmoinen jonka jaksat itse roudata, mahtuu kyytiin ja osaat käyttää.Se rajaa valinnanmahdottomuuttasi kun vaan kylmästi päätät, että paino enintään x kg ja mahduttava pikkufiiatin takakonttiin sähköpianon kanssa.
Sitten mahdollisuuksien mukaan vertailet semmoisia keskenään.
Jos korvasi ovat kuulevinaan merkittäviä eroja dxr10 ja 12 välillä niin siitä suuri osa voi olla samaa harhaa kuin se fakta, että mustat kaiuttimet saundaavat parhaalta - sen vuoksi kaiuttimet ovat mustia.
 
Jos olisit bändi niin en välttämättä kehottaisi tämmöistä kokeilemaan mutta kun olet pianolla pienissä paikoissa keikkaileva trubaduuri niin käyttötarkoituksessaan tämmöinen voisi olla sinulle toimivampi kuin perinteinen tolppanollakaiutin.
Merkki ja malli ihan sillä, että RCF osaa tehdä kaiuttimia, en juuri tätä ole kuullut saatikka käyttänyt, jotkut vastaavat ovat samanmoisissa yhteyksissä kuulostaneet ihan fiksuilta. Niin ja hintaluokka natsaa noihin jo katsomiisi.
https://www.stpaulssound.fi/rcf-evox-j8-kaiutinjarjestelma/p/EVOXJ8/
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
iekku84
30.01.2020 21:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pienet purkit tolpan nokkaan ja subbanen kylkeen.
Eilen olin nurmikoita pyörittämässä koulukonsertissa pari biisiä oli piano, laulu ja viulu.
Ilman subeja olisi ollut aika onneton esitys.
Halvat turbosound milanit oli niin ala ja yläpäänä.. Yleisöä oli noin 600 tyyppiä. Kuului perälle asti ja siellä sai jopa selvän.
Aluksi mietin et olisin vienyt qsc k12.2.set, mut en kerennyt hakea kotoa niitä, joten treeniksellä mukaan turbot.
Mut milan m10 pr ja m15b saattaisi toimia kans kivasti. Hinta halpa, mut tarjoaa vastinetta rahalle. Thompalla jos tilaat ja et oo tyytyväinen. Voit palauttaa.
 
Pessimisti ei pety.
musamies
30.01.2020 21:36:05 (muokattu 30.01.2020 21:36:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Siis teit mitä? Torppasit refleksiputkiin uretaania?
 
Olen varmaan melkeen kaikista käytössäni olevista refleksikaiuttimista kokeillut mikä on vaikutus jos refleksiputken tukkii. Tuosta subbarista tukin jämäkästi vanerilla.
 
Yleisesti myynnissä olevat eduliset subbarit on suunniteltu muista lähtökohdasta mikä tarpeeni. Saattai Genelec subbari jäädä vakioksi jos sellainen olisi.
 
Hyvä subbari melkein akustisen kuuloisessa meiningissä on aika huomaamaton ja hyvin sulautuva muuhun kokonaisuuteen. Huomaa niin jos sen ottaa pois päältä.
 
iekku84
31.01.2020 17:40:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1526331
Tos ois käytettynä hieman noit milaneja.
 
Pessimisti ei pety.
pitk
31.01.2020 20:10:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Olen varmaan melkeen kaikista käytössäni olevista refleksikaiuttimista kokeillut mikä on vaikutus jos refleksiputken tukkii
 
En kyllä kauheasti suosittele lähteä muuttamaan koteloa. Elementti on yleensä jollain kriteerillä valittu tietynlaisen kotelun kaveriksi. Kotelon erilaiset konstruktiot tavataan huomioida. Eli jos ilma kulkeekin eri tavalla kuin elementin suunnittelija on pohtinut, saattaa kotelon muuttaminen (etenkin zulu-pohjalta) aiheuttaa elementin ennenaikaisen rikkoutumisen. Jopa aika pienillä volumeilla. Kyllähän koteloita ja elementtejä voi tuunata, mutta sen olisi pääasiassa parempi pohjata jonkinlaiseen tietoon ja suunnitteluun. Fiiliksellä jos vetelee, niin saa sitten mitä sattuu saamaan, esimerkiksi kesähattuja.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja ThE PhysicistS"
musamies
31.01.2020 23:42:32 (muokattu 01.02.2020 10:24:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: En kyllä kauheasti suosittele lähteä muuttamaan koteloa. Elementti on yleensä jollain kriteerillä valittu tietynlaisen kotelun kaveriksi. Kotelon erilaiset konstruktiot tavataan huomioida. Eli jos ilma kulkeekin eri tavalla kuin elementin suunnittelija on pohtinut, saattaa kotelon muuttaminen (etenkin zulu-pohjalta) aiheuttaa elementin ennenaikaisen rikkoutumisen. Jopa aika pienillä volumeilla. Kyllähän koteloita ja elementtejä voi tuunata, mutta sen olisi pääasiassa parempi pohjata jonkinlaiseen tietoon ja suunnitteluun. Fiiliksellä jos vetelee, niin saa sitten mitä sattuu saamaan, esimerkiksi kesähattuja.
 
Muutellut vehkeet jää enimmäkseen itselleni, nyt koti treenikselle tuli vaihteeksi rummutkin ja taidan ottaa subbarin myös esiin.
 
Pienen digimikseriin hommaamisesta lähtien hurjat pörinät kaiuttimille asti on jäänyt olemattomiin, joskin muutenkin häiriöalttiit vehkeet jäänyt vähemmälle.
 
Isommissa äänentoistohommissa ei ole kovin helppo havainnoida toimiiko joku yksittäinen kaiutin tai elementti hyvin vai huonosti. Kotona voi testailla kaikkea. Laittaa vaikka elementin seinään kiinni jos suuren kotelon tarvii.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «