Muusikoiden.net
22.05.2024
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ohjeita ensimmäistä rumpusettiään ostaville
1 2 3 4 58 9 10 11 12
Nolte
28.11.2007 20:39:57 (muokattu 28.02.2012 15:01:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohjeita ensimmäistä rumpusettiään ostaville (ja ehkä vähän muillekin). Kaikkea ei pidä ottaa ihan kirjaimellisesti. Nämä ovat suuntaa-antavia "totuuksia".
 
LUE HUOLELLA!
 
- Uusissa rummuissa hintataso määrää laadun. Siispä samanhintaiset Pearlit ovat ihan yhtä hyvät, kuin Tamat tai Sonorit. Tai ihan mitkä vaan. Merkillä tai mallilla ei ole väliä. Tämä nyrkkisääntö pätee siis, jos setit muuten ovat kokoonpanoiltaan samantyyppisiä, siis yhtä monta rumpua ja suunnilleen saman kokoisia jne. Valitse ne, jotka Sinua eniten miellyttävät. Täältä löydät jonkinnäköisiä arvioita eri rumpuseteistä http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=105561 , mutta muista, että nämä ovat pitkälti makuasioita. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta.
 
- Käytetyissä sama logiikka, mutta tarkempi pitää tietysti ostajana olla, koska jotkut myyjät yrittävät saada ylihintaa kamoistansa tai eivät muuten vain osaa hinnoitella niitä. Kysy foorumilla (täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=160016) onko hinta kohdillaan, jos et itse ole varma. Kuntokin luonnollisesti käytetyssä tavarassa vaihtelee, joten ihan niin helppoa ei ostaminen ole, kuin uuden tavaran kanssa.
 
- Käytetyissä rummuissa on kuitenkin paljon järkeä. Saat samalla rahalla ainakin luokkaa paremmat, kuin uutena ostettaessa. Käytetyistä saat sitä paitsi omasi takaisin, jos tulee tilanne, että ne pitää myydä. Arvo ei putoa käytännössä yhtään, jos olet pitänyt rummuistasi huolta.
 
- Ota rumpuja tunteva kaveri mukaan ostoksille ja usko, mitä hän sanoo. Tietää paremmin, kuin Sinä.
 
- Rumpujen ja muiden settiin kuuluvien osien testaaminen paikan päällä on aina suositeltavaa ennen ostamista. Et välttämättä ymmärrä vielä niitä eroja soitinten/hardwaren välillä hyvin, mutta ihan maalais- tai kaupunkilaisjärkikin sanoo paljon. Tässä(kin) olisi siitä rumpuja tuntevasta kaverista kovasti hyötyä.
 
- Uusien rumpusettien mukana tulevat symbaalit (=pellit, =lautaset) ovat järjestään soittokelvottomia. Niiden tehtävänä onkin luoda kokemattomalle ostajalle illuusio soittovalmiista setistä. Oikeaan soittoon niistä symbaalintapaisista ei kuitenkaan ole. Telineiden taso vaihtelee, ihan huonoimmat eivät kestä keikkakäytössä, mutta (lähes) kaikilla pääsee alkuun.
 
- Sillä, mistä puusta rummut on valmistettu ei ole ekaa settiään haikailevalle mitään merkitystä.

- Ei ole olemassa heavy-, pop-, jazz-, mättö-, groove- tai muitakaan rumpuja. On vain "rumpuja". Kaikilla rummuilla voi soittaa kaikenlaista musiikkia. Tietysti isompi rumpu on äänekkäämpi, kuin pienempi, joten siinä mielessä voi miettiä käyttötarkoitustaan. Jos vaikkapa treenikämpällä soitetaan äänekästä heavy-musiikkia ja rummut pitäisi saada kuuluviin akustisesti ilman mikityksiä, ei pieni 18-tuumainen bassorumpu ole se paras ratkaisu. Niinkuin ei 26-tuumainenkaan pieneen tilaan, jossa veivataan folkkia.
 
- Aloittelija- ja keskitason -rummuissa lähes ainoat erot ovat rautaosastolla. Telineiden ja muiden metalliosien laadussa ja toimivuudessa voi olla hieman eroja, mutta kestänevät jos/kun niitä kohdellaan hyvin, eikä välittömästi lähdetä maailmankiertueelle. Kaikki niistä eivät kestä jatkuvaa kasaamista ja purkamista.
 
- Maltti on valttia. Ei välttämättä kannata rynnätä suinpäin ostamaan niitä serkunkaverin ukin toisesta maailmansodasta asti viikoittain keikkailtuja pannuja. Puhumattakaan "ihanvähänrikkinäisistäpaisteista". Ne on kuitenkin 302:set, ja ehjänäkin kovasti vaatimatonta tasoa. Toki niillä treenailee.

- Symbaaleista sen verran, että jos mitenkään taloudellisesti mahdollista, niin kannattaa pitää ihan alussakin vähimmäisvaatimuksena sitä, että ovat sentään pronssia, eivätkä messinkiä. Symbaali kun on siitä hankala soitin, ettei sille voi tehdä oikein mitään, jos se kuulostaa huonolta. Tosin, siinä mielessä halvat messinkilautaset saattavat puolustaa paikkaansa, että pikku hevi-Jere voipi hyvinkin alkuvaiheessa käyttää tarpeetonta voimaa sekä huonoa tekniikkaa niiden soittamiseen, jolloin 400e/kpl maksavat Zildjianin K-sarjalaiset tulisivat melko kalliiksi.

- Jos olet liikkeellä sillä mielellä, että rumpuharrastus tulee todennäköisesti kestämään, niin osta niin hyvät ja kalliit kamat, kuin vain ikinä pystyt. Ja vähän päälle. Kiität itseäsi myöhemmin, vaikka ostotilanteessa kirvelisikin. "Kyllä nämä minulle riittävät" -tyyppinen asenne ei silloin toimi, eikä siitä saa mitään pisteitä tahi papukaijamerkkejä.
 
- Budjettimeiningissäkin kannattaisi välttää niitä ihan halvimpia ratkaisuja, jos suinkin mahdollista. Williams ei tee käyttökelpoisia rumpuja - aika hyviä formula-autoja kylläkin. Muita merkkejä, joita kannattaa välttää ovat mm. Millenium, Century, New Sound, Thunder, Linko. Näitä riittää...
 
- Osta mieluummin vähemmän ja hyvää, kuin enemmän ja huonompaa. Siis pienempi (vähemmän rumpuja), mutta laadukas setti on järkevämpi, kuin iso ja kehnompi. Tietysti jos se tuplasetti seitsemällä tomilla ja yhdeksällä pellillä pitää välttämättä saada, niin se pitää saada. Sitten otetaan ne, mihin rahnat riittävät.
 
- Rumpuja on monentasoisia. Noin karkeasti ottaen voisi ajatella, että tasoja on neljä. Aloittelijataso, keskitaso, semipro ja pro. On tietysti vielä high-end:kin, mutta ei tässä yhteydessä siitä sen enempää. Kun vuosien saatossa päivittää rumpujaan parempiin, ei kannata kahlata kaikkia noita tasoja läpi. Se on kaikkein kallein tapa, etkä välttämättä edes huomaa eroa soundeissa.

- Anttilassa ja Hobby Hallissa ei myydä oikeita rumpuja. :)

- Jos kuitenkin kysyt tällä palstalla neuvoa (siis täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=160016) , mikä onkin hyvin suositeltavaa, kerro heti kättelyssä paljonko on budjetti ja mitä tarkalleen ottaen tarvitset. Siiskö koko setti pelteineen ja telineineen, vaiko vain pelkät rummut esimerkiksi? Älä vedä hernettä nenään välittömästi - ainakaan kovin syvälle, jos saat kyllästyneitä tai näsäviisaita vastauksia. Palstalle tulee näet ihan koko ajan niitä samoja kysymyksiä, joten väkisinkin välillä sylettää. ;)
 
EDIT: Poistin Thomann -linkit, koska ne vanhenevat ennen pitkää, enkä viitsi olla aina niitä korjailemassa.
 
.fhgkjlsdfgnakjlrghkjdf!!!
joravuo
28.11.2007 21:26:00 (muokattu 28.11.2007 21:30:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuonne käytettyjen hinnantarkistuspalstalla kohtaan voisi lisätä kysymys/vastaus topicin linkin.
 
Muuten erittäin hyvä ja hyvin kirjoitettu teksti.+
 
Tämän voi turhana postina poistaa. Huom. mod.
 
And the Angel said it to me: "These are the cries of the Carrots."
Nolte
28.11.2007 21:59:38 (muokattu 29.11.2007 11:46:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuonne käytettyjen hinnantarkistuspalstalla kohtaan voisi lisätä kysymys/vastaus topicin linkin.
 
Joo, hyvä pointti. Pitää nyt katella, mitä tälle ketjulle tapahtuu. Jos halutaan FAQiksi, niin lisään sen sitten.
 
EDIT: FAQiksi näyttää päätyneen tämä. Heitelkää ihan vapautuneesti niitä parannusehdotuksianne tähän ketjuun, en välttämättä hoksannut kaikkia näkökulmia aloitukseen pistää. Voi siellä olla turhaakin horinaa, mene&tiedä.
 
.fhgkjlsdfgnakjlrghkjdf!!!
Perro Stupido
29.11.2007 14:09:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäisin sellaisen että AINA kannattaa testata tuotetta jos vain mahdollista, ja jos musiikkikaupan setä ei anna testata niin sit toiseen kauppaan. Varsinkin pedaaleissa ja symbaaleissa kannattaa olla tarkkana ettei osta sellaista mikä tuntuu sillä hetkellä "ihan hyvältä". Toki voi myydä pois ja ostaa uutta...
 
Jatkakaa..
 
010011000100111101001100
Nolte
29.11.2007 16:24:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäisin sellaisen että AINA kannattaa testata tuotetta jos vain mahdollista, ja jos musiikkikaupan setä ei anna testata niin sit toiseen kauppaan. Varsinkin pedaaleissa ja symbaaleissa kannattaa olla tarkkana ettei osta sellaista mikä tuntuu sillä hetkellä "ihan hyvältä". Toki voi myydä pois ja ostaa uutta...
 
Jatkakaa..

 
Lisäsin jottain tuollaista sinne...
 
.fhgkjlsdfgnakjlrghkjdf!!!
TUMTUMPAM
30.11.2007 16:29:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä oonki oottanu :D
 
hollmi-5
02.12.2007 21:09:40 (muokattu 02.12.2007 21:11:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäiseksi rumpusetiksi kelpaa mikä vain. Minulla oli Dronnigholm-hillopurkki, Enson laatikko (jossa naulalla metalliviivain ja sikli haitsuna), bongorummut ja mielikuvitusta. Toisena settinnä täydellinen sekasikiö erimerkkisiä ja huonolaatuisia rumpuja. Intoa piisasi ja alkuun pääsin hyvin.
 
Minun neuvoni on: osta juuri ne, mihin on varaa niistä, jotka miellyttävät.
 
Testaaminen on täysin turhaa, koska sinä et vielä edes tiedä, mikä on hyvää ja miltä sen pitäisi kuulostaa. Varsinkin jos olet aloittelija ilman kokemusta rumpujensoitosta jonkun toisen setillä.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Nolte
03.12.2007 11:18:25 (muokattu 03.12.2007 12:21:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun neuvoni on: osta juuri ne, mihin on varaa niistä, jotka miellyttävät.
 
No näinhän se on minustakin. Tuon kirjoituksen funktio on kuitenkin myös se, ettei tarvitsisi jokaista ekaa settiään ostattelevaa neuvoa aina niissä samoissa iänikuisissa kysymyksissä täällä palstalla. On siis ainakin paikka, jonne on listattu peruskuvioita asian tiimoilta, ja minne heidät ohjata, kun taas joku kysyy niitä samoja juttuja.
 
Testaaminen on täysin turhaa, koska sinä et vielä edes tiedä, mikä on hyvää ja miltä sen pitäisi kuulostaa. Varsinkin jos olet aloittelija ilman kokemusta rumpujensoitosta jonkun toisen setillä.
 
Tämä oli mainittu jo siellä. Tai sanotaan niin, että asiaa on sivuttu siellä...
 
EDIT: Tarkennus.
 
.fhgkjlsdfgnakjlrghkjdf!!!
karipv
07.12.2007 16:23:30 (muokattu 07.12.2007 16:48:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäiseksi rumpusetiksi kelpaa mikä vain.
 
Tää on mun mielestä ainakin jossain määrin ikäkysymys. Jos aloitteleva rumpali on erittäin nuori, sanotaan nyt vaikka 5- vuotias, niin silloin asia on toki näin. Jos äly jättää pään näin vähän vanhemmalla iällä, niin sitten sitä mielellään ottaa ensirummuikseen 'oikeat' rummut, sellaiset joita voi edes kutsua rummuiksi. Eihän nuo aloittelijatasoiset setit enää nykyisin edes ole mitään hirmuhintaisia töissä käyvälle aloittelijalle.
 
Toisaalta, jos ei yhtään välitä rummun äänestä ja ainoastaan hakee kapulalle jonkinlaista lyömäpintaa ja lyöntivastinetta, niin kyllä mikä tahansa rumpua mallintava kappale kelpaa alkuharjoitteluun. Ihan iästä riippumatta.
 
Edit: pientä tarkennusta
 
"En pelkää sattaakaa miestä, koha eivät kii käy!"
et3rnity_1990
08.12.2007 14:40:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tässä katsellut lähi aikoina sähkörumpuja, koska olen muuttamassa kerrostaloon.Olen soittanut noin 4 vuotta, mutta nyt ois ostettava sähkörumpusetti ja en oiken ole perehtynyt niihin, niin mihin seikkoihin kannattaisi kiinnittää huomiota ostettaessa niitä( valmis setti vai....jne ) ja kestäävätkö sähkörummut rankempaa soittoa ?? ovatko ne pitkä ikäisiä?? onko niillä millaista soittaa?? ja millainen sen ns "tietokoneen" pitäisi olla (siis sen boxin mist tulee äänet / voi vaihdella ääniä jne :D??
 
reino morosoff
karipv
08.12.2007 14:48:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis häh? En halua olla töykeä mutta miksi laitoit sähkörumpukysymyksen tähän FAQ:iin? Heti ensimmäisellä sivulla on ainakin neljä keskustelua niistä ja käyttämällä hakua niitä löytyy noin miljoona lisää.
 
"En pelkää sattaakaa miestä, koha eivät kii käy!"
hollmi-5
08.12.2007 20:19:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän nuo aloittelijatasoiset setit enää nykyisin edes ole mitään hirmuhintaisia töissä käyvälle aloittelijalle. Joopa. Itse ajattelin ihan oikeaa rumpusettiä, kun oman kirjoitukseni laitoin.
 
Kun minä aloitin, maksoivat Taman Swingstarit noin 500 euroa (2950 markkaa). Edelleen saa samalla rahalla uudet rummut. Rahan arvo on muuttunut radikaalisti kuitenkin tänä aikana. Tuolloin se oli duunarin kuukausipalkka. Nyt kuukausipalkalla saa aivan loistavat rummut.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Perro Stupido
09.12.2007 06:57:24 (muokattu 09.12.2007 06:57:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testaaminen on täysin turhaa, koska sinä et vielä edes tiedä, mikä on hyvää ja miltä sen pitäisi kuulostaa. Varsinkin jos olet aloittelija ilman kokemusta rumpujensoitosta jonkun toisen setillä.
 
No niin no. Sekottelin itsekin ajatuksia, aloittelijoillehan tämä olikin suunnattu. Mutta kyllä mielestäni silti kannattaa testata, mikä tuntuu parhaalta.
 
010011000100111101001100
puusq
10.12.2007 01:15:54 (muokattu 10.12.2007 01:16:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli siis jos olen periaatteessa jo "kokenut" rumpali soittotaidoiltani mutten tiedä rumpuvalmistajien erikoisuuksia jne. niin kannattaa ostaa "semipro" rumpusetti? mitä kaikkea tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa huomioon? ostaako valmiita settejä ja jotain pientä plussana päälle vai sitten kasata kokonaan oma setti ajan kanssa? (huom. budjetti alle 1500e näin alkukäteen)
 
joravuo
10.12.2007 22:44:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli siis jos olen periaatteessa jo "kokenut" rumpali soittotaidoiltani mutten tiedä rumpuvalmistajien erikoisuuksia jne. niin kannattaa ostaa "semipro" rumpusetti? mitä kaikkea tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa huomioon? ostaako valmiita settejä ja jotain pientä plussana päälle vai sitten kasata kokonaan oma setti ajan kanssa? (huom. budjetti alle 1500e näin alkukäteen)
 
Jos omistat symbaalit ja hardwaren älä osta semiprota, vaan käytetty pro.
 
And the Angel said it to me: "These are the cries of the Carrots."
tupee
11.02.2008 18:24:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mull on ensimmäinen setti gretsch mallii en tii mut aika kalliit ja minusta kannattaa ostaa hyvät vaikka on aloittelija ei tarvi sit ostaa uusia jos soittaa jossain
 
Kailis
11.02.2008 19:54:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mull on ensimmäinen setti gretsch mallii en tii mut aika kalliit ja minusta kannattaa ostaa hyvät vaikka on aloittelija ei tarvi sit ostaa uusia jos soittaa jossain
 
Luulen että opit soittamaan samoihin aikoihin kuin kirjoittaminen alkaa sujua. Ei kannata välittää, alussa molemmat tuntuvat varsin hankalilta, mutta ahkeralla harjoittelulla lähtee sujumaan.
 
ode47
13.02.2008 19:43:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää ei oo aivan tarkasti topicciin mutta melkeen :)
 
Oon tossa kesällä lähössä amerikkaan ja siellä on uusien rumpujen hankkiminen edessä.. Oisko kellään fiksummalla ja asiantuntevammalla mitään vinkkiä ensnnäki; minkä merkkiset, ja toiseks, minkä malliset rummut siellä kannattais ostaa?
 
Oon muutaman (3..) vuotta soitellu mm. bändin kanssa, mutta on ole ihan pro-tasoa vielä. ja toinen ongelma on raha. Saan vanhoista muutaman satasen, ja vaikka oon koittanu säästää, niin ei siitä mitää oo tullu:D Eli nyt liikutaan OIKEASTI alle 600 e summissa.. Kaikenlaiset vinkit otetaan vastaan ja kiitetään jo etukäteen :)
 
hollmi-5
13.02.2008 21:16:20 (muokattu 13.02.2008 21:17:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää ei oo aivan tarkasti topicciin mutta melkeen :) Eipä haittaa off-topic on todella yleistä täällä. Ilmojakin pidellyt...
 
Oon tossa kesällä lähössä amerikkaan ja siellä on uusien rumpujen hankkiminen edessä.. Oisko kellään fiksummalla ja asiantuntevammalla mitään vinkkiä ensnnäki; minkä merkkiset, ja toiseks, minkä malliset rummut siellä kannattais ostaa? Ei sun kannata sieltä välttämättä ostaa. Joudut maksamaan aikamoisen rahdin (setille lähelle 300 dollaria), tullimaksun ja veron päälle (yhteensä 25,2% rahdillisen hinnan päälle).
 
Oon muutaman (3..) vuotta soitellu mm. bändin kanssa, mutta on ole ihan pro-tasoa vielä. ja toinen ongelma on raha. Saan vanhoista muutaman satasen, ja vaikka oon koittanu säästää, niin ei siitä mitää oo tullu:D Eli nyt liikutaan OIKEASTI alle 600 e summissa.. Kaikenlaiset vinkit otetaan vastaan ja kiitetään jo etukäteen :)

Sun rummut saisi maksaa alle 400 dollaria, että kaikkine kuluinnen mahtuisivat budjettiin. Melkoisen onnenkantamoisen tarvitset (ja hirveästi aikaa), että onnistuisit löydön tekemään. Sitäpaitsi kaikki pitäisi mahtua laatikkoon, jonka maksimimitat ovat 24x24x17 tuumaa. Muuten ei tule postipakettina läpi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki hilut on otettava 22" bassorummusta irti ja kaiken muun pitää mahtua bassorummun sisään. Onko sinulla mahdollisuutta purkaa ja käsillä hyvät pakkausvälineet?
 
Tarkoitus ei ole masentaa. Mielestäni realiteetit pitää tunnustaa. Osta vaikka virveli ja pari symbaalia. Ne mahtuu matkatavaroihin ja ovat siksi kannattavia ostoksia.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
ode47
13.02.2008 22:29:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, totta.. Unohdin mainita: Muutan sinne, jonka jälkeen kaikki tavarat meidän asunnosta tulee samassa kontissa isolla laivalla tosta atlantin yli, eli rahdista ei tarvi huolehtia. Tietääkseni meidän tavaroista ei mene mitään tullimaksua tai vastaavaa, tai jos meneekin, en joudu sitä itse maksamaan.
 
Toisaalta, jos jollain on kokemuksia, että rummut ovat siellä kalliimpia(ei ole) tai että jotenkin huonompia(jota ei kuulemani perusteella ole), niin kertokaa !
 
Ja hyviä/ huonojakin kokemuksia kyseisen hintaluokan seteistä kuullaan.
 
Ps. anteeksi aloittelijamaisuuteni ja puutteellinen aloitus..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 58 9 10 11 12

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «