Muusikoiden.net
17.05.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jazzmaster vol. 1
1 2 3 4 5
msalama
07.08.2021 22:21:55 (muokattu 07.08.2021 22:25:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänx vastauksista. Joo, Jassimasteri sopii tosiaan munkin mielestäni erinomaisesti joko hyvää vibraa vaativaan perinnekitarointiin, tai sitten eteeriseen (ja mahdollisesti harmonisesti kompleksisten) avosointujen strummaamiseen kevyellä vibrantaittelulla. Ilmavuutta kun siitä vehkeestä tosiaan löytyy vaikka kuinka maan pärkkeleesti jos sitä niin älyää käyttää! Ja joo, kympit hyvillä säädöillä toimii varmaan kanssa ihan ookoo mutta kokemuksesta tiedän kertoa, etten mä ainakaan itse saanut ysejä koskaan pelittämään sen kanssa kunnolla...
 
Olevainen x huuhaa = koettu lopputulos
novo
09.08.2021 21:57:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Mäkin innostuin näistä toden teolla muutama vuosi sitten ja laitoinko nyt viiteen kitaraan tai jotain. Mut sitten huomasin, että käytän yleensä vaan P90-soundia niin into vähän laski ja vielä kun hommasin satasen Squier Bullet Mustangin ja tykästyin sen humbuckerien soundiin niin sen jälkeen olen haalinut niitä turuilta ja toreilta kympillä tsipale, kun porukat on yleensä ensitöikseen vaihtanut näihin "parempia" mikkejä. Että jos P-Railsit kiinnostaa niin multa vois vaikka pari joutaa myyntiin.
 
Täytyypä pitää mielessä, just nyt ei tosin ole mitään akuuttia tarvetta.
 
Landstr: "En kuitenkaan osaa selittää asioita niin, että ne tuntuisivat järkeviltä, joten annan olla." vvaltsu:"Mä teen koko loman duunia ja luen siinä samalla kolmeen syksyn YO-kokeeseen. Kun on selkärankaa ja kanttia, niin.."
M.F.
13.08.2021 23:11:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squier VM Jazzmaster tuli hankittua kun halvalla (mielestäni) sain. Dungan Design tallamikki oli riipivän kirkas mutta kaula ok. Vaihdoin kuitenkin molemmat Bootstappeihin joihin olen kyllä tykästynyt. Kaulaan sai laittaa pienen shimmin eli parisenttisen luottokortin palasen jotta kielet saa mukavan alas ja kampi toimii. Flateillä 11 kielellä mennään. Suurin hämminki aiheutui tallan korkeusruuveista kun nuo tuppaavat laskeutua soitettaessa. Jopa puolituntia komppamista laski tallaa niin että pakko tarttua kuusiokulma avaimeen. Sittemmin olen laittanut ruuveihin suksien pitovoidetta (!) ja kynsilakkaa. Muuten talla on ihan ok mulle mutta jos sopivan hintainen oikeilla spekseillä tulee vastaan niin voisin harkita.
 
Ihan veikeä pelihän tämä on ja tyystin toisenlainen kuin luottopelini G&L Asat.
 
Mikä on kun ei taidot riitä?
lifer
21.08.2021 12:25:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harkitsen tallan vaihtoa staytremin ja masteryn välillä. Hauska sivu löytyi ja muutenkin ihan kelpo vertailua. Ymmärsin että kielten korkeutta ei voi säätää staytremissä ja pohdin jäänkö sitä kaipaamaan. Oman kitaran kaulakulma tuntuu olevan kunnossa jo valmiiksi ja shimmailun tarvetta ei näköpiirissä.
 
https://www.offsetguitars.com/forums/viewtopic.php?t=99091
 
Kaihua
21.08.2021 15:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lifer: Harkitsen tallan vaihtoa staytremin ja masteryn välillä. Hauska sivu löytyi ja muutenkin ihan kelpo vertailua. Ymmärsin että kielten korkeutta ei voi säätää staytremissä ja pohdin jäänkö sitä kaipaamaan. Oman kitaran kaulakulma tuntuu olevan kunnossa jo valmiiksi ja shimmailun tarvetta ei näköpiirissä.
 
https://www.offsetguitars.com/forums/viewtopic.php?t=99091

 
Staytremiä en ole kokeillut mutta tallapalojen korkeuden säätö on ainakin itselleni olennainen tallan ominaisuus. Toinen olennainen ero masteryyn on se että mastery pysyy paikallaan kampea veivatessa toisin kuin staytrem, joka keinuu kuten alkuperäinen jm-talla. Masteryn versiossa siis kielet liukuvat tallapalojen päällä ja silloin tällöin kun voitelee tallapalat, ei ongelmia synny. Ainakaan oman kokemukseni mukaan. Kannattaa ottaa huomioon tämäkin.
 
Onneksi meillä on hotellihuoneessa MacGyverin lämpöistä kaljaa
Carvel
24.08.2021 12:57:15 (muokattu 24.08.2021 13:32:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fenderin Classic Player vuodelta 2010 löytyy jonka käytettynä ostin 2015, ja ollut kyllä ykköspeli siitä lähtien. Parit telet ja yksi sg käynyt talossa mutta myynyt ne eteenpäin kun ei ole ollut tarvetta. Tykkään todella paljon skaalasta sekä bodysta mutta eritoten tuosta kammesta. Mikitin menee, mutta tallaan voisi vaihtaa jotain tymäkämpää/perinteisempää.
 
Tallan vaihdoin toiseen huokeampaan vaihtoehtoon kun alkuperäinen TOM talla katkoi ylintä E kieltä koko ajan. Mastery tietenkin houkuttelisi ostamaan, hinta vain hirvittää, ehkä joskus. Tällä hetkellä olen tyytynyt kokeilemaan masteryn kielenohjainta (https://masterybridge.com/product/mst/. :D).
 
WestoneW: Fender Classic Player Jazzmaster Special löytyy. Talla vaihdettu Staytremiin, treble bleed-kytkentä tehty sekä kaula vaihdettu Warmothin Gibson Scale (24-3/4) konversio-kaulaan :) Pelkästään tällä tullut soiteltua jo monta vuotta eikä ole lähdössä mihinkään.
 
Alkuperäinen kaula ei meinannut asettua millään. Warmothiin ei ole tarvinnut koskea asennuksen jälkeen kertaakaan.

 
Millä tavalla kaula ei asettunut, tarkoitat käteenkö?
 
WestoneW
13.09.2021 14:57:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millä tavalla kaula ei asettunut, tarkoitat käteenkö?
 
Ostin kitaran uutena mutta parin vuoden päätäkin kaularautaa piti säädellä kohtuuttoman usein. Toisekseen vähän pienempi skaala sopii paremmin omaan käteen ja halusin testata tuon Warmothin konversio-kaulan joka osoittautui tosi hyväksi.
 
Pepe-13
17.09.2021 22:46:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari meksikolaista jazzaria on täällä käynyt ja ihastuin kovin malliin, mutta kyseiset kitarat jättivät toivomisen varaa. Nyt on sen sijaan American Pro Jaguar käytössä. Sen perusteella kovin houkuttaa AmPro II Jazzari tai sitten ihan vaan Troy Van Leeuven signature.
 
Jazzmastereissa ja Jaguarissa on muutama juttu, jotka erottavat mallit muista edukseen. Ensinnäkin offset-koppa on äärimmäisen mukava sylissä ja hihnan kanssa, vaikka painoa on. Kitara asettuu mukavasti oikeastaan missä tahansa asennossa. Mikit ovat aivan omanlaisensa soundiltaan myös halvemmilla mikeillä, kuten Fenderin Pure Vintage 65 -setillä. Tallan ja tremolon yhdistelmä toimii todella hyvin, kunhan säädöt on tehty hyvin. Lisäksi tosiaan vaihtamalla paranee, eli staytrem, mastery, halon tai minulla Jaguarissa oleva Fenderin Mustang-mallinen AmPro talla. Siinä on staytremin tyyliin hieman tasaamassa menoa silikonirenkaat tallan kiinnitystappien ympärillä. Ne mahdollistavat liikkumisen, mutta lisäävät vakautta. Kunnollisella tallan ja tremolon yhdistelmällä aika isoja pommeja saa tarvittaessa, mutta aikaisemmin mainitusta sopii paremmin pienempään fiilistelyyn.
 
Voisiko tämä lanka olla mahdollisesti Jazzmaster ja Jaguar -lanka tai laajemminkin omistettu offseteille?
 
lifer
18.09.2021 12:46:56 (muokattu 20.09.2021 06:33:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pepe-13:
Voisiko tämä lanka olla mahdollisesti Jazzmaster ja Jaguar -lanka tai laajemminkin omistettu offseteille?

 
Vastaan tähän ketjun aloittajana toimimisen suomin valtuuksin, että kyllä se passaa.
 
Olin vähällä hankkia staytremin mutta jätin välistä, koska kielten korkeuden säätö puuttui (ja oli tullut juuri osteltua kaikkea muuta liikaa). Tuolla perinteisellä tallalla nyt reilun kaksi kuukautta lähes päivittäin soittaneena (yleensä akustisesti, koska perhe), voin todeta, että pysyy ne kielet paikallaan siinä missä muissakin vehkeissä. On tullut sahailtua jos jonkinlaista kamaa surffista slayeriin ja .10-.46 ovat pitäneet pintansa. Ehkä kädet ovat oppineet helliksi lukkovirittimillä varustetun straton jälkeen.
 
Soundien puolelta olen alkanut oppimaan että noita potikoita kannattaa käännellä ja tonekin antaa todella paljon sävyjä. Stratossa ne oli aina aika vakio asennoissa mutta tässä tulee käytettyä. Hiljalleen myös uskaltautuu ja oppii soittamaan pelkällä tallamikilläkin. Samalla olen opetellut Voxin Ac30cc1 suitsimaan yläpäästä ja pakko vaan uskaltautua kääntelemään aika isollakin kädellä trebleä pienemmälle. Sitten taas rytmipiirin kanssa soittaessa sieltä löytyy aika kivoja maisemia myös. Eli liikkumavaraa löytyy, jos osaa ja uskaltaa sitä hyödyntää.
 
msalama
18.09.2021 20:46:08 (muokattu 18.09.2021 20:46:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Öhöm... muuan täysin tuntematon heppu nimeltään Dick Dale ei näytä olevan fanboy. Tai siis ainakin, jos linkin tarinaan on uskominen.
 
https://www.tdpri.com/threads/best- … y-surf-music.1081845/#post-10924006
 
Olevainen x huuhaa = koettu lopputulos
WestoneW
19.09.2021 22:52:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soundien puolelta olen alkanut oppimaan että noita potikoita kannattaa käännellä ja tonekin antaa todella paljon sävyjä. Stratossa ne oli aina aika vakio asennoissa mutta tässä tulee käytettyä. Hiljalleen myös uskaltautuu ja oppii soittamaan pelkällä kaulamikilläkin. Samalla olen opetellut Voxin Ac30cc1 suitsimaan yläpäästä ja pakko vaan uskaltautua kääntelemään aika isollakin kädellä trebleä pienemmälle. Sitten taas rytmipiirin kanssa soittaessa sieltä löytyy aika kivoja maisemia myös. Eli liikkumavaraa löytyy, jos osaa ja uskaltaa sitä hyödyntää.
 
Itellä Jazzmasterissa lähes aina pelkästään kaulamikki käytössä.
 
VOX AC30 C2 vahvistimena. Top Boost kanava. Tone Cutilla leikattu yläpäät (lähes) täysin. Trebleä taa aika paljon, yli puolen välin ja bassoa tilan mukaan. Joskus kitaran tonea otettu vähän alas mutta yleensä täysillä. Really good.
 
jukpel
20.09.2021 16:10:38 (muokattu 20.09.2021 16:18:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stratoon verrattuna JM tuntui aluksi isolta, mutta nyt puolitoista vuotta sillä soittaneella, kitara tuntuu todella hyvältä. Omani on Fender American Professional eka versio, vm 2016. Kitara on yksinkertainen elektroniikaltaan: yksi mikkivalitsin, yksi volume ja tone. Mutta salaisuus on noissa vakiomikeissä ja volan sekä tonen ahkera käyttö. Soundipaletti on laaja ja kitara sopii moniin musatyyleihin.
Pieniä upgreidauksia oli kuitenkin pakko tehdä. Vaihdoin sinänsä mainion, mutta silti hieman natisevan ja kolhon vibrakoneiston täysin hiljaiseen Masteryn koneistoon, joka todella smooth ja herkkä. Suosittelen, aivan loistava tuote! Vaihto on todella helppo tehdä itse, sillä se menee heittämällä vanhan tilalle. Ruuvit kiinni ja kampea vääntämään. Huom! Kampea ei tarvitse ottaa kovassakaan laukussa irti, jos se muuten mahtuu, vaikka helposti ajattelee, että se pitää aina irroittaa.
Ajattelin aluksi vaihtaa siihen samalla myös Masteryn tallan, mutta vakiona oleva Mustang-tyylinen talla toimii keinuen hienosti, eivätkä 10-46 -kieletkään pongahtele uriltaan. Toistaiseksi siis näin. Lisäksi vaihdoin vakiovirityskoneistot Fenderin lukkovirittimiin. Näillä parannuksilla tuli ennestään hyvään kitaraan lisää paremmuutta.
Kitara pitää vireen täydellisesti ja kaula on riittävän lihaisa, mutta nopea.
Kyllä Jazzmasteria voin suositella lämpimästi, mutta hieman totuttelemista se vaatii. Kun ensihämmennys kitaran isohkosta koosta laantuu, kitara tuntuu koko ajan vain entistä paremmalta. Poikani, joka soittaa nopeilla hevikepeillä, kutsuu minun JM:ää Pappa-kitaraksi, joka se ylpeänä sellainen onkin. Tällä soitetaan isoilla kuulailla kaiuilla, shimmereillä, pitkillä delaylla, tremololla ja vibellä puhtailla soundeillä ja reunasäröillä/ fuzzeillä.
Squier julkaisi muuten juuri spekseiltään ja hinnaltaan todella kiinnostavan CV Late 50s Jazzmasterin. Kiinnostaisi ehkä kakkosoffsetiksi tuo!
 
Carvel
21.09.2021 11:14:50 (muokattu 21.09.2021 11:14:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eip mittäää edit
 
Jaketsu
21.09.2021 16:36:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jukpel: Stratoon verrattuna JM tuntui aluksi isolta, mutta nyt puolitoista vuotta sillä soittaneella, kitara tuntuu todella hyvältä. Omani on Fender American Professional eka versio, vm 2016. Kitara on yksinkertainen elektroniikaltaan: yksi mikkivalitsin, yksi volume ja tone. Mutta salaisuus on noissa vakiomikeissä ja volan sekä tonen ahkera käyttö. Soundipaletti on laaja ja kitara sopii moniin musatyyleihin.
Pieniä upgreidauksia oli kuitenkin pakko tehdä. Vaihdoin sinänsä mainion, mutta silti hieman natisevan ja kolhon vibrakoneiston täysin hiljaiseen Masteryn koneistoon, joka todella smooth ja herkkä. Suosittelen, aivan loistava tuote! Vaihto on todella helppo tehdä itse, sillä se menee heittämällä vanhan tilalle. Ruuvit kiinni ja kampea vääntämään. Huom! Kampea ei tarvitse ottaa kovassakaan laukussa irti, jos se muuten mahtuu, vaikka helposti ajattelee, että se pitää aina irroittaa.
Ajattelin aluksi vaihtaa siihen samalla myös Masteryn tallan, mutta vakiona oleva Mustang-tyylinen talla toimii keinuen hienosti, eivätkä 10-46 -kieletkään pongahtele uriltaan. Toistaiseksi siis näin. Lisäksi vaihdoin vakiovirityskoneistot Fenderin lukkovirittimiin. Näillä parannuksilla tuli ennestään hyvään kitaraan lisää paremmuutta.
Kitara pitää vireen täydellisesti ja kaula on riittävän lihaisa, mutta nopea.
Kyllä Jazzmasteria voin suositella lämpimästi, mutta hieman totuttelemista se vaatii. Kun ensihämmennys kitaran isohkosta koosta laantuu, kitara tuntuu koko ajan vain entistä paremmalta. Poikani, joka soittaa nopeilla hevikepeillä, kutsuu minun JM:ää Pappa-kitaraksi, joka se ylpeänä sellainen onkin. Tällä soitetaan isoilla kuulailla kaiuilla, shimmereillä, pitkillä delaylla, tremololla ja vibellä puhtailla soundeillä ja reunasäröillä/ fuzzeillä.
Squier julkaisi muuten juuri spekseiltään ja hinnaltaan todella kiinnostavan CV Late 50s Jazzmasterin. Kiinnostaisi ehkä kakkosoffsetiksi tuo!

 
Tää taitaa olla just se samainen Jazzmaster-malli, jota itsekin kaasuttelin aikanaan. Muistaakseni värinä oli seafoam green ja houkutteli nimenomaan yksinkertaisuus: ei mutakytkentää, vain yksi volume ja tone.
 
Jos pitäisi jokin offset-kitara hankkia, niin tuo se varmaan olisi. Porvarin valintana Viitasaaren jokin OM olisi toki superior!
 
Ziggy Bubba
27.09.2021 19:48:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä vielä omat vasurit Fenderin "offsetit", eli Jazzmaster Am Pro II ja Road Worn Cobain-Jaguar boonuksena:
https://muusikoiden.net/dyn/users/171960.jpg
Lego
28.09.2021 00:09:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.ne … 2b7ae57c7bf168b2fd669f3&oe=6176E2FA
 
Kai tää menee vielä jotenkuten tohon jaxmaster-kategoriaan, vaikka vaikutteita onkin haettu telestä, stratosta sekä uudemmista innovaatioista.
 
lifer
12.10.2021 12:23:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin tuommoinen vaimentajan, kun sattumalta selailin Kitarapajan sivuja ja osui silmään. Vain Thomannilla oli tilattavana, muualla saldot nollaa. Saas nähdä että mitä kaikkea se sitten vaimentaakaan ja vissiin ruuvin paikat on vakiot, kun ei niistä mitään mainita missään.
 
https://www.allparts.com/products/b … op-roller-for-jazzmaster-and-jaguar
 
bussoli
12.10.2021 22:03:06 (muokattu 12.10.2021 22:05:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse hankin buzz stopin myös, mutta se lähti lopulta pois, kun vaihdoin jaguarin tallan ja 11" kielisetin. Mielestäni mielenkiintoista on mallien erot siinä kuinka lähellä vibra on tallaa. Esim. squier Mascis ja vinterat (JM), niissähän se kielikulman jyrkyyden nosto tallaa nähden, eli tremolo lähempänä tallaa, on mahdollisesti korjannut tuota ongelmaa. Ei siis ole aina menty puritaanisella designilla.
 
lifer
15.10.2021 12:30:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lopulta peruin koko Buzz stopin tilauksen, kun vieraskielisiä forumeja lueskelin ja nostivat esiin sen tosiasian, että se "tappaa sielun" soittimesta, eli syö resonointia tms.
 
Parempaan meni surinat, kun nostin aavistuksen tallaa, eli alaspainavat voimat sai pontta alleen. Hieman kielet nousivat ylemmäs mutta sointi parani kauttaaltaan. Parhaimmillaan Jazzari kyllä on silloin, kun säädöt pelaa ja kielet soi kunnolla vapaasti (niin on toki kaikkien soittimien kohdolla).
 
73nd3r
17.10.2021 10:38:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lifer: nostin aavistuksen tallaa, eli alaspainavat voimat sai pontta alleen. Hieman kielet nousivat ylemmäs mutta sointi parani kauttaaltaan
 
Kaulakulmaa muuttamalla (shimmi kaulataskuun) saa sen kielikorkeuden pysymään kohillaan vaikka tallapalat on säädetty korkeammalle.
Vanhankoulun perusjuttuja tallaongelmiin Jaguaareissa, Jazzmastereissa, Mustangeissa varsinkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «