Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökitaran soittamisen aloittaminen
1 2 3 4 512 13 14 15 16
punkmiäs
07.02.2012 14:15:50 (muokattu 07.02.2012 21:47:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Behringerin kamat ostin paikallisesta musa liikkestä, jossa väitettiin että on loistavat aloittelijoille. LTD:een ja vahvarin ostin kaverin kaverilta(olipa oudosti sanottu) 140€, en sit tiiä et onks se jotain säätäny tai jotain. behringerin otelauta repi käden verille mutta Ltd:een otelaudassa on vaan yks ongelma, kun tarpeeksi kauan on soittanut. Niin liimaantuu käsi otelautaan. Pitääkin sitten pyytää liikkeessä säätämään kitaran kuntoon kun käyn ostamassa uudet kielet. Tosiaan en soita bändissä.
 
RamoQ
08.02.2012 19:51:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

punkmiäs: Behringerin kamat ostin paikallisesta musa liikkestä, jossa väitettiin että on loistavat aloittelijoille. LTD:een ja vahvarin ostin kaverin kaverilta(olipa oudosti sanottu) 140€, en sit tiiä et onks se jotain säätäny tai jotain. behringerin otelauta repi käden verille mutta Ltd:een otelaudassa on vaan yks ongelma, kun tarpeeksi kauan on soittanut. Niin liimaantuu käsi otelautaan. Pitääkin sitten pyytää liikkeessä säätämään kitaran kuntoon kun käyn ostamassa uudet kielet. Tosiaan en soita bändissä.
 
Selvä, Behringerissä voi olla huonosti viimeistellyt nauhat jotka törröttelevät ikävästi otelaudan yli mihin sitten käsi repeää soitettaessa?
 
LTD:n halvempien pään muovilakka voi osaltaan auttaa tuota liimautumista. Eli siitä eikai oikein eroonkaan pääse.
 
"Nobody boogie like the boogieman"
SGof
26.06.2012 12:19:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkästä aikaa ajattelin "kokeilla uutta alkua" kitaransoiton kanssa. Kokemusta löytyy jonkin verran, ei kuitenkaan suuresti. Tarkoituksena ostaa kitara+vahvistin, joka passaisi vähän kokeneen kaverin käsiin, mutta joka myös kestäisi jonkin aikaa (ei tarttisi heti olla ostamassa uutta). Itse olen katsonut Schecterin Omen 6, ajatuksia? Vahvistimen kanssa olen hakoteillä, käyttötarkoituksena tällä kotisoittaminen että kavereiden kanssa hupimielessä jammailu. Suosituksia? Ja älkää te miettikö budjettia, sanon kyllä ehdotuksiin takaisin, että onko sen sisällä. :)
 
HUOM! Talosta löytyy pikkuinen, joten olisi arvostettavaa saada kuulokkeet kiinni vahvistimeen.
 
JackiesGerbil
05.08.2012 00:47:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli, olen tässä ajatellut hommata ensimmäisen sähkökitaran. Talossa on ollut akustinen keppi ja sitä on välillä tullut rämpyteltyä, mutta nyt tekis mieli jo hommata sähkönen laitos. Oon lueskellu näitä keskusteluita tällä sivustoilla joitakin tunteja ja aattelin kysästä mielellään joltain vähän kokeneemmalta pelimannilta, että oisko esimerkiksi tämmönen n. 400e Fenderin Telecasteri hyvä valinta: http://www.thomann.de/fi/fender_modern_player_tele_thinline_bk.htm
Oon ainakin sen verran saanu selville, että kiinteä talla on yleensä aina pelkkää plussa aloittelijoille. Budjettia on semmoset noin viitinsen sataa euroa, josta on toki varaa vielä venyä hieman ylöspäinkin. Niin ja mainittakoon vielä se, että jotenki oon tykästyny nimenomaan telecastereihin, ja lisäksi kuuntelen melko paljon indie- sekä progetyyppistä musiikkia. Kiitos paljon jo näin etukäteen vastauksista!
 
Numb
05.08.2012 11:05:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JackiesGerbil:
 
Ihan kelpo peli tuo tele lienee. Oletan. Aivan perusmalliahan se ei ole, kun mikkeinä on P90-tyyppiset. Sattuvat olemaan oma lempparityyppini, joten mulle ainakin kelpaisi tuommoinen :) Kuitenkin, jos haet sitä kuuluisaa tele-klangia, niin tuosta ei välttämättä ihan sitä lähde.
 
Toinen on sitten se, että tuo on thinline, eli osittain ontto, mikä myös muuttaa soundia "puisempaan" suuntaan (en nyt parempaakaan adjektiivia keksi). Itse pidän myös siitä, mutta minä olen minä ja sinä olet sinä :)
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head MySpace
JackiesGerbil
05.08.2012 20:04:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Ihan kelpo peli tuo tele lienee. Oletan. Aivan perusmalliahan se ei ole, kun mikkeinä on P90-tyyppiset. Sattuvat olemaan oma lempparityyppini, joten mulle ainakin kelpaisi tuommoinen :) Kuitenkin, jos haet sitä kuuluisaa tele-klangia, niin tuosta ei välttämättä ihan sitä lähde.
 
Toinen on sitten se, että tuo on thinline, eli osittain ontto, mikä myös muuttaa soundia "puisempaan" suuntaan (en nyt parempaakaan adjektiivia keksi). Itse pidän myös siitä, mutta minä olen minä ja sinä olet sinä :)

 
Ainakin luulen ymmärtäväni mitä haet "puisella" soundilla. Kattelin tossa muitakin telejä: ilmeisestikkään noihin squiereihin ei välttämättä kannata koskea? Semmosia juttuja oon ainaki joskus kuullu esim. squierin Deryck Whibley-telecasterista, myyvät kaipa sitten lähinnä nimellä niitä keppejä (ei sillä, Deryck Whibley on yksi suosikkimuusikoistani, sillä kuuntelen myös toisinaan punk rock-tyyppistä musaa). Myös toinen Fenderin tele pisti silmään, saman hintainen ja todella pitkälle näköinen kitara kuin tuo aiempikin: http://www.thomann.de/fi/fender_modern_player_tele_plus_mn_ch.htm
Noissa mikeissä kenties perinteisempää soundia? En tosiaan mikeistä vielä tiedä käytännössä mitään, ja olis todella mukava jos edes vähän voisit valaista tässä asiassa:) Nuo namikat ja nappulat näyttävät ainakin omaan silmään ehkä hieman oudolta, jotain erityistä niissä kenties? Kiitos jos vaivaudut vastaamaan!
 
ps. Kuuntelin tossa pari Dunnet Headin biisiä ja täytyy kyllä sanoo että ihan hyvältähän se kuulosti:)
 
Sergei Fallinen
05.08.2012 21:32:30 (muokattu 05.08.2012 21:35:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinasta noi Modern Playerit tulee siinä missä Squieritkin. Kalliimmat Squieritkin on kyllä ihan hyviä kitaroita mutta mitään olennaista laadullista eroa tuskin on Modern Playerin ja esim Squier Classic Viben välillä. En ole kyllä Modern Playereitä ite testannut mutta ihan myönteisiä on tainneet arviot niistäkin pääasiassa olla.
 
E niin ja veikkaan että noista molemmista saa sitä perinteisempääkin saundia. Tolla humbuckerilla ehkä vähän stydimmät rokit tarvittaessa mutta p90kin on niin punk rock kuin voi olla.
 
JackiesGerbil
06.08.2012 02:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen:
 
Okei, kiitos tiedosta! Mitä mieltä ootte muute yleisesti tosta netistä, esim thomannilta tilaamisesta? Kitaraa ei sillon pääse etukäteen tarkistaan, mutta toisaalta oon kuullu että kaupassa nää myyjät yrittää vähän naruttaa varsinki aloittelevia kitaristeja. Olisko kenties paras vaihtoehto tutustua paikallisten kauppojen valikoimiin kitaraa useamman vuoden soittaneen kaverin kanssa? Netistä tilaaminen tuo kylläkin laajemman valikoiman ja mahdollisesti halvemmat hinnat...
 
One among the Fence
Sergei Fallinen
06.08.2012 03:23:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JackiesGerbil: Okei, kiitos tiedosta! Mitä mieltä ootte muute yleisesti tosta netistä, esim thomannilta tilaamisesta? Kitaraa ei sillon pääse etukäteen tarkistaan, mutta toisaalta oon kuullu että kaupassa nää myyjät yrittää vähän naruttaa varsinki aloittelevia kitaristeja. Olisko kenties paras vaihtoehto tutustua paikallisten kauppojen valikoimiin kitaraa useamman vuoden soittaneen kaverin kanssa? Netistä tilaaminen tuo kylläkin laajemman valikoiman ja mahdollisesti halvemmat hinnat...
 
Paras vaihtoehto on tietysti kaveri joka on soittanut kitaraa. Musaliikkeissä on toki aidosti osaavia ja auttamishaluisiakin myyjiä, mutta kyllä mullakin on kaiken kaikkiaan vähän negatiivinen kuva jäänyt musaliikkeiden myyjistä. Hinnat sen sijaan ovat yleensä ihan kilpailukykyiset nettikauppoihin (eli Thomanniin) verrattuna. Tinkimisvaraa on tosin yleensä vieläkin turhan usein sen verran mikä sattuu myyjän krapulan määrä olemaan
 
Ite oon netistä muutaman kitaran tilannut ja kaikki ovat olleet ihan hyviä. Ja on Thomannillakin se palautusmahdollisuus jos ei jostain syystä miellytä. Turha alottelijan liikaa stressata mistä sen hommaa, pääasia että pääsee soittamaan. Aina tulee joku joka sanoo "et olis tilannut kun et päässyt testaamaan" ja sit toinen joka sanoo "olisit tilannut sieltä ja tuolta niin olisit saanut halvemmalta".
 
Niin ja sit tuolta muusikoiden.netin torilta saa käytettyjäkin hyvään hintaan, mikäli halvalla haluaa päästä.
 
Sakkebaa
03.09.2012 14:05:00 (muokattu 04.09.2012 19:10:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EDIT:
 
Ostin ESP LTD M-50 kitaran ja Roland Micro Cuben ja voin sanoa että olen todella tyytyväinen! :)
 
mpekkanen
16.12.2012 22:06:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

itse olisin sitä mieltä,että aloittelijan kannattaa hommata vibraton kitara ensimmäiseksi soittimeksi oli soittomieltymykset sitten millaiset tahansa.halpoja stratoja varmaan liikkuu kaikista eniten,mutta niissä ei yleensä vibra kuitenkaan toimi niin kannattaako sellaista sitten hommata.jos metalliosat ei muutenkaan ole ihan sitä priimaa niin vibratalla syö soundista alapäätä ja sen lisäksi aiheuttaa vireongelmia jos se ei ole todella hyvä.myös floyd rose tyylinen kampi,laadukkaampikin,on soundin kannalta huonompi ratkaisu kuin gibsonin tuneomatic tai telecaster jossa kielet menee kopan läpi.on harmi ettei markkinoilla ole kovinkaan paljon sellaisia kitaroita jotka olisivat mahdollisimman simppeleitä ja niissä ei olsi mitään turhaa.esim.stratocaster jossa olisi kiinteä talla,pulttikaula,1 mikki ja volume.kaikki olisi laatuosia ja sellainen olisi edullinen sarjatyössäkin tehdä.sellaisia kyllä on mutta ne eivät ole yleensä niitä halvimpia soittimia.kitarateollisuus pyörii kuitenkin sillälailla että se tarjoaa näitä stratoja ja hevikitaroita koska "soittajat"haluavat niitä.täytyy olla samanlainen soitin kuin jollain suosikki soittajalla vaikka joku toinen soitin voisi olla laadukkaampi samaan hintaluokkaan ja se olisi myös halvempi tehdä laadukkaammaksi.
 
Miqsum
20.03.2013 10:02:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Miten kitarasoolojen soittaminen tapahtuu käytännössä? Osaan nyt sointuja ja esim. pentatonisen molli asteikon, mutta se on epäselvää, että jos biisin soinnut menee vaikka C, F, G niin soitanko sooloa vain C:n kohdalta, vai pitääkö sooloa soittaessa vaihtaa aina asemaa kunkin soinnun mukaiseen kohtaan?
 
Numb
20.03.2013 10:31:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miqsum: Hei!
Miten kitarasoolojen soittaminen tapahtuu käytännössä?

 
Soitetaan jotain mukavaa konpin päälle.
 
Osaan nyt sointuja ja esim. pentatonisen molli asteikon, mutta se on epäselvää, että jos biisin soinnut menee vaikka C, F, G niin soitanko sooloa vain C:n kohdalta, vai pitääkö sooloa soittaessa vaihtaa aina asemaa kunkin soinnun mukaiseen kohtaan?
 
Nuo soinnut kuuluvat kaikki C-duuriin, joten C-asemasta lähtee se ihenan melodinen soolo.
 
Jos ajattelet tuota mollipentatonista, niin C-duuripentatoninen on sormituksiltaan sama kuin A-mollipentatoninen. A-molli kun on C-duurin rinnakkaissävellaji. Rinnakkaissävellajit ovat puolentoista sävelaskeleen päässä toisistaan siten, että molli on alempi. Näin esim. Em:n rinnakkaissävellaji on G.
 
Mikään ei kuitenkaan estä vaihtamasta asemaa soinnun mukaisesti. Eikä tekemästä mitään muutakaan - kaiken ratkaisee se, kuulostaako lopputulos korvaasi hyvältä.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Miqsum
20.03.2013 12:08:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Soitetaan jotain mukavaa konpin päälle.
 

 
Nuo soinnut kuuluvat kaikki C-duuriin, joten C-asemasta lähtee se ihenan melodinen soolo.
 
Jos ajattelet tuota mollipentatonista, niin C-duuripentatoninen on sormituksiltaan sama kuin A-mollipentatoninen. A-molli kun on C-duurin rinnakkaissävellaji. Rinnakkaissävellajit ovat puolentoista sävelaskeleen päässä toisistaan siten, että molli on alempi. Näin esim. Em:n rinnakkaissävellaji on G.
 
Mikään ei kuitenkaan estä vaihtamasta asemaa soinnun mukaisesti. Eikä tekemästä mitään muutakaan - kaiken ratkaisee se, kuulostaako lopputulos korvaasi hyvältä.

 
Eli ymmärränkö oikein, että voin soittaa sooloa yhdestä asemasta, mutta jos tuossa esimerkissä olisi jokin siihen kuulumaton sointu pitäisi sen kohdalla vaihtaa käsi toiseen paikkaan?
Vielä pitäisi sitten opetella nämä kaikki yhteiset soinnut.
 
Numb
20.03.2013 12:13:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miqsum: Eli ymmärränkö oikein, että voin soittaa sooloa yhdestä asemasta,
 
Juu.
 
...mutta jos tuossa esimerkissä olisi jokin siihen kuulumaton sointu pitäisi sen kohdalla vaihtaa käsi toiseen paikkaan?
 
Ei kättä sen soinnun takia tartte toiseen paikkaan vaihtaa. Valitsee siihen poikkeussoinnun kohdalle semmoiset äänet, jotka sopii siihen.
 
Vielä pitäisi sitten opetella nämä kaikki yhteiset soinnut.
 
Opetelet yhden sävellajin yhteiset soinnut ja siirtämään ne toiseen sävellajiin.
 
Vielä parempi tietty on, jos opettelet kuulemaan päässäsi sen mitä aiot kohta soittaa. Silloin sä et soita kitaraa vaan musiikkia, ja se on aina parempi vaihtoehto. Kun tiedät miten sointukierto menee, kehit päässäsi siihen kaunista musiikkia, jonka sitten kitaralla ilmoille saatat.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Miqsum
20.03.2013 12:17:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä on. Kiitos
 
yannara
02.05.2013 22:38:32 (muokattu 02.05.2013 23:06:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, nyt on meikäläisenkin aika valloittaa tämä forumi :)
 
Eli sähkökitaran soittaminen on ollut haaveena aina, mutta otin itseni niskasta kiinni vasta puoli vuotta sitten, ja nyt on tullut rämpättyä kitaraa joka päivä jopa useampi tunti. On semmonen halu aina ottaa se vekotin käteen. Soittelen koneen kautta, käytän Stealthplug ja Amplitube Metal. Uusien biisien opettelemiseen menee paljon vähemmän aikaa, enemmän soittelen jotain omia juttuja ja poimin sieltä sun täältä uusia ideoita. En osaa sointuja, vaan mennään pelkästään tabien varassa. Olen aika kärsimätön luonteeltani, ja usein käy niin, että kun lyön uuden biisin eteeni, ja se ei siinä tunnin sisällä ala tunnistautumaan oikeaksi, niin homma loppuu ja otetaan sitten seuraavana päivänä jotain muuta biisiä. Black Sabbath ja Metallicaa kiinnostaisi soitella, lisäksi kuuntelen tosi paljon Melodic Death ja Gothic Metallia kuten Before The Dawn, Insomnium, In Mourning, Ghost Brigade yms, mutta niiden haavailemisesta lienee turha uneksia, kun nopeus on ihan toista luokkaa.
 
Kun tabien luku ja sormet alkoi tottua ja toimia, niin eteen tuli vielä vaikeampi haaste - oikean rytmin löytäminen biisissä, sillä lähes kaikki, mitä yritän, en koskaan tunnista soittamaani riffiä oikeaksi. Luulen, että onnistun aina valitsemaan liian nopeat kappaleet.
 
Voisin vielä esimerkkinä luetella, mitä riffejä pystyn soittaa ja mitä en:
Toimii: NIB, Iron Man, Enter Sandman, Disappear (BTD), Whenever I may roam.
Ei toimi: Creeping Death, Sabbath Bloody Sabbath, For Whom The Bell Tools, Sad But True, Wrath (BTD), Faithless, Dead Song (BTD), Seek and Destroy
 
Lähinnä mietiskelen, että olenko oikeilla jäljillä, että pitäisi etsiä niitä hitaampia biiseja? Jos on ehdotuksia, niin heittäkää ilmoille, mitä kannattaa katsella.
 
Olen valitettavasti aika laiska lukemaan teoriaa yms, ja kuten sanottu, kärsimätön. Pitäisi saada heti kaikki tänne. Mutta kehitystäkin on tapahtunut ja nautin todella soittamisesta!
 
Numb
03.05.2013 09:04:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yannara: ...nautin todella soittamisesta!
 
Sitten sulla on jo se tärkein juttu hallussa :)
 
Kyllä niitä sointujakin kannattaa vilkaista. Etenkin ns. vitossointu, jolla noista heviriffeistä valtaosa vedellään.
 
yannara
13.05.2013 21:15:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perkele, nyt alkaa kyllä tympimään, että netistä haetut tabit, esim. latailen Guitar Pro:lle tabeja Ultimate Guitar Tab sivulta, ja valitsen toki suosituimmat tabit, niin ne poikkeaa reilusti siitä, miten ammattilaiset soittelee youtubessa noita Metallican opetusvideoita. Tarkoitan lähinnä sitä, että soittajilla sormet ihan eri nauhoilla ja jopa eri kielillä, mitä itse olen tottunut aluksi soittamaan tabeja katsomalla.
 
Trendkeel
13.06.2013 15:23:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yannara: Perkele, nyt alkaa kyllä tympimään, että netistä haetut tabit, esim. latailen Guitar Pro:lle tabeja Ultimate Guitar Tab sivulta, ja valitsen toki suosituimmat tabit, niin ne poikkeaa reilusti siitä, miten ammattilaiset soittelee youtubessa noita Metallican opetusvideoita. Tarkoitan lähinnä sitä, että soittajilla sormet ihan eri nauhoilla ja jopa eri kielillä, mitä itse olen tottunut aluksi soittamaan tabeja katsomalla.
 
Samat äänet löytyy useasta eri kohdasta otelautaa eli et ole tehnyt mitään väärin. Joskus näiden eri kieliltä otettujen samojen sävelten ero on minimaalinen, toisinaan on taas saundillisesti miellyttävämpää valita se sama kuin alkuperäisessä. Tutki, kokeile, soita kaikki vaikka oktaavin ylempää niin saat otelaudan hahmotettua paremmin :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 512 13 14 15 16

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «