Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedaalimallinen kitaravahvistin
1 2
Sabbathologist
27.03.2023 15:47:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kitaravahvistin pedaalin kokoisena. Mitenkäs sellaista olisi tarkoitus käyttää? Onko sen tarkoitus toimia pelkkänä etuasteena, vai saako mielestänne siitä tarpeeksi hyvän äänen ihan suoraan linja-äänityksiä varten? Ilman mitään pääteasteita tai muita kovaäänisiä. Koska tarkoitus äänittää nimen omaan suoraan äänikortsuun. Mielestäni ääni on aika hyvä, mutta voisiko siitä saada vielä paremman? En ole hifistelijä, vaan pikemminkin päin vastoin, lofistelija. Haluaisin kuitenkin kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta.
 
Antti1
27.03.2023 15:49:00 (muokattu 27.03.2023 16:55:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitteen mallia tietämättä ei kukaan voi vastata tähän mitään.
 
Vastaan kuitenkin nyt sit jotain. Hyvä soundi on kontekstiriippuvainen asia ja sillä ei ole mitään merkitystä miten se on teknisesti toteutettu. Jos se kuulostaa hyvältä, niin sit se on hyvä.
Sabbathologist
27.03.2023 18:34:41 (muokattu 27.03.2023 18:38:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Laitteen mallia tietämättä ei kukaan voi vastata tähän mitään.
 
Vaikka nuo Mooerin vehkeet:
 
https://www.musamaailma.fi/fi/merki … eamp-015-brown-sound-etuastepedaali
 
Ajattelin, että muuttuuko soundi paljonkin verrattuna jos soittaa pelkästään tuollaisen kanssa, vai jos tuohon hommaisi kaveriksi kaappimallinnuspedaalin:
 
https://www.musamaailma.fi/fi/mooer … radar-speaker-cab-simulator-pedaali
 
https://www.musamaailma.fi/fi/kitar … mooer-baby-bomb-30-paateastepedaali
 
Koska tuossa etuastepedaalissahan on jo itsessäänkin kaiutinmallinnus. Mikä ei ehkä ole sama kuin kaappimallinnus?
 
Ja voiko noita pääteastepedaaleja käyttää ilman etuastepedaalia?
 
Einherjar
27.03.2023 20:56:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: Vaikka nuo Mooerin vehkeet:
 
Nuo Mooerin etuastepedaalit toimii periaatteessa ihan sellaisenaan suoraan linjaan. Ei tarvi, kun nykäistä outista interfaceen piuhalla. Näissä on sellainen heikko puoli, että ne itse laitteen kaappimallinnukset on aika kökköjä. Juurikin tuollainen Mooerin Radarin tapainen laitos kannattaa hommata perään. Se kaappimallinnus kuitenkin on suurin vaikuttava tekijä itse äänenväriin.
 
https://www.musamaailma.fi/fi/kitar … mooer-baby-bomb-30-paateastepedaali
 
Päätevahvistinta ei tarvi, mikäli ei soita esim. 1x12"-kaappiin, tai vastaavaan. Se tulee kysymykseen vasta sitten ja interfaceen soitellessa sitä ei tarvi.
 
Koska tuossa etuastepedaalissahan on jo itsessäänkin kaiutinmallinnus. Mikä ei ehkä ole sama kuin kaappimallinnus?
 
On sama. Kaapissa on kaiuttimet, eli kaappimallinnuskin on lopulta kaiutinmallinnus.
 
Ja voiko noita pääteastepedaaleja käyttää ilman etuastepedaalia?
 
Pääteaste on vain signaalin linjatasosta kaiutintasoiseksi vahvistava pedaali.
Etuaste on se, missä signaalia särötetään ja muokataan.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
rintapek
28.03.2023 12:58:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: Vaikka nuo Mooerin vehkeet:
 

Muinaisessa maailmassa kytkettiin kitara vahvistimeen ja vahvistin kaappiin.
(Kitaran ja vahvistimen väliin laitettiin efektipedaleja ja vahvistimen efektilooppiin laitettiin lisää pedaleja jos vahvistimessa efektiluuppi oli)
Vahvistimet oli Marsuja tai Voxeja, joskus Fendereitä ja kaappipinot vähintään soittajan korkuisia.
Fuusiojazzhifistit saattoivat käyttää muunkin merkkisiä vahvistimia ja kevyen musiikin soittajilla oli fullstackin sijaan kevyitä combovahvistimia, mut se oli vähän semmoista mitättömän näköistä humppameininkiä, kuin soittaisi rumpuja ilman tuplabassaria.
 
Mut jos kitara haluttiin äänittää niin kaiuttimen eteen tuikattiin mikki.
Muuta järkevää tapaa ei silloin oikein edes ollut.
 
Ja se on myös se tapa jolla kaikki soittajan sormien ja korvien välissä oleva tallentuu ja kitaran mikit kuulevat kaapin saundin myös.
 
Tavalla tai toisella tarvitset nuo kaikki tänäänkin äänittäessäsi kitaraa, koska sähkiksen saundihan on kitaran, vahvistimen ja kaapin yhteispeliä.
Ilman vahvistinta ja kaappia sähkis on melko mitätön ja äänetön diudiu.
 
Ne voivat olla äänikortin eteen kytkemiäsi erillispurkkeja tai voit vaikka kytkeä kitaran piuhalla äänikortin HiZ-inputtiin ja käyttää äänityssoftan plugareita. Vaihtoehtoja on vaikka miten paljon, ehkä liikaakin.
 
Mulla ittelläni on tommoiseen tarkoitukseen (tai lähinnä omaksi huvikseni) kaks vehjettä.
Vox Tonelab jossa on jokseenkin kaikki, etuasteputki, efektit, mallinnukset ja line-out monona tai stereona.
H&K 5W täysputkinuppi jossa on Gain ja Master, sisäänleivottu keinokuorma ja kaappisimuloitu directout eikä mitään muuta.
Molemmat toimii teknisesti täydellisesti ja kummallakin saa kelvollista saundia nauhalle. Ne vaan on aivan erilaiset, eikä kummallakaan pysty edes etäisesti jäljittelemään toisen saundia. Kuin Riisi ja perunamuusi, ei ne millään mausteilla toisikseen muutu.
 
Ja se on kysymyksesi ongelma. Sinulle voidaan vastata onko laitteessa tekniset edellytykset toimia haluamallasi tavalla.
Mutta kukaan ei pysty vastaamaan sinulle kuulostaako se mielestäsi hyvältä.
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
Sabbathologist
08.05.2023 14:59:08 (muokattu 08.05.2023 15:16:01)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tähän asti äänitellyt suoraan etuastepedaalin kautta äänikorttiin. Saisinko soundia jotenkin ''muhkeammaksi'', jos hankkisin jonkun pienen (esim. 10 tai 15w) combon, ja laittaisin sen siihen väliin, eli kitara - etuastepedaali - combo - äänikortti?
 
Olen kyllä tavallaan ihan tyytyväinen nykyiseen soundiin, mutta aina vaan kun puhutaan ''kaapin'' oletettavasta oleellisuudesta, niin ajattelin että onhan se kymppivattinen combokin kaappi. Mietin vaan että onko sillä varsinaiseen soundiin kuitenkaan mitään merkitystä. Sillä tavallahan voisi kyllä saada isää voluumia ainakin, tosin en tiedä kuulostaako se hyvältä. Vai onko se tosiaan niin, että kunnon mättösoundeja ei saa muuten kuin luukuttamalla täysillä ja mikin kautta äänittäen. Ymmärrän toki ettei linjaäänittäessä voi saada takaisinsyöttöä, joka vissiin parantaisi sustainia. Mutta se nyt ei olekaan tässä oleellista, vaan se, että onko mitään mieltä käyttää pientä transitorikomboa päätevahvistimena. Kun ei sitä kuitenkaan voi yliohjata särölle. Mutta saattaisihan se tuoda ääneen jotain lisäväriä tai tilan tuntua silti, ainakin näin mielikuva-tasolla ajatellen.
 
Tätä kysyin jo toisessa ketjussa, mutta sivuaa aihetta joten: jos styrkkarissa on phones out ja line-out, niin mistä tiedän onko niissä/siinä kaiutinsimulaatio, ja kuinka oleellinen se simulaatio on? Mitä se kaiutin edes loppujen lopuksi tekee, jos äänittää kuivan soundin ja lisää jälkikaiun jälkeenpäin?
 
Einherjar: Näissä on sellainen heikko puoli, että ne itse laitteen kaappimallinnukset on aika kökköjä. Juurikin tuollainen Mooerin Radarin tapainen laitos kannattaa hommata perään. Se kaappimallinnus kuitenkin on suurin vaikuttava tekijä itse äänenväriin.
 
Tätä vähän ajoinkin takaa. Tuo Radar on kyllä mulle liian ufo vehje. Yksinkertaisempaa kiitos. Baby Bomb voisi ajaa saman asian, mutta yksinkertaistettuna:
 
https://www.musamaailma.fi/fi/kitar … mooer-baby-bomb-30-paateastepedaali
 
?
 
Siloiteltu pakana
Einherjar
08.05.2023 18:06:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: Olen tähän asti äänitellyt suoraan etuastepedaalin kautta äänikorttiin. Saisinko soundia jotenkin ''muhkeammaksi'', jos hankkisin jonkun pienen (esim. 10 tai 15w) combon, ja laittaisin sen siihen väliin, eli kitara - etuastepedaali - combo - äänikortti?
 
Ei se varsinaisesti siitä kummene vahvarilla. Se mitä siellä vahvistimen puolella tapahtuu on korkeintaan eq-asioita ja gainin ylittyessä säröä lisää.
Toki sieltä combosta kuuluu ääni, että jos se auttaa itse soittamista, niin sitten sillä on pointtinsa. Tämä siis jos ei halua kuunnella sitä kitaraa sieltä äänikortin kautta.
Jos haluaa jotakin muhevuutta lisätä koskematta itse etuasteeseen, niin pitää jollakin eq:lla ottaa yläkertaa pois ja lisätä alakertaa. Myöskin alakerta saattaa tykätä säröstä etuasteen edessä, jos halajaa sellaista fuzz-henkistä tuhinaa sinne.
 
...mutta aina vaan kun puhutaan ''kaapin'' oletettavasta oleellisuudesta, niin ajattelin että onhan se kymppivattinen combokin kaappi...
 
No jos sille linjalle lähtee, niin silloin se kaappi pitäisi mikittää. Sitten se linjaan vetäminen jää väliin. Toisekseen jos siitä pienestä kaiuttimesta ei lähde haluttu ääni, niin ei se sitten tartu äänitteeseenkään maagisesti parannettuna. Lähtösoundi määrää aina miltä se lopputulos enemmän ja vähemmän tulee soundaamaan.
 
...Vai onko se tosiaan niin, että kunnon mättösoundeja ei saa muuten kuin luukuttamalla täysillä ja mikin kautta äänittäen...
 
Jos mennään kaiuttimen kautta, niin se vaatii tietyn voluumin kaiuttimen/kaapin "syttymiseen". Sitä kautta ilman liikkuminen toki tekee sen fyysisen tunteen, jota ei kuulokkeilla tai pienellä voluumilla pysty toistamaan. Kroppa toimii siinä vaiheessa "kolmantena korvana".
Tuolta netistä voit kyllä kuunnella näitä mallintimien soundeja ja päätellä siitä onko se mallinnin tarpeeksi hyvä linjaan soitettuna. Nykyään pitäisi kyllä saada melkoisen autenttisia soundeja aikaan suoraan linjaankin laitteista. Kysymys on enemmänkin siitä, että osaa hakea mitä haluaa. Vaihtoehtoja on miljoona ja rahakaan ei välttämättä aina ole se ainoa ratkaisu hyvään, ellei laitteen genre ole etsittyyn nähden kohdillaan.
 
...jos styrkkarissa on phones out ja line-out, niin mistä tiedän onko niissä/siinä kaiutinsimulaatio, ja kuinka oleellinen se simulaatio on? Mitä se kaiutin edes loppujen lopuksi tekee, jos äänittää kuivan soundin ja lisää jälkikaiun jälkeenpäin?
 
Yleensä manuaalista löytyy info, mutta kyllä ne tapaa mainostaa sitä myös. Oletusarvo aikoinaan oli, ettei niissä ole mitään. Nykyään se on ihan valmistajasta kiinni, että miten halutaan tehdä.
Se että tarviiko sitä kaiutinsimulaatiota olla, niin tarvii. Jotkut cleanit asiat voi toimia ilman, mutta kovin kolkoilta ne kuulostaa. Säröllä simulaatio on pakollinen käytännössä.
Tuosta voit kuunnella milta linjasoundi kuulostaa ilman kaappisimulaatiota ja sen kanssa:
https://youtu.be/zrA7eF1rLRU?t=222
 
Tätä vähän ajoinkin takaa. Tuo Radar on kyllä mulle liian ufo vehje. Yksinkertaisempaa kiitos. Baby Bomb voisi ajaa saman asian, mutta yksinkertaistettuna:
 
Baby bomb ei aja yhtään samaa asiaa. Ei osu edes samalle seinälle. Se on vahvistin. Sinne työnnetään signaalia (millivoltteja) ja se ulostaa saman signaalin isommalla (30w). Se ei muuta soundin väriä mitenkään oikein toimiessaan.
Se mitä sinä tarvit on Mooerin valikoimasta Radar, TresCab tai Cab X2. Näistä ainoastaan Radarissa on mahdollisuus käyttää omia IR-fileitä.
Muilla valmistajilla on sitten omat näkemyksensä kaappimallintimista. Tuossa on jotakin valikoimaa:
https://www.thomann.de/intl/misc_gu … ion&gk=GIEFES&cme=false&filter=true
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Antti1
08.05.2023 18:24:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: Olen tähän asti...
 
Tämän saman asian jatkuvaa pyörittelyä auttaisi aivan valtavasti, jos pystyisit laittamaan jonkinlaisia ääninäytteitä siitä mitä sä olet saanut nykyisellä systeemillä aikaiseksi. Samaten myös olisi hyvä tietää jotain täsmällistä referenssiä, johon olet pyrkimässä. Silloin tiedetään lähtökohta ja varmaan pystytään hahmottamaan jonkinlainen polku tavoitteeseen pääsemiseksi. Muussa tapauksessa tämä on todennäköisesti aina tätä samaa, että joku laite saattaa ehkä auttaa johonkin tai sitten ei, koska riippuu asioista xyz, kuun sijainnista taivaalla, lottonumeroista jne. Sit tulee seuraava laite ja seuraava ja seuraava...
 
Nykyään, varsinkin mallinnustekniikan ansiosta, voi edullisestikin päästä suhteellisen lähelle niitä lemppariäänitteitään, jos osaa vaan käyttää laitteitaan tyylitajuisesti. Tämän kanssa auttamiseen kuitenkin tarvittaisiin niitä em. näytteitä ja referenssejä. Toisaalta taas voi ajatella niinkin, ettei niistä satasen kamoista vaan tule samanlaista mölyä kuin kymppitonnin läjästä. Se mahdollisuus kannattaa myös oppia tiedostamaan. Siihen ei auta se, että ostaa vain jonkun random vahvarin tai laitteen x, koska jollain muullakin on otsikkotasolla samaa virkaa toimittava laite.
 
Loppuun vielä tällainen julma totuus, että taitava käyttäjä ja soittaja saa useimmiten samat kamat kuulostamaan paljon paremmalta kuin vähemmän kokenut henkilö. Jopa ihan koskematta mihinkään asetukseen. En nyt tarkoita tällä kokemattomalla juuri sua, kun ei ole mitään tietoa sun tekemisistä, näitä keskusteluja lukuunottamatta. Yleisellä tasolla vaan soittotaidon ja muun harjoittelun myötä se laatu paranee.
Jeszse
08.05.2023 20:09:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa vähän siltä että kandeis alottajankin laittaa kitara suoraan äänikorttiin ja kaivella vaikka tuolta mieluisa plugari. https://neuraldsp.com/plugins
 
Hipelius: Olet hieno mies, mutta sulla on aivan ällistyttävän huono maku.
rintapek
09.05.2023 15:13:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Vaikuttaa vähän siltä että kandeis alottajankin laittaa kitara suoraan äänikorttiin ja kaivella vaikka tuolta mieluisa plugari. https://neuraldsp.com/plugins
 
Ennen kuin tietämättä mitä tahtoo törsää rahojaan johonkin jota ei sit tahdokaan voi ensin kokeilla josko ilmaisten maailmasta löytyis suuntaviittoja.
 
https://killerguitarrigs.com/best-free-amp-sims/
 
Onneksi maailmassa on paljon hyviä ja helppoja biisejä. Ei tarvitse soittaa huonoja eikä vaikeita.
Jeszse
09.05.2023 21:08:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Ennen kuin tietämättä mitä tahtoo törsää rahojaan johonkin jota ei sit tahdokaan voi ensin kokeilla josko ilmaisten maailmasta löytyis suuntaviittoja.
 
https://killerguitarrigs.com/best-free-amp-sims/

 
Kaikissa noissa neuralin plugareissa on kahen viikon ilmanen kokeiluaika.
 
Hipelius: Olet hieno mies, mutta sulla on aivan ällistyttävän huono maku.
Sabbathologist
12.05.2023 12:53:42 (muokattu 12.05.2023 18:24:52)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar:
Se mitä sinä tarvit on Mooerin valikoimasta Radar, TresCab tai Cab X2.

 
Tuo keskimmäinen voisi olla passeli.
 
Torilla oli 40 eurolla Microcube Roland. Sellainenkin voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen, ainakin siinä olisi enemmän oikean vahvarin tuntua kuin pedaalimallisissa. Vaikka lopputuloshan se tärkeintä on.
 
EDIT: Tuon Microcuben taidan unohtaa, koska en tarvitse/halua paljoa erilaisia mallinnuksia. Eikä siinä taida olla switchia, joka on myös huono homma.
 
Siloiteltu pakana
Antti1
12.05.2023 13:03:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: https://mikseri.net/artists/?id=159354
 
No niin, kiitos. Tästä on helpompi jatkaa selvittämistä. Mitä sun mielestä tosta puuttuu tai on liikaa? Mihin siis olet hakemassa parannusta?
 
Oma mielipiteeni on, että sulla on liian pyöreä ja etäinen soundi, ton miksauksen stereokuva on vähän outo ja noi alakeskiäänistä honottavat kylpyhuonekaiut saa heittää hittoon kokonaan. Ensin mainittuun auttaa, kun jätät ton Mooerin kaiutinmallinnuksen käyttämättä ja käytät jotain erillistä laitetta tai softaa. Jos sulla on jonkinlainen audio interface, joka kykenee reaaliaikaiseen äänen monitorointiin, niin voit käyttää softaa apuna. Ilmaisiakin löytyy. Samaten avautuu mahdollisuus käyttää noita softia koko hommaan, eli Mooerin tarve poistuu.
 
Jos tarve on tosiaan äänityksiin, niin siihen ei tarvita nykyään enää mitään muuta kuin kitara, piuha(t), interface, tietokone ja vaikka kuulokkeet päähän.
Sabbathologist
12.05.2023 13:12:35 (muokattu 12.05.2023 18:18:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen melko tyytyväinen tuohon Mooer Brown Soundiin. Tarkennan nyt, että särö ei ole ongelma, vaan se ''tilan tuntu''(tai sen puute). Ja mitä noihin ''vessakaikuihin'' tulee, niin käytin ihan DWS.n omaa jälkikaikua. Ja onhan noissa pedaaleissakin kaiutinmallinnukset olevinaan, mutta itse en huomaa mitään eroa soundissa niiden ollessa päällä tai pois.
 
Yritin ihan tarkoituksella vaihteeksi laittaa vähän pyöreämpää soundia. Varsinkin kun kitarassa on yksikelaiset mikit, niin tulee helposti muutenkin liian kirskuva soundi, varsinkin jos on treblet täysillä ja muut nollissa. Siksi kokeilin nyt erilaista lähtökohtaa.
 
Siloiteltu pakana
Jeszse
12.05.2023 13:25:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://muusikoiden.net/keskustelu/ … hp?c=11&t=247521&o=0&m=2&#p14019495
 
Hipelius: Olet hieno mies, mutta sulla on aivan ällistyttävän huono maku.
Sabbathologist
12.05.2023 13:27:26 (muokattu 12.05.2023 18:36:54)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä näistä ns. oikeista vahvistimista, niin olenko nyt käsittänyt oikein (ja tätäkin olen jostain muualtakin joskus kait kysynyt), että jos puhutaan oikeista pro-tason vehkeistä, niin on erikseen etuaste (nuppi) pääteaste (toinen nuppi) ja sitten vielä erikseen kaapit? Ennen aina ajattelin että se kaappi nimen omaan on se pääteaste, siis tarkemmin sanottuna se kaapin sisällä oleva kaiutin.
 
Tuohon tilan tuntu-asiaan/kaikuun vielä, että on toki olemassa erilaisia kaikupedaalejakin. Mulla olisi nyt tarkotuksena kuitenkin, että pedaaleja ei olisi kuin yksi tai kaksi. Ja nimen omaan säröpedaali ja/tai vahvistinpedaali. Tosin nyt aloin harkita kolmen pedaalin systeemiä, että olisi Brown Soundin lisäksi kaiutinmallinnus-pedaali ja overdrive. Tosin tuo OD ei ole välttämätön, koska Brown Soundista saa itsestäänkin hyvästi säröä.
 
Jos on yli kolme pedaalia, niin pitäisi melkein hommata pedaalilauta. Ja sehän ei käy.
 
Siloiteltu pakana
Jeszse
12.05.2023 13:55:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lol
 
Hipelius: Olet hieno mies, mutta sulla on aivan ällistyttävän huono maku.
Einherjar
13.05.2023 02:42:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbathologist: ...että jos puhutaan oikeista pro-tason vehkeistä, niin on erikseen etuaste (nuppi) pääteaste (toinen nuppi) ja sitten vielä erikseen kaapit? Ennen aina ajattelin että se kaappi nimen omaan on se pääteaste, siis tarkemmin sanottuna se kaapin sisällä oleva kaiutin.
 
Etuaste on se nupissa oleva gain/eq-asia. Pääteaste on nupissa oleva mastervolume-namiska. Etuaste värittää soundia ja pääteaste vahvistaa sen linjatasoisesta kaiutintasoiseksi.
Etuasteesta itsestään tulee siis vain jotakuinkin kuulokeulostulon voimakkuista signaalia. Se pitää vahvistaa huomattavan isolle, että kaiutin alkaa liikahtelemaan tarpeeksi sen voimasta. Se homma on päätesteen juttu. Jos etuasteen kytkee suoraan kaiuttimeen, niin sieltä ei juurikaan pihinää kummempaa ääntä kuulu. Pääteaste tarvitaan siksi sinne väliin. Periaatteessa pääteasteen ei kuulu värittää ääntä, vaan pelkästään vahvistaa sitä. (Käytännössä kuitenkin väritystä tapahtuu, mutta se on kuitenkin huomattavan pientä verrattuna etuasteen tekemään väritykseen) Etuasteen kuuluukin värittää ja söhertää signaalia uuteen uskoon.
 
Englanniksi homma on vähän paremmin selitetty. Etuaste on 'pre amp', pääteaste on 'power amp' ja kaiutin on 'speaker'. Pre amp siis tekee etukäteen tarvittavat asiat, Power amp lisää vaan voimaa hommaan ja Speaker "puhuu" homman sähköstä kuuluvaksi.
 
Kaapissa ei ole itsessään mitään vahvistusasteita. Siellä on vain kaiuttimet ja pätkä kaiutinkaapelia liittimen perässä.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Sabbathologist
28.05.2023 13:32:19 (muokattu 29.05.2023 13:50:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei. Asia nyt selvä, ainakin suurinpiirtein.
 
Jep. Eli ei täysin selvä.
 
Lueskelin tuolta jotain säröpedaali-arvioita, ja siellä puhuttiin etuasteen skippaamisesta laittamalla särötin suoraan pääteasteeseen. Miten se onnistuu, jos nupissa on sisällä sekä etuaste että pääteaste? Itselläni on kokemusta vain komboista, niin en ymmärrä noista pro-vehkeistä. Liittyykö se jotenkin efektilenkkiin? Eli siihen jos kytkee särön, niin voi ohittaa koko etuasteen? Ja tämä myös on kait se asia, joka hämäsi minua, kun en tiennyt että nupissa on sekä etu-että pääteaste. Luulin että nupissa on vain etuaste.
 
Joo, ja se toinen asia, eli voiko reverb-pedaalilla korvata amp simulator-pedaalin. No, ei voi. Koska reverb-pedaalia ei voi yliohjata(?). Ja tässä tullaan taas siihen, että luulin että kaapissa on kaiutin joka on sama kuin pääteaste. Mitenkä reverb-pedaali eroaa cab simulator-pedaalista käytännössä? Koska reverb = kaiku. Cab = kaiutin, joka tekee kaikua
 
Antti1
28.05.2023 13:39:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niillä ei ole mitään yhteistä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «