Muusikoiden.net
21.05.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rick Beato hiukka hermostuu
1 2 3
Piepe
22.04.2024 22:15:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kans tajuu. Äiä meuhkaa viis minuuttia asiasta jonka apinakin ymmärsi 2000 eKr.
Sitä, että kuuntelija reagoisi nykyään jotenkin negatiivisemmin ei-tunetettuun lauluun ja soiton luonnolliseen "feeliin", en allekirjoita, ja vaikka se olisikin totta, miksi se olisi huono asia? Hieno homma jos ihmisen sävelkorva ja rytmitaju kehittyy.
 
"Suorite valmis. Seuraava porsas sisään."
phiit
23.04.2024 08:31:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piepe: En kans tajuu. Äiä meuhkaa viis minuuttia asiasta jonka apinakin ymmärsi 2000 eKr.
Sitä, että kuuntelija reagoisi nykyään jotenkin negatiivisemmin ei-tunetettuun lauluun ja soiton luonnolliseen "feeliin", en allekirjoita, ja vaikka se olisikin totta, miksi se olisi huono asia? Hieno homma jos ihmisen sävelkorva ja rytmitaju kehittyy.

 
No eihän nykynuoriso tiedä välttämättä yhtään mitään muutaku täysin tunetetusta ja täydellisestä muoviroskasta, se voi olla shokki monelle kun kuuleekin oikeaa musiikkia oikeilla lauluilla ja oikeilla soittimilla. Ihan hyvää silmienavausta vaan.
 
Tympee Huttunen
23.04.2024 09:08:19 (muokattu 23.04.2024 10:07:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: No eihän nykynuoriso tiedä välttämättä yhtään mitään muutaku täysin tunetetusta ja täydellisestä muoviroskasta, se voi olla shokki monelle kun kuuleekin oikeaa musiikkia oikeilla lauluilla ja oikeilla soittimilla. Ihan hyvää silmienavausta vaan.
 
Katsoin Ozzyn Superbowl liven juuri ja siinä oli koko Crazy Train tunetettu, vaikka ei tainnut laulua muutenkaan. Mietin, että meneekö tämä täydestä, mutta ennen kaikkea, että onko tämä nyt se mitä ihmiset odottavatkin lauluraidalta.
 
Tässä linkki: https://www.youtube.com/watch?v=1iZMPB13Lp8
 
Kommentteissa ihmiset hehkuttaa, miten hyvin vetää vieläkin. En tiedä eikö ne tyypit kuule, kuinka tuota on ihan kamalasti tunetettu. Vai kuulostaako se heistä vain normaalilta?
 
phiit
23.04.2024 12:28:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Vai kuulostaako se heistä vain normaalilta?
 
Paha pelko että tää on se ns uusi normaali
 
Gary Enfield
23.04.2024 12:34:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epävire on musiikillinen tehokeino, siinä kuin slepaaminenkin, ei ihme että autotunen ja kvantisaation ajan musiikki on monilta osin steriiliä. Jos on aina vireessä kuulostaa totolta.
 
s151669
23.04.2024 15:10:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Katsoin Ozzyn Superbowl liven juuri ja siinä oli koko Crazy Train tunetettu,
snip
En tiedä eikö ne tyypit kuule, kuinka tuota on ihan kamalasti tunetettu.
 
Mä en ole vieläkään oppinut tuota autotunetusta tunnistaaan. Cherin efektikäyttö on toki tuttu.
 
Vai onko se se metallinen särö laulun diskantissa ?
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
Epämuusikko
23.04.2024 15:25:20 (muokattu 23.04.2024 15:26:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KTR2: Minä tykkään Rik BiÄÄDousta. Onhan se vähän vanha setä ja kaikkea, mutta sillä on ollu aika kovia ukkoja haastateltavana ja saa heistä paljon irti.
 
Ne haastattelut on parempia kuin sen pakahduttavan berkleeiaaniset teoriavideot ja biisien kitarallamukanaräpeltämisvideot.
 
mut joo: videota kattomatta, mielummin luontaista heijausta kuin tunetusta. Ainakin ite oon tullu sille aika allergiseksi. myös täysin sävelkorvattomat pois studioista.
 
LET'S SÄRJETÄÄN AND MURJOTAAN!
bedlam
23.04.2024 17:13:47 (muokattu 23.04.2024 17:14:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Mä en ole vieläkään oppinut tuota autotunetusta tunnistaaan. Cherin efektikäyttö on toki tuttu.
 
En minäkään normisti huomaa. Varsinkin pop-musassa voksut on niin rankasti kompressoituja että en siitä prosessoidusta äänestä enää autotunea erikseen erota, muuten kun jos on joku selkeä virhe jätetty ja nuotti loksahtaa tai liukuu epäluonnollisesti. Jossain Dream Theaterin biisissä oli tällanen.
 
Levynkannet, logot, keikkajulisteet, nettisivut yms. http://www.petrilampela.com
Vessajono
23.04.2024 18:12:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: En minäkään normisti huomaa. Varsinkin pop-musassa voksut on niin rankasti kompressoituja että en siitä prosessoidusta äänestä enää autotunea erikseen erota, muuten kun jos on joku selkeä virhe jätetty ja nuotti loksahtaa tai liukuu epäluonnollisesti. Jossain Dream Theaterin biisissä oli tällanen.
 
https://youtu.be/CdPn1mCmqoE?si=YVfqnZeh2L-KdYzQ&t=80
 
Alfons Åberg: "Otin piirroshaasteen vakavasti, koska panoksena kuitenkin sekä Heikki Kinnusen tyttäreen vaikutuksen tekeminen että tulevat ruskean viinan ottamiset."
Danko
23.04.2024 18:39:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Vai onko se se metallinen särö laulun diskantissa ?
 
Se on juurikin se! https://youtu.be/UTu7k6GRXuY
 
"Taivaassa perspillut meitä kaikkia odottavat." -Epämuusikko
Torniojaws
07.05.2024 17:07:39 (muokattu 07.05.2024 17:08:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Ei jaksa vaivautua muuttamaan videota tekstimuotoon
 
Tekoälyllä se onnistui 2 sekunnissa.
https://www.summarize.tech/
Kas näin:
 
00:00:00 In this section, the speaker recounts a series of incidents where individuals around him fail to perceive when something is out of tune. Starting with his son's guitar and extending to his wife, sisters, and daughter, the speaker struggles to convey the concept of being out of tune. He discusses the different ways something can be out of tune and highlights the importance of understanding this musical concept, especially in a world where autotune is prevalent. Ultimately, he expresses frustration at the lack of awareness regarding being in tune versus out of tune.
00:05:00 In this section, the speaker discusses how modern music production techniques like tuning vocals and quantizing rhythms have created a culture where listeners are accustomed to perfectly in-tune and on-beat performances. This reliance on technology has led to a preference for robotic precision over the natural nuances and imperfections that come with human expression, causing some to find unprocessed music or vocals to sound strange or unfamiliar. The speaker questions if this reliance on autotune and other editing tools has created a situation where deviation from perfection is no longer appreciated in music.

 
Ja tekoälyllä vielä suomeksi käännös :D Aika hauska tuo nuotin ohi laulaminen = epäsävy
 
00:00:00 Tässä osiossa puhuja kertoo sarjan tapahtumia, joissa ympärillä olevat ihmiset eivät huomaa, kun jokin asia on epäsävyssä. Alkaen hänen poikansa kitarasta ja ulottuen vaimoonsa, sisaruksiinsa ja tyttäreensä, puhuja kamppailee välittääkseen käsitteen epäsävyisyydestä. Hän keskustelee eri tavoista, joilla jokin voi olla epäsävyssä, ja korostaa tämän musiikillisen käsitteen ymmärtämisen tärkeyttä, erityisesti maailmassa, jossa autotune on yleistä. Lopulta hän ilmaisee turhautumisensa tietoisuuden puutteesta sävyyn tai epäsävyyn liittyen.
 
00:05:00 Tässä osiossa puhuja käsittelee, miten modernit musiikin tuotantotekniikat, kuten laulun vireen korjaaminen ja rytmin kvantitointi, ovat luoneet kulttuurin, jossa kuulijat ovat tottuneet täydellisesti vireessä ja rytmiltään täsmällisiin esityksiin. Tämä teknologian varaan rakentuminen on johtanut mieltymykseen robotiikkaan ja täsmällisyyteen luonteenomaisen inhimillisen ilmaisun luonnollisten vivahde-erojen ja epätäydellisyyksien kustannuksella. Tämä saa jotkut pitämään käsittelemättömän musiikin tai laulun kuulostavan oudolta tai vierailta. Puhuja kyseenalaistaa, onko tämä luottamus autotuneen ja muiden editointityökalujen käyttöön johtanut tilanteeseen, jossa poikkeama täydellisyydestä ei enää arvosteta musiikissa.
 
Vortech Industrial Death Metal
phiit
07.05.2024 22:09:18 (muokattu 07.05.2024 22:10:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Tekoälyllä se onnistui 2 sekunnissa.
https://www.summarize.tech/

 
20.4 vs 7.5 ainahan se automaatio kusee kun on ihminen välissä
 
lukethesis
08.05.2024 09:37:27 (muokattu 08.05.2024 09:38:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Beaton haastattelut ovat vähän niin ja näin. Toisaalta on jo haalinut todella mittavan setin rock-, jazz- ja studiolegendoja laidasta laitaan (kaikki itseä kiinnostavat on katsottu, vaikka osa toista tuntia pitkiä), mutta toisaalta ne parhaat "haastattelut" ovat sellaisia, missä haastateltava on itse sokka irti ja pälättää vaan tarinoita menemään. Stewart Copeland tai Lukather nyt vaikkapa esimerkiksi. Ei Beato mitään syvääluotaavia kysymyksiä juuri heittele, mitkä keskustelua erityisemmin johdattelisivat. Jotkut vähän yrmeämmät kaverit, kuten Gadd, tarvitsevat vähän potkimista.
 
Muillakin foorumeilla on tätä Beaton ilmiötä pohdittu, ja kyllä itse ainakin täytyy nostaa hattua että periaatteessa ikämies on saavuttanut nollasta noin valtava yleison, välillä aika syväänkin menevällä musaläpällä.
 
Spotifyn Top 10 -ihmettelyt ovat aika huvittavia aina. I-IV -biisi on oiva termi. Ei noissa minusta mitään "old man yells at cloud" -osastoa sinänsä ole, kun eipä noista samaa sointukiertoa kertaavista, täysin geneerisistä jollotuksista voi olla kuin samaa mieltä! Eikä tämä ollut edes sieltä pahimmasta päästä - trap puuttui kokonaan... https://www.youtube.com/watch?v=RUe0o9VRgMM
 
MustaKissa
10.05.2024 02:49:38 (muokattu 10.05.2024 09:39:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"00:00:00 Tässä osiossa puhuja kertoo sarjan tapahtumia, joissa ympärillä olevat ihmiset eivät huomaa, kun jokin asia on epäsävyssä. Alkaen hänen poikansa kitarasta ja ulottuen vaimoonsa, sisaruksiinsa ja tyttäreensä, puhuja kamppailee välittääkseen käsitteen epäsävyisyydestä. Hän keskustelee eri tavoista, joilla jokin voi olla epäsävyssä, ja korostaa tämän musiikillisen käsitteen ymmärtämisen tärkeyttä, erityisesti maailmassa, jossa autotune on yleistä. Lopulta hän ilmaisee turhautumisensa tietoisuuden puutteesta sävyyn tai epäsävyyn liittyen.

00:05:00 Tässä osiossa puhuja käsittelee, miten modernit musiikin tuotantotekniikat, kuten laulun vireen korjaaminen ja rytmin kvantitointi, ovat luoneet kulttuurin, jossa kuulijat ovat tottuneet täydellisesti vireessä ja rytmiltään täsmällisiin esityksiin. Tämä teknologian varaan rakentuminen on johtanut mieltymykseen robotiikkaan ja täsmällisyyteen luonteenomaisen inhimillisen ilmaisun luonnollisten vivahde-erojen ja epätäydellisyyksien kustannuksella. Tämä saa jotkut pitämään käsittelemättömän musiikin tai laulun kuulostavan oudolta tai vierailta. Puhuja kyseenalaistaa, onko tämä luottamus autotuneen ja muiden editointityökalujen käyttöön johtanut tilanteeseen, jossa poikkeama täydellisyydestä ei enää arvosteta musiikissa."
 
Sinänsä poikkeama täydellisyydestä tekee kyllä just sen eron inhimillisen laulun ja vocaloidilta kuulostavan välillä, varsinkin jos tunettaja ei ymmärrä laulutekniikkaa ja miltä" hyvät" virheet kuulostaa/näyttää ohjelmassa. (Itse tuota oppinut kun sosiaalitaidottomana Synth V:ssä viritellyt tekoälylaulajia inhimilliseksi)
Esim. puhdas glissando täsmäviritetystä nuotista toiseen (varsinkin jos tunetusohjelmassa piirtää välinuotit puhtaan liukukurvin sijaan, hyih...) kuulostaa melkoisen keinotekoiselta verrattuna siihen että seuraavaan nuottiin saapuessa menee hieman ohi ennen tarkkaa virettä. Tosin ehkä hirvein tunetusvirhe lienee kellontarkka siniaalto-vibrato puhtaan nuotin loppuun, varsinkin ilman pieniä dynaamisia vaihteluita samaan tahtiin. Ajallisesti tarkasti gridiin lukitut voksut on kanssa melkoinen kauhistus. Ja aika monella tulee luonnollisesti alkuun lyhyt nousu nuotin/fraasin alkuun ja nuotin loppuun pieni mutka ylös tai alas vaikka ei glissandona laulaisikaan ja ilman sitä kuulostaa melkein kuin huonoa tremolo-efektiä käyttäisi. Puhumattakaan tarkoituksellisesta vireestä poikkeamisesta ilmaisun takia...
Mutta oma lukunsa on jos laulaa selvästi epävireessä, silloin kuulostaa inhimillisestikin paremmalta kun tekee tarpeelliset korjaukset.
Mutta hyvä tunetus on tietty aikaa vievää ja tietotaitoa vaativaa käsityötä ja mikäpäs siinä on oikaistessa automatiikalla kun kuuntelijat tottuneet ja ei niin paljoa välitä ja siten robottimainenkin myy, on nopeampaa ja siten halvempaa. "Ignorance is bliss", kuten jotkut sanovat. Ja olihan vocoderkin muodissa joskus.
 
Mutta jos uskaltaa keikalle lähteä, siinä vaiheessa autotuneen nojanneen laulajan paranee selittää että autotune livenä on tarkoituksellinen tehokeino tai muuten...
 
Mutta toisaalta, itse en edes kuuntele nykymusiikkia niin taitaa vaan olla kalkkisnäkemyksiä, "ennen oli kaikki paremmin, musiikki groovas ja laulajat osas laulaa, vahvistimetkin rautaa" jne.
 
E: "Legatot" korjattu glissandoiksi. Synistinä näemmä väärät termit mielessä.
 
Olipa kerran kissa ja paljon soittokalustoa.
Nelisormimangusti
10.05.2024 09:04:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MustaKissa: legato
 
Glissando kai.
 
https://muusikoiden.net/beta.php
MustaKissa
10.05.2024 09:36:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisormimangusti: Glissando kai.
 
Ups, joo. Vähän näemmä termit päässyt unohtumaan.
 
Olipa kerran kissa ja paljon soittokalustoa.
Henri Henri Olavi
10.05.2024 09:46:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites toi portamento?
 
Laughter is the most powerful banishing ritual. Lakkaus on raki!
Nelisormimangusti
10.05.2024 11:18:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Mites toi portamento?
 
Olette oikeassa. Sekin.
 
https://muusikoiden.net/beta.php
Arkka
10.05.2024 14:17:55 (muokattu 10.05.2024 14:19:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlasin mitä eroa on glissandolla ja portamentolla, ja heräsi enemmän kysymyksiä kuin sain vastauksia, joista osa oli täysin päinvastaisia keskenään. Onko tohon joku eniten virallinen totuus, vai riippuuko termit aina kontekstista, kuten soittimesta?
 
E: Portamento on portaaton liuku, niinkö?
 
Nelisormimangusti
10.05.2024 21:15:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Googlasin mitä eroa on glissandolla ja portamentolla, ja heräsi enemmän kysymyksiä kuin sain vastauksia, joista osa oli täysin päinvastaisia keskenään. Onko tohon joku eniten virallinen totuus, vai riippuuko termit aina kontekstista, kuten soittimesta?
 
E: Portamento on portaaton liuku, niinkö?

 
En uskalla edes googlata. Mutun syvällä rintaäänellä väitän, että klasarissa glissando, konemusassa portamento ja muut voivat valita.
 
https://muusikoiden.net/beta.php
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «